• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Karacan AKP Yolunda mı ?

Temel IRMAK /Gönül Dostu
Ticaret Odası Başkanı Mustafa Karacan dün bir basın toplantısı yaparak, Demokrat Parti (DP)'den istifa etti. Bu istifaya Belediye Meclis Üyelerinden Etem Kargın ve Ünal Uygun'da katıldı.
 
22 Kasım 2007'deki “Dikkat Çekenler” adı altında yayınlayan makalem de; “Ve Milletvekili Mehmet Nil Hıdır geçtiğimiz günlerde bir toplantı yaptığı ve Marmaris Belediye Başkan adayı içinde Ticaret Odası Başkanı Mustafa Karacan'ı aday olması yönünde çalışma içine girdikleri biliyorum. Önümüzdeki günlerde veya aylarda Karacan ile çok sayıda kişinin Ak Parti'ye katılacağını sanırım ilk yazan gazeteci olacağım” diye konuyu yazmıştım.
Karacan'a toplantı da beni yalancı çıkarmadınız. Bu istifa olayını daha önce makalemde dile getirmiştim dedim. O da “sizleri yalancı çıkarmak” diye hatife yaptı.
Evet; Mustafa Karacan resmen Demokrat Parti (DP)'den yollarını ayırmış oldu. Marmaris Belediye Meclis Üyeliğine de, bir süre bağımsız devam edecekmiş. Ardından da, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)'ye geçmesi bekleniyor.
Mustafa Karacan 25 yıldır siyasetin içinde olduğunu vurgulayarak “halkımızın bana nerede görev verirse, orada hizmet etmeye devam ederim” derken, gelecek tekliflere de açık kapı bırakmış oldu.
 
Yine Karacan, “arkamızda siyasi destek yok. Arkamıza siyasi destek almalıyız” derken de, iktidarı alması gerektiğini kendisini de, sokakta ki adamda çok iyi biliyor.
Karacan AK Partiye geçtiğini varsayarsak, Anavatan Partisinden istifa ederek büyük kalabalıkla AK Partiye geçen Karadenizli İşadamı Zafer Alkan; “Belediye Başkan Adayım” diyor.
 
Şimdi ne olacak dersiniz.
Karacan Ak Partiye geçerken belediye başkan adaylığı sözü alacak mı. Almadan partiye geçebilecek mi. Bunları önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz. Zafer Alkan'ın adaylıktan kesinlikle vazgeçeceğini sanmıyorum. Kafasına koymuş adaylığı. Eğer partinin birden fazla adayı olursa ön seçime gidilir ve partililere sorulur mu?...
Kim adayımız olsun diye. Bunu zaman gösterecektir. Ön seçime gidilmeden aday sayısı bire düşülürse, o zaman Zafer Alkan'a belediye meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı teklif edilecektir. Tabiî ki belediye başkanlık seçimi kazanılabilirse.
 
Birde Marmaris'e uzun yıllar hizmet etmiş İsmet Karadinç'in de, Ak Partiden aday olma durumu olduğu siyasi kulislerde konuşuluyor. Ve Ali Acar'ı da yalnızca Karadinç'in yıkacağı ve Karacan'ın Ak Partiden aday olması en çok Ali Acar'a yarayacağına konuşulanlar arasında.
 
Önümüzdeki günlerde siyasi gelişmelere göre yorumlarımız devam edecek.
Yeni yılın ilk makalesini bitirirken, 2008 yılının sizlere sağlık, mutluluk ve başarılar getirmesini temenni ediyorum…

Allah'a Emanet Olunuz!...
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141