• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

HAYIR

Güven KARABENLİ

Sevgili Güven, çok zor günler yaşıyorsunuz, kaygılanıyoruz, sizler için dua ediyoruz. 

Michael Pos, İsviçre…

Bir sürü kötü haber okuyoruz, duyuyoruz. Eminim ülkenizin durumu daha da ciddi. Çok üzülüyorum. O kadar güzel anılarım varki!..
Thursa Gawporke, İskoçya

Bu kadar güzel bir ülke, bu kadar güzel insanlar bunu hak etmiyorlar.
Lima Wright, British Kolombiya, Kanada

Merhum eşim Jim ile inanılmaz güzel günler yaşadık Marmaris’te. Yıllarca anlattık durduk. Bu günler de haberleri dinledikçe kahroluyorum.
Tamara Andrews. Güney Karolina, U.S.A

Maalesef çok negatif ve sanki herkese düşman bir lideriniz var. Güzel değil, hiç güzel değil.
Alberta Yos, Ontario Kanada

Güven, biliyorsun babamla her fırsatta seni ve Marmaris’i ziyaret ederdik. O kadar severdim ki feribotta bile içim içime sığmazdı. Çok endişeliyim bu olanlara inanamıyorum. Sen iyisin değil mi?
Christy Mokham. Kuzey Karolina, U.S.A

Bu insanlar neyin planını yapıyorlar. İnsan bu kadar karanlığa dönmeyi arzular mı? Hiç anlamıyorum.O ülkelerde yaşayan insanların yaşamını görmüyorlar mı?
Hetty Brown, İngiltere

En güzel günlerimi ben bu ülkede yaşadım. Hayatım değişti. Bu kötü gidişe en başta ben hayır diyorum.
Annimieke Oliyerhoer, Hollanda

Güven biliyorsun ben Marmaris’te 3 sezon çalıştım, doyamadım. O kadar özlüyorum ki. Bu olup bitenleri duydukça kulaklarıma inanamıyorum. Ne olur güzelliklerinize geri dönün. Allah yardımcınız olsun.
Johanna Rasmussen, Danimarka

İnsanlar niye dünyayı böyle karıştırıyor, kötülük üstüne kötülük yaratıyorlar. İnsanca huzur içinde yaşasak olmaz mı?. Liderinizin ne yapacağı, hangi tarafta olduğu belli değil.
David Smith, İsrail

Şu dünyada nerede yaşamak istiyorsun? Diye sorsalar, hiç düşünmeden Marmaris, Türkiye derdim. Şimdi tatile gelmeye çekiniyorum. O kadar üzgünüm ki.
Heide Schultz, İsveç

Biliyorsun çok sevinerek ev aldım senin evinin tam yanında Güven. Her fırsatta Moskova’dan uçup geliyordum. Ben ve misafirlerim şahane vakit geçiriyorduk. Geçen sezon hiç birimiz gelmedik, daha doğrusu gelemedik. Memleketiniz nereye gidiyor artık emin değiliz, rahat değiliz, çok yazık. 
Dennis Rebrow, Moskova, Rusya

Bu durumu hiç hak etmiyorsunuz. En güzel, samimi, sevgi dolu insanları ben Türkiye’de tanıdım.
Pernille Kristensen, Danimarka

Marmaris’te çalışırken yazın hiç bitmesini istemezdim. Her şey o kadar güzeldi ki. İnşallah bu buhranlı günler biter, eski güzel günlere geri dönersiniz. Sizler için dua ediyorum.
Greta Hagen, Norveç

Marmaris’ten her Finlandiya’ya döndüğümde bir parti verir, anılarımı ve fotoğraflarımı paylaşırdım yakınlarımla, arkadaşlarımla. Bu olup bitenler beni çok endişelendiriyor. Böyle güzel bir ülkeye hakikaten yazık oluyor. Tatile gelsem mi bilmiyorum, kararsızım.
Marianna, Marjamaki, Finlandiya

Güven, tam 20 yıl önce ailemle Marmaris’e geldik ve ne kadar şanslıymışız senin lokantan Mona Titti’yi keşfettik. Aradan o kadar yıl geçti ne ben, ne de çocuklarım Marmaris’i ,Türkiye’yi unutmadık. Her fırsatta sana mesajlar yolladık ve Türkiye hakkında ki haberleri okuduk. Şu günlerde yaşadığınız problemleri elimizden geldiği kadar izliyor, okuyoruz. İnan çok üzülüyoruz. Liderleriniz sizleri dünyaya yanlış tanıtıyorlar. Kendimi Türkiye’nin avukatı gibi hissediyorum. Seni özledik. Çocuklar sevgilerini yolluyorlar. Allah’a emanet ol.
Helena Sigmarsdottır. İzlanda

Atalarımızın inanılmaz bir mücadele vererek, hayatlarını ortaya koyarak bizlere emanet ettikleri eşi benzeri olmayan bu güzel ülkede yaşamış, dünyaya gelmiş, hayat bulmuş, şu güzel ülkenin ekmeğini yemiş suyunu içmiş insanlara sesleniyorum. Bakın Amerika’dan İzlanda’ya. Hollanda’dan Norveç’e, Finlandiya’dan Kanada’ya, Danimarka’dan Moskova’ya kadar, Türkiye’de bir hafta bilemedin iki hafta, hadi diyelim bir ay geçiren insanların bu ülkeye ne kadar değer verdiğini, ne kadar sahip çıktığını ve bu olanlardan ne kadar endişe duyduğunu görüyor musunuz.

# HAYIR deyin, o zaman, o mavi gözlü güzel adamın inanılmaz geniş görüşlülüğü ve insanüstü gayretiyle bizlere sunduğu aydınlıktan karanlığa gerisin geri dönmeyeceğiz, ne yaparsanız yapın, planlarınız ne olursa olsun, korkmuyoruz, çekinmiyoruz işte, #HAYIR, #HAYIR,#HAYIR deyin.

Çocuklarımız var, torunlarımız var bizim. Onlara sevdiğimiz, sevecekleri bir ülke, bir dünya bırakmak istiyoruz deyin.

Ferahlayın.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141