• BIST 10263.39
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Marmarisname

Halil CANDA

Geçenlerde Ak Partili ,okumuş, görgülü ,kültürlü, ekonomisi iyi bir arkadaşımla konuşuyoruz. Ben Suriye politikasının yanlışlığını anlatıyorum. O ise haklı yanlarını saymaya çalışıyor. Ben diyorum ki biz sömürgeci bir halk değiliz, öyle olsaydık şu an İran’dan Viyana’ya kadar herkesin ana dili Türkçe olurdu. Emperyalist devletlerle birlikte olmak bize yakışmaz.

Arkadaşım diyor ki; büyük balık küçük balığı yutar. işgal edip, Kuzey Irakla entegre olacağız,Ortaddoğu’da Osmanlı sınırlarına ulaşacağız. Ordaki petrolden artık biz de payımızı alacağız. Bu konuşmayı duyan sanır ki stratejik araştırmalar uzmanıyla konuşuyorum. Yok Irak’a kadar gideceğiz, Suriye’yi alacağız,Mısırla entegre olacağız, hatta ilerde İran’a da gireceğiz. Osmanlı sınırlarına tekrar ulaşacağız.

Oysa bugünkü sınırlarımızı koruyup koruyamayacağımızdan bile emin değiliz.

Arkadaşıma dedim ki; Bu söylediklerine sen inanıyor musun?

Cevap; Biz de çıkarımıza göre hareket etmek durumundayız . Hem Suriye’de sünni nüfus yoğun olmasına rağmen küçük bir alevi azınlık yönetiyor orayı.

Diyorum ki; Arkadaş bu Esad bizim Başbakanımızla çok samimiydi bir ara, ortak kabine toplantısı bile yaptılar, ailecek görüştüler ,o zaman bu adam başka bir mezhebe mi mensuptu? Makul bir cevap yok.

Aslında Türkiye’nin durumu toplu halde kendini kandırmaktan başka bir şey değil. Arkadaşım mensubu olduğu partiyi savunurken söylediklerine kendisi bile inanmıyor. İnanmadığı şeyi bana karşı savunmaya çalışıyor. Zaten kendisi de inanmadığı için beni inandırmakta başarılı olamıyor. Ekranlara çıkan ,gazetelerde yazı yazanların çoğu ilkesizliği en büyük ilke edinmişler.

Tabi ben size yazının başında arkadaşımın Ak Parti üyesi olduğunu söylemiştim ama bu arkadaşım iktidarda Anap varken anaplı,DSP varken solcu,SHp varken sosyal demokrat,Refah varken ümmetçi,MHP varken de milliyetçiydi. Şimdi de AK Partili. Yanlış anlaşılmasın Ak Partiyle ilgili değil bu yazdığım. Aynı tür insanlardan diğer partilerde de var.

Arkadaşıma kızmıyorum. Çünkü doğruları savunmak, inandığını söylemek, iki yüzlü olmamak, dürüst olmak kısacası insan olmak artık enayilik sayılmıyor mu?

Yarın ABD üzerimize bomba yağdırsa ,o bombalar düşerken başını havaya kaldırıp yaklaşan bombayı yıldız kayıyor sanıp dilek tutacak insanlar az değil.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141