Değerli okurlar şöyle bir düşünün ve tamamen tarafsız karar verin aşağıda yazdığım durumun karaborsa ile farkı ne?
Uçak bileti alacaksınız örneğin Ankara’dan İstanbula gideceksiniz , bakıyorsunuz bir kişi gidiş fiyatı örneğin 100,—TL. İki üç gün sonra tekrar bakıyorsunuz aynı uçak, aynı mesafe, aynı koltuk, aynı tarih 150,—TL olmuş. Biraz daha bekliyorsunuz aynı uçak 200,—TL olmuş. Bilet alıyorsunuz ve uçakta yanınızda oturan kişiye bileti kaça aldığını sorduğunuzda 90,—TL’ye aldığını söylüyor.
Nasıl oluyor bu iş yanyana oturuyoruz aynı sırada diye sorunca alacağınız cevap, “ben 15 gün önce aldım fiyat böyle idi”.
Bu iş sizce normal mi?
Bu dolmuş, otobüs, trende yapılırsa suç, çünkü yasak ama uçakta yasak değil, serbest… Muhalefet Partileri hiç bu işle ilgilenmiyor, seçilirlerse belki kendileride aynen devam edecek. Bu şekilde keyfi olarak devamlı zam yapmak eğer serbest ise ki (öyle görünüyor), o zaman bakkal ve diğer zincir satış mağazalarıda aynı şekilde hergün biraz zam yapabilirler mi? Maç bileti, sinema veya konser biletlerini önceden almak serbest ama sonra üstüne kar koyarak satmak yasak çünkü karaborsaya giriyor. Pekiyi de uçak şirketleri kendi biletlerini bekletip uçuş yaklaştıkça pahalıya satmalarının farkı nedir? Netice aynı değil mi? Birinde 2.ci şahıs satın alıp 3.cü şahsa pahalıya satıyor, buna karaborsa deniyor. Uçakta ise şirket bekletip fiyat arttırıp 2.ci şahsa satıyor ve bu karaborsa olmuyor. Karaborsayı yapan sadece 2.ci şahıs satarsa oluyor… Yani iki kişi yanyana oturuyor ama biri 90,—TL ödemiş, diğeri 200,—TL.
Eğer bu legal ise o zaman otobüs , tren, minibüslerin, marketlerin günahı ne?
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.