• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

İKİ DEĞER DOĞAN TUGAY VE İSMET KAMIŞ

Temel IRMAK /Gönül Dostu

 

 

 

 

 

Ülkemizde iş insanı olmak, bugünlerde gerçekten zorlaştı. Hele Marmaris gibi turizm şehrinde iş insanı olmak bambaşka bir iştir. Buradaki iş insanlarına değer vermek gerek, yatırım yapan istihdam oluşturanlara bugünlerde ülkemizin ve bizlerin ihtiyacı vardır. Gazetecilik hayatım boyunca iş insanlarıyla ilgili düşüncelerim bu yönde olmuştur. Onlar ülkemizin olmazsa olmazlarıdır.

Marmaris'te onlarca iş insanlarımızdan sadece ikisini bugün değerlendirdim. Sebebine gelince makalemi sonuna kadar okuyunca anlayacaksınız.

İş insanı Ali Doğan Tugay

dogan-tugay-tem-001.jpg

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun ve meslektaşız. Yeşil Marmaris Turizm ve Yat İşletmeciliği AŞ ile Marmaris Liman İşletmeciliği AŞ'nin yönetim kurulu başkanı olan Tugay, 1992 yılından beri Marmaris, Datça ve Dalaman bölgelerinin İngiltere Fahri Konsolosluğunu sürdürüyor. Marmaris'imize değer katıyor.

Geçtiğimiz günlerde ilçemizi ziyaret eden İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott’la beraber uzun bir aradan sonra, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ı ziyaret ettiler.  

Şaşırmadım...

Çünkü 31 Mart 2019 mahalli seçimlerinde değişim rüzgarı esmiş, fırtına ekenlere seçmenler yol vermişti. 15 yıl önce eski Belediye Başkanı Muhammet Ali Acar'a tebrik için ve  İngiltere'nin Ankara Büyükelçisiyle 2 kez Marmaris Belediyesine gitmişti. Yani yaklaşık 14 yıldan beri belediyeye gitmiyordu. İş insanı Marmaris'e katkı sağlayan, herkesin abisi Doğan Tugay'ı belediyeye küstürmüşlerdi. O  yine bir şey olmamış gibi, Marmaris'in hizmetinde oldu. Doğan abimize Allah'tan sağlıklı bir ömür ve Marmaris'imize değer katmaya devamını dilerim.

 

Mütevazı ve hoş görülü iş insanı İsmet Kamış

whatsapp-image-2019-05-16-at-13.54.11.jpeg

 Çorumlu olan iş insanı İsmet Kamış, 1962 yılında  inşaatlarda amelelikle başlayan, bir yıl amelelik yaptıktan sonra rahmetli abisiyle sıva ve mozaik işleri yapmaya başlamış. Sonra da taşeronluk ardından da Müteahhitliğe uzanan bir yaşam. Turizmle tanışması da  inşaatçılığa devam ederken olmuş. Marmaris'te akrabaların yanına gelip giderken turizm işine girmiş. 1994’te Club Green Nature’yi, 2007’de Green Nature Resort’u ve 2014’te de Green Nature Diamond hizmete açtı.

Amelelikten gelen sayın Kamış otellerinde 600 bin geceleme ve 60 bin turisti ağırlıyor. Onlarca kişiye iş imkanı sağlıyor. Green Nature Avrupa ve dünyada tanınan bir marka haline getirmeyi başardı. Nature ve Green Nature Diamond otellerini dünyanın her yerinde tanınan bir marka haline getirdi. Marmaris için bir değer olan sayın iş insanı İsmet Kamış ve bütün iş insanlarına teşekkür ediyoruz. Marmaris sizlerle daha güzel olacak.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141