• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Kiracı Değiliz!

Temel IRMAK /Gönül Dostu

 

 

 

 

"İnna Lillahi Ve inna ileyhi raciun: Şüphesiz biz Allah'tan geldik ve yine O'na döneceğiz."

Ama nasıl döneceğiz. Ömrümüzü nasıl tüketiyoruz. Ya da nasıl bir yaşam tarzımız oluyor. Bu tür soruları uzatıp gidebiliriz.

Geriye baktığımda 50 yılı devirmişim. Düşünüyorum da, nasıl yaşadım, geri kalan ömrümü nasıl yaşamaya devam edeceğim.

Evet topraktan geldik, toprağa döneceğiz. Döndüğümüzde tekrar dirilip, dünyada nasıl yaşadığımız bir filim gibi gözlerimizin önünden geçecek ve hesaba çekileceğiz.

Şimdi dönelim yalan dünyaya. İnsanoğlunun son yıllarda her türlü alavere dalavere çevirdiği dünya. Doğruları sadece sosyal medya hesaplarında yazarak, ‘doğru’yum, ‘dürüst’üm mesajı vermek ne kadar kolay. Ama gerçekte, doğruya doğru diyememek ne kadar acı bir şeydir. Acaba ne karşılığında doğruları görmezlikten geliniyor ki.  Onun da hesabını ahrette vereceklerdir. Günlük menfaatler geçici vatan kalıcıdır.

  •                                  *                                         *

Bakın ne güzel anlatmış MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli: “Biz kiracı değiliz, yolcu değiliz, konargöçer değiliz, gelip geçici değiliz, devlet de bizimdir millet de biziz, vatan da bizimdir, bayrak da bizim”.

Hani deriz ya Dünyada kiracıyız diye. Devlet bey ne güzel tarif etmiş. Kiracının ne demek olduğunu.

Ülkemizin sahibiyiz. Bunu anlamak ve yaşamak lazım. İnsan yaşadığı toprağına nasıl ihanet eder. Her güneş doğuşunda çıktığı sokağını, mahallesini, ilçesini ülkesini nasıl satar. Nasıl bir vicdandır bu. Anasını, babasını ve kardeşlerini satmak nedir, ne karşılığında. Düşünmesi bile zor, ifade etmek için kelimeler bile zorlanıyor.

 

Atatürk 1919'da Samsun'a çıkıyor, 1923 yılında Cumhuriyeti ilan ediyor. Ülkemizin dört tarafı düşmanlarla çevrilmiş,  Anadolu'nun her tarafı yanıyor. Büyük dedelerimiz, amcalarımız ve dayılarımız ordumuza katılıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Geldikleri gibi giderler" sözüyle Kurtuluş Savaşı başlıyor. Düşman yurdumuzdan atılıyor.

                 *                         *                           * 

Çanakkale Şehitliğine herkesin gitmesini isterim. Hatta bütün okullarımız öğrencilerini götürüp, yan yana yatan şehitlerimizi göstermelidirler.

MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş: “Her kim ki Türk'e, Atatürk'e düşmandır, biliniz ki onlar Malazgirt'te İstanbul'un fethinde, Çanakkale'de, İstiklal harbinde mağlup ettiklerimizin Anadolu'da kalmış tohumlarıdır.

Yukarıda belirtiğim gibi Çanakkale Şehitliğinde yan yana yatan şehitlerimiz Samsunlu Mehmet Çavuş, Diyarbakırlı Bekir, İzmirli Ahmet, Tuncelili Halil, Mardinli Yusuf Ziya, Karkamışlı Memik, Gaziantepli Müslüm, Kırşehirli Mustafa, Kamanlı Musa, Sakaryalı Tahir, Trabzonlu Hasan, Uşaklı Halil, İstanbullu Ethem, Kahramanmaraşlı Süleyman, Yozgatlı Raşit, Bursalı Osman, Antalyalı İsmail, Ankaralı Bekir, Cideli Mehmet ve Ürgüplü Abdullah. Vatanımız için şehit düşen kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun.  

Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebeleri'ni kazandıran bu yüksek ruhtur.”

M. Kemal ATATÜRK

Son söz olarak, ülkemin sahibiyiz, kiracı değil…

(Allah’a Emanet Olunuz)

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141