• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Kerimoğlu-Kapusuz-Özden ve padok…

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Kerimoğlu-

Kapusuz-

Özden

ve

padok…

 

Geçtiğimiz cumartesi günü Manşet Gazetesinin Yazı İşleri Müdürü sevgili Sabri Kesen'le Yerkesik beldesine gittik. Yerkesik “Kerimoğlu” türküsüyle de bilinir. Ama Yerkesik'in tarihçesine göz attığımızda, XI. ve XII.yüzyıllarda Selçuklu İmparatorluğu dönemine kadar dayandığını görürüz.  

 

Kerimoğlu Türkü Evine ilk kez giriyordum. Dillere destan olmuş. Kerimoğlu'nun öldüğü ev onarılmış. Ve turizme kapılarını açmıştı.

Kerimoğlu Evinin bizden önce konukları da vardı. AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı-Ankara Milletvekili sayın Salih Kapusuz, Ak Parti Muğla Milletvekili sayın Prof. Dr. Yüksel Özden, İl Başkanı sayın Gültekin Akça, AK Parti Muğla İl Halkla İlişkiler Başkanı Mustafa Er, Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, Beyobası eski Belediye Başkanı Sadi Pirci ve Yerkesikliler.

 

Sayın Salih Kapusuz'u medyadan tanıyordum, ilk kez onun bulunduğu bir ortamda olmaktan mutluluk duyduk. Muğla ilimizin sorunlarını, medya siyasi ilişkileri ve gündemdeki konuları sorma ve cevapını alma sevkine vardık.

Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, “Kerimoğlu Eyüp Efe bu evde öldürülmüş. Hüzünlü hikayesi, dilden dile günümüze kadar gelmiş. Eyüp Efe'ye yakılan ağıtlar, kültürümüz olmuş” …

 

Çaylar içildi, neşeli sohbetler yapıldı. Yerkesik Belediyesine ziyarete doğru yola çıktık. İnsanların belediyeye akın edince, sayın Kapusuz, “en iyisi dışarı çıkalım” diyerek Yerkesik Meydanında bulunan bir kahvenin önünde toplanan insanlara seslendi.

 

Yerkesikli olan Özden evinde Kapusuz'u ağırlamanın mutluluğunu yaşıyordu. Bizim insanlarımız kendi partisinden olmasa da gelen konuğunu ağırlamasını biliyordu. Sayın Kapusuz hemşehrinizle Yüksel Özden'le birlikte çalışıyoruz, daha uzun yıllarda  birlikteliğimiz devam edecek mesajını veriyordu. Sayın Kapusuz'un  siyası tecrübesini öyle gösteriyordu ki, köylülerimiz alkışlarıyla destek oluyordu.

 

Kapusuz; 19-20-21. Dönem Kayseri milletvekilliği, Refah Partisi, Fazilet Partisi Grup Başkan vekilliği ve TBMM Başkanlık Divanı üyeliği, KİT Komisyon üyeliği, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon üyeliği, Karadeniz Ekonomik işbirliği Asamblesi üyeliği ve Başkan vekilliği görevleri ile Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu üyeliği, Grup Başkan vekilliği görevlerinde bulunmuş. Ve şuan . AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı-Ankara Milletvekili olan Kapusuz'u konulara hakim, insanların anlayacağı dili kullanıyordu. Konuşma aralarına sıkıştırdığı fıkralarda da insanların gülmelerine sebep oluyordu.

Sayın Kapusuz, ''Biz yasakçı değil özgürlükçü, statükocu değil reformcu, sivil ve çağdaş bir Anayasa'nın Türkiye'nin kaçınılmaz bir ihtiyacı olduğuna inanıyoruz.'' Diyordu uzun lafın kısası.

Yerkesik'e yeni yapılan Hastaneyi ziyaret ettik. Kimse oraya hastane demez sanırım, dışardan bakıldığında konak gibi görünüyor, içerisi dizayn edilmiş. Ve Yerkesiklilerin hizmetine sunulmuş.

Program bitti diye düşünürken, sevgili Sabri: “şimdi Gökova'ya at çiftliğine gidiyoruz” dedi.

At çiftliği deyince 5-10 at vardır, ata biner 3-5 fotoğraf çekiniriz ve çekeriz diye düşündüm. At çiftliği dedikleri yere geldiğimiz de, “bu nasıl at çiftliği” dedim. Bu güne kadar bizim gördüğümüz at çiftliği değilmiş demek ki. Burasının sahibi kim diye sorduğumda, gezi boyunca bizimle olan genç birisini (Gökhun Çilingir) gösterdiler. Hatta Sabri'ye, “bu adam kim, at çiftliğin müdürü mü?” diye sorduğum kişi Gökhan Çilingir'miş yani Çiftliği kurup işleri oğluna devreden kişiymiş. Gökova'ya trilyonları harcayarak yapılan Padok Premium Hotel & Stables'i gezerek şaşırmamak elde değildi. Bu at çiftliğini burada anlatmak gerçekten zor. İnsanlarımız gidip görmeleri gerekir. Bu girişimci baba-oğlu kutlamak lazım. Turizm de kullandığımız deniz, kum ve güneşin yanına artık bu tür faaliyetleri de eklemek lazımdır. Turizmci yetkililerin hazırladıkları kataloglara mutlaka girmelidir. Burada sadece atlara binilmiyor, biniciye eğitim ve konaklama imkanı da sunulmuş. At çiftliği resturant ve motelle de desteklenmiş fevkalade bir tesis ortaya çıkarılmış.

Sayın Salih Kapusuz ve sayın Yüksel Özden'in sayesinde, Yerkesik'e gittiğim ve hatta küçücük bir arsam olmasına rağmen Kerimoğlu Türkü Evine hiç gitmemiştim. Nasip bugüneymiş, yine fark edemediğiniz Padok Premium Hotel & Stables görme imkanı verdikleri için teşekkür etmemek elde değil…

(Allah'a Emanet olunuz) 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141