• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Karacan AKP Yolunda

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Ticaret Odası Başkanı Mustafa Karacan geçtiğimiz aylarda bir basın toplantısı yaparak, Demokrat Parti (DP)'den istifa etmişti. Bu istifaya Belediye Meclis Üyelerinden Etem Kargın ve Ünal Uygun'da katıldı.

22 Kasım 2007'deki “Dikkat Çekenler” adı altında yayınlayan makalem de; “Ve Milletvekili Mehmet Nil Hıdır geçtiğimiz günlerde bir toplantı yaptığı ve Marmaris Belediye Başkan adayı içinde Ticaret Odası Başkanı Mustafa Karacan'ı aday olması yönünde çalışma içine girdikleri biliyorum. Önümüzdeki günlerde veya aylarda Karacan ile çok sayıda kişinin Ak Parti'ye katılacağını sanırım ilk yazan gazeteci olacağım” diye konuyu yazmıştım.

Karacan'a toplantıda beni yalancı çıkarmadınız. Bu istifa olayını daha önce makalemde dile getirmiştim dedim. O da “sizleri yalancı çıkarmadım” diye latife yapmıştı.

Evet; Mustafa Karacan resmen Demokrat Parti (DP)'den yollarını ayırmış oldu. Marmaris Belediye Meclis Üyeliğine de, bir süre bağımsız devam edecekmiş. Ardından da, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)'ye geçmesi bekleniyor.

Mustafa Karacan 25 yıldır siyasetin içinde olduğunu vurgulayarak “halkımızın bana nerede görev verirse, orada hizmet etmeye devam ederim” derken, gelecek tekliflere de açık kapı bırakmış oldu.

Yine Karacan, “arkamızda siyasi destek yok. Arkamıza siyasi destek almalıyız” derken de, iktidarı alması gerektiğini kendisini de, sokakta ki adamda çok iyi biliyor.

 

Değerli okurlarımız bu makalem daha önce gazetemizde yer almıştı. Mehmet Tetik'in dün verdiği iftar yemeğine Marmaris eski Belediye Başkanı İsmet Karadinç, Doğan Tugay, Mustafa Karacan ve çok sayıda davetli katılmıştı. Mustafa Karacan'ın çok sessiz ve sakin tavırları gözümden kaçmadı. Çünkü Mehmet Tetik'in de Ak Parti'den Belediye Başkan Aday Adayı olacağını sanırım bilmeyen kalmamıştır. Ak Parti'nin yakın kaynaklarından edindiğim bilgiye göre Doğan Tugay'ı aday yapmak için uğraş verdiklerini biliyorum. Tugay'ın adı aday adaylığında geçenleri bir araya toplayabileceğinin sinyalini İsmet Karadinç verdi. Karadinç'in bir ara bana dönüp “Temel bana MHP'lileri gönderdi aday olmam için ama ben buradaki insanları bir araya topladım. Onların vereceği karar doğrultusunda önümüzdeki günlerde siyasi tavrımızı ortaya koyacağız.”

Evet! Gerçekten bu yerel seçimler çok şeye gebe. Çünkü bir gün önce CHP'li Belediye Meclis üyesi Ethem Sayar ile yaptığım ayaküstü sohbette kendisine parti teşkilatı, üyeleri ve vatandaşlardan aday olması yolunda baskı aldığını söyledi. Karacan bu akşam sonunda Ak Parti ile buluşuyor. Kendisi daha önce yaptığı görevlerde Marmaris'e faydalı olmaya çalışan bir siyasetçidir. Kendisini ve ekibini verdikleri doğru kararla memlekete hizmet edeceklerini umuyor, yeni partilerine uyum sağlamalarını diliyorum.

Allah'a Emanet Olunuz!...

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141