• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Kadem Mete

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Türk edebiyatının usta kalemlerinden Ömer Lütfi Mete'yi 18 Kasım 2009'da kaybetmiştik.  Rahmetliyi bir şiiriyle anarak makaleme başlamak istiyorum.   

Yiğidi Gül Ağlatır                                                                          

“Yiğidi gül ağlatır gam öldürür
Nice namert ava çıksa, tuzak kursa, kurşun atsa;
Yiğidi çökertmez kahır.
Bir dem yar hüzünle baksa
Bir gönül gözüyle baksa
Yiğidi gül ağlatır, gam öldürür.
Düşman yılan olup soksa,
Dokuz kavim taşa tutsa;
Yiğidi çökertmez kahır.
Bir dem yar hüzünle baksa,
Bir gönül gözüyle baksa
Yiğidi gül ağlatır, gam öldürür”.

Neden bir şiir ve Rahmetli Ömer Lütfi Mete'yle başladınız diyebilirsiniz. Kendimi okuyucuma karşı her zaman sorumlu hissettiğimden,  makale yazmaya başlamadan önce konusuyla ilgili iyi bir araştırma içine girerim. Rahmetli Ömer Lütfi Mete, sayın Kadem Mete'nin akrabasıdır. Rahmetli Ö.Lütfi Mete'yle tanışıklığımız olduğundan,  O'nu da anmadan geçemedim. Allah Rahmet eylesin.

 

Sayın Kadem Mete'yi Adalet ve Kalkınma Partisi Marmaris İlçe Başkanı Olarak tanırsınız. Bir çoğunuz da onu Yerel Gazete veya televizyonlarda da görmüş olabilirsiniz. Sayın Mete bir siyasetçi olarak medyada sıkça rastlanılan bir isimdir.

 

Mete ; 1967 yılında Rize'nin İyidere ilçesinde doğmuş. İlk orta ve lise tahsilini İyidere'de tamamladıktan sonra yüksek tahsilini Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulunda yapmış. Öğrenimi sırasında çeşitli turistik tesislerde stajyer olarak çalışmış. Ve çeşitli iş dallarında görev yapmış. Uzun uzun onları yazmayacağım.

Mete; 1993 beri Marmaris'te çeşitli otellerde yöneticilik ve işletmecilik yapmanın yanı sıra Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nde denetim ve yönetim kurulu üyeliği görev yapmış. Siyasi hayatına 2003 yılında Ak Parti Marmaris ilçe yönetim kurulu üyesi olarak başlamış.  2 yıl ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 2006 yılında ilçe başkanı seçildi. 2008 Kasım ayında ikinci kez seçildiği Marmaris Ak Parti İlçe Başkanlığı görevine seçildi.

 

2007 Genel seçimlerinde 2664 oy alan Ak Parti, 2009 Yerel seçimlerinde doğru bir karar vererek, Marmaris'te iyi bir isim yapmış olan Doğan Tugay'ı tercih ederek aday gösterdi. Mete, Tugay'ın aday yapılması konusunda başarılı bir yol izledi ve daha önceki seçimlerde 2664 oy alan Ak Partiyi, 2009 seçimlerinde aldığı  6892 oyla, Marmaris'te ikinci parti olma konumuna taşıdı. Yerel seçimler geldi, geçti, şu yanlış yapıldı, bu yapılmadı diyerek, geçmişi kurcalamaya gerek yok. Zaten Mete seçimlerin ardından, tarafımdan yöneltilen sert eleştiriler görmüştü. Artık ileriye bakmak gerekir.

Sayın Kadem Mete bendeniz gibi bir Marmaris sevdalısıdır. İnanıyorum ki, Marmaris ve çevresi için iktidarın gücünü hizmet adına kullanabilir.  Tabii ki iktidarın desteğini isteyecek yerel yönetici bulursa.

Sevgili hemşerimiz Kadem Mete'ye siyasi hayatında başarılar dilerken, inşallah bir gün seçilmiş kişi olarak memlekete hizmet ettiğini de görürüz. Genç, dinamik ve cesaretli Mete'nin ideallerinin gerçekleşmesi dileğiyle…

 

(Allah'a Emanet olunuz)

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141