• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

KİMSE KENDİNİ KANDIRMASIN

Halil CANDA

 

                Son on yılda Türkiye öyle kamplaştı, öyle kutuplaştı ki. Sadece siyaset değil hayatın her alanında bu ayrımı yaşıyoruz.

              Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları bile Avrupa kupası maçlarında kendi takımı değilse  Türk takımını değil de Avrupa takımını tutuyor.

            Bu  rövanş zihniyeti, bu hoşgörüsüzlük uzadıkça birbirimize karşı daha keskin ,daha yaralayıcı oluyoruz.       

            Doğrular doğru olmaktan çıkıyor. Bizden olmayanın doğrusu doğru olsa da kabullenemiyoruz. Bizden olanın yanlışı yanlış olunca onu savunmak için kendimizin bile inanmadığı cümleler kuruyoruz.

           Bu kadar katı bir ortamda doğrular ve yanlışlar rahatlıkla yer değiştirebiliyor.

          Bir teknede aynı yöne kürek çekmemek için yemin etmiş tarafların ülkesindeyiz.

          Teknoloji ilerliyor, bilim ilerliyor. Uzay çağını yaşayan ülkeler yeni dünyalar keşfetmenin peşinde koşuyorlar. Kullandığımız cep telefonları en son model, arabalar en son model ama bizim zihniyetlerimiz, gönüllerimiz, ilişkilerimiz gittikçe geriye gidiyor.

         Bir yıldan az bir zaman sonra yerel seçimler  yapılacak. Bu anlayış yerel seçimlere daha çok yansıyacak.

       Yerel seçimler genel seçim havasında geçecek.

        Oysaki yerel seçimler partinin önemli olmadığı, adayın önemli olduğu seçimlerdir. Hayatı boyunca CHP ye oy vermemiş, Ak Partiye ya da MHP ye oy vermemiş bir seçmen iyi bir  adayın seçilmesi uğruna bu alışkanlığından vazgeçebilmelidir.

      Ama ülkemizin ortamı bunun tam tersi. Aday ne kadar iyi olursa olsun partisi ön planda olacak. Biz Marmaris’te yaşıyoruz. Marmaris’te seçmenin eğilimini az çok herkes biliyor. Ak Parti, Marmaris’te hangi adayı çıkarırsa çıkarsın CHP’yi geçemeyecek. Tabi ki hayat süprizlerle dolu. Ali Acar tekrar aday olursa  zorlanmadan seçimi kazanacak. Çünkü Ali Acar’ı beğensin beğenmesin   Ak Partiye karşı olan herkes en azından Ak Partinin seçim kazanmaması için gidip CHP ye oy verecek.

    Ak Partinin iddialı olduğu her seçim CHP ye yarayacak. Zaten MHP de geçmiş yıllarda Marmaris çevresinde   genel seçimde almış olduğu oyu yerel seçimde alamadı. Çünkü MHP seçmeni bireysel  olarak oylar boşa gitmesin  bizim adayımız güçlü değil düşüncesiyle içinden hangi parti geçiyorsa yerel seçimde ona oy veriyor. Sanırım bu oylar çoğunlukla da CHP ye gidiyor.   Bir yer hariç. O da Beldibi. Bir tek Beldibi’nde genel seçimden alınan oyun daha fazlası yerel seçimde alındı.

   Siyasetten hiç anlamam.  Ama altıncı hissim kuvvetlidir. Marmaris’te Ali Acar’a ciddi ciddi rakip olabilecek bir kişi biliyorum o da Beldibi’nde. Onun dışında feriştahını getirseniz oylar Ali Acar’a .  Kimse kendini kandırmasın.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141