• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

HESAP KİTAP

Halil CANDA

                CHP’nin adayı kesinleşti. Sayın Ali Acar’ın karşısında kim var? Gelin rakiplerine bir göz atalım.

                AKP’nin adayı kim Doğan Tugay. Demokrat Partinin adayı Mustafa Karacan, MHP’nin adayı da şimdilik kesinleşmiş değil, farz edelim ki Zafer Alkan da MHP’nin adayı.

             Ali Acar’ın rakiplerinin ortak özellikleri hepsinin bir AKP geçmişinin olması. Geçen seçimlerde Mustafa Karacan’da Zafer Alkan’da  AKP’ye belediye başkanı adayı olmak için başvurmuşlardı. AKP seçimini Doğan Tugay’dan yana kullandı. Hatta Mustafa Karacan’da belediye meclisine AKP üyesi olarak girdi.

            AKP’li arkadaşlar kabul etseler de etmeseler de bu yörede AKP’ye karşı olumsuz bir bakış açısı var.  Hele ki son birkaç yıldır Başbakanın sert söylemleri AKP adaylarının işini daha da zorlaştırdı.

           Doğan Tugay mutlaka çok önemli bir aday ama AKP’nin adayı olarak imkan olsa ulu önder Atatürk’ü belirleseniz AKP’nin işi yine zor. Sayın Karacan da sevilen sayılan bir insan ancak Demokrat Parti ne kadar güçlü bilmiyoruz. Bana öyle geliyor ki sayın Karacan bağımsız olarak da girse Demokrat Partiyle de girse aynı oyu alacaktır. Çünkü Karacan’ın alacağı oy partiden dolayı değil kendisine duyulan ilgiden dolayı olacaktır.

                MHP bugüne kadar Marmaris’te genel seçimlerde aldığı oyu yerel seçimlerde alamadı. Bir istisna hariç. O da Beldibi. MHP iki defadır Beldibi’nde yerel seçimlerde genel seçimlerde aldığı oydan daha fazla oy aldı.  Çünkü Beldibi’nde İdris İspirli faktörü var. İdris İspirli Beldibi’nde çok büyük başarılara imza attı. Onun partizanlıktan uzak, adil, çalışkan belediyecilik anlayışı Beldibi halkının da teveccühünü kazandı.  Şunu da kimse inkar edemez. MHP nin Marmaris’te yüzünü ağırtan insan İdris İspirli’dir. Eğer MHP‘nin Marmaris için adayı İdris İspirli olursa seçim yarışı şüphesiz daha ciddi bir aşamaya girecektir. Çünkü İdris İspirli’nin Beldibi’nde potansiyel bir oyu var. Bir de  iki dönem yaptığı ciddi işler var. Kamuoyunun Marmaris’te beklentisi MHP den İdris İspirli’nin aday olmasıdır. İspirli’ye başka partilerden teklif gelmesine rağmen o MHP den başka bir partide siyaset yapmayı kabul etmedi.

                Ben CHP’nin adayı olsaydım İdris İspirli’nin  MHP’nin adayı  olmasını istemezdim. İnsanların zihninde bir de şu var. Ali Acar’ın AKP dışındaki rakipleri şayet belediyeyi kazanırlarsa  acaba seçimden sonra AKP’ye geri dönerler  mi?

               Geleceği kim bilebilir? Hep birlikte göreceğiz.

         

           

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141