• BIST 10267.09
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

İNCE HESAP

Halil CANDA

               Bu kez Marmaris’teki yerel siyasi hesaplar üzerine bir yazı yazalım dostlar.

                Birkaç gün önce Ticaret Odası Başkanı sayın Mehmet Baysal beraberinde meslektaşlarım Mehmet Hasbioğlu ve Yamaç Kaya ile birlikte CHP ilçe örgütüne giderek adaylık için başvuruda bulundu. Marmaris’i çok iyi tanımıyorsanız ‘’ne var bunda ‘’diyebilirsiniz. Öncelikle  biz bütün adaylara başarılar diliyoruz. Şüphesiz Marmaris’te CHP nin adayı kim olursa olsun en güçlü adaydır.

                Ticaret Odası seçimlerinde ,Ak Parti ilçe başkanı sayın Kadem Mete’nin biz Mehmet Baysal’ı destekliyoruz dediğini hepimiz biliyoruz. Şimdi insanlar diyecek ki ticaret odası ayrı belediye başkanlığı ayrı. Öyle olsun.

              Mehmet Baysal’ın adaylık için birlikte gittiği (  en kibar dille Ali Acar’la yıldızı barışmayan) isimlerle basın açıklaması yapıp ,CHP ilçe merkezine gitmesi  enteresan. Mutlaka CHP bir şahsın partisi değildir. Bir kitle partisidir. Ama sayın Ali Acar’ı aday göstermeyeceklerini düşünebilir misiniz? Hem de ticaret odası seçimlerinde açık açık Ak Partinin destek olduğu ve seçimin galibi olan Mehmet Baysal için.

                Ali Acar serttir, belki güleryüzlü değildir ama Marmaris’in de üstesinden gelebilmek için bu özelliklere sahip olmanız gerekiyor. İnsanları kendi haline bıraksanız evlerinin balkonlarını bile dükkan yapıp kiraya verecekler.

          Bu bir bayrak yarışıdır. Kim bilir belki Mehmet Baysal belediye başkanı olur Marmaris’i biraz daha ileri taşır.

         Bu arada MHP de de ilginç bir durum söz konusu. İlçe teşkilatı kapatıldı, muhtemelen atamayla yeni bir ilçe başkanı belirlenecek. Geçmiş yönetim varken Marmaris için belediye başkanlığı  adaylığına sıcak bakmayan sayın İdris İspirli yeni yönetimle belki de aday olacak. Göreve geldiğinde borçlu olan Beldibi’ndeki daracık bütçeyle ne harikalar yarattığını gördük. Marmaris için çok daha iyi hizmetler verebilir.

      Ak Parti ne yapar ne eder şimdilik bir fikrimiz yok. Ama Ali Acar’la ilgili saldırı olayının kamuoyunda çok da iyi karşılanmadığı seziliyor. Tabiki bu münferit bir olaydır Ak Partiyle ilgili değildir. Ama vatandaşın algılaması farklı olabiliyor.

     Benim merak etiiğim ve samimi bir cevap aradığım soru şu.

     Diyelim ki CHP sayın Ali Acar’ı aday gösterdi .Bu durumda sayın Baysal ne yapacak ,sayın Baysal ‘la birlikte hareket eden CHP liler ne yapacaklar?

    Ne pahasına olursa olsun Ali Acar’a destek mi olacaklar ? Yoksa kapılarını başka bir siyasi parti çalarsa onun adayı mı olacaklar?

   Mutlaka bunlar satranç tahtasında önceden düşünülmüş hareketler değildir. Yoksa öyle midir?

      

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141