• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

İSTANBUL'A GELİYORUM GÖZLERİM KAPALI DEĞİL

Güven KARABENLİ
İstanbul’a gel Güven” dedi Sivas Lisesinde okuduğum kader arkadaşlarım. Rezzan, Nevin, Ayşen, Nuray, Gültezer, Aydoğan, Hikmet “Kendini oralardan biraz uzaklaştır, buralarda bizlerle vakit geçir, bir mekan değişikliği yap, çok zor günlerin ayların, hatta yılların oldu. Bak sana ne kadar iyi gelecek” dediler. Burada ki arkadaşların dostların olarak seni çok özledik, artık görmek istiyoruz, ne güzel olur hep bir araya gelir hasret gideririz Güven" dediler.
Son yedi yıldır o kadar mazaret üretmiş, o kadar yan çizmiştim ki, artık mazaretim kalmadığından, bu defa "peki o zaman " dedim.
İstanbul aslında hep hayatımın içinde oldu. Marmaris’te iş yerleri açtıktan sonra sık sık İstanbul’a gittim geldim. Kapalıçarşı'da görmediğim dükkan, girmediğim han kalmadı. Bedesten'de Gümüşçü Davud Ustayı, antikacı Fikret Beyi tanıdım. Bana esnaflığı para kazanmasını öğrettiler. Çemberlitaş’tan kilim çantalar, Nuri Osmaniye’den takılar, Un kapanın’dan bakır eşyalar, 4. Levent’ten seramikler, Etiler’den resim çerçeveleri satın aldım Mahmut Paşa’dan Mısır Çarşısına indim. Tünelden Beyoğlu’na çıktım defalarca. Yüksek Kaldırım’dan kızımız Bahar’a piyano aldık. Eminönü’nde Ali Ağa Camiinin önünde güvercinleri, Kadıköy vapurunda martıları besledim. Boğaz vapuruna bindim, Kanlıca' da yoğurt yedim. Emirgan'da çay, Çengelköy'de çınarların altında sahlep içtim. Anadolu Hisarı'nda balık yedim, Kuzguncuk'ta kiliseleri gezdim. Entellerle kahve içtim. İsmet Usta'nın lokantasında kazığın alasını yedim.
Galata kulesine çıktım. Kumkapı gecelerinde Romenleri dinledim. Samatya'da Varujan Usta'nın Meyhanesine, Bakırköy'de Beyti’ye, Yeşilköy'de Kaşı beyaz’a, Vezneciler'de Hacı Bozan Oğullarına gittim. Topkapı sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarayı, Yıldız Köşkü, Mevlevihane, Arkeoloji Müzesi'ni defalarca ziyaret ettim. Sultan Ahmet Meydanı'nda dolaştım. Sıraselviler'de arabamın debriyaj balatası yandı, rezil oldum. Ak merkez'de sıkıntıdan patladım, ışıklardan ve havasızlıktan boğuluyordum.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesin de okudum.Vezneciler'de bir yıl yurt hayatım var. Şehsadebaşın'da sinemalara gider şov seyreder, saraçhane'de eski nişanlımla buluşurdum. Bakırköy'de kaldım, Cağaloğlun'da çalıştım.Yeni Mahalle'de kaldım, Fenerbahçe'de kaldım, Karagümrük Pazarı'ndan balıklar aldım, Atik Ali'de yaşadım. Bağdat Caddesi'nde volta attım.Kışları hava kirliliği canımı okudu. Trafikten hiç söz etmiyorum. Çemberlitaş Kız talebe yurdunun önünde Sülün'ü, Yeni Kapı'da Betül'ü az beklemedim.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141