• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Hayattan Korkma!

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Çoktandır işlerimden dolayı televizyon izleme imkanı bulamıyordum. Pazartesi gecesi gözüm Star Tv'de başlamak üzere olan bir filme takıldı.

Berrin Dağçınar'ın yönettiği, Zeki Alasya, Tarık Papuçcuoğlu, Cenk Gürpınar, Hakan Boyav ile Zeynep Eronat'ın başrollerini paylaştığı “Hayattan Korkma” adlı filmi baştan sonra seyrettim. Bir kasabada kendilerine yetecek kadar üreten, ürettiği ile yaşayıp giden üç ailenin öyküsünü anlatan “Hayattan Korkma” arşivimde olması gereken bir filmdi. Zengin ve kaliteli oyuncu kadrosu ve değişik senaryosu ile başarılı bir Türk yapımı olan filmi, bazen gözlerimden akan yaşla bazen de gülerek izledim. Tüm oyuncuları bu filmdeki performanslarından ötürü tek tek kutlamak lazım. Gerek genç yetenekler gerekse usta oyuncular, rollerini oldukça başarılı oynamışlar “Hayattan Korkma”'da.  Böyle ailelerin olduğunu düşünmek bile insanı mutlu ediyor. Artık insanlar birbirleriyle çıkar kavgası peşinde. İzlediğimiz filmlerde insanlar küçücük bir sıkıntıları olduğunda hemen 'lanet olsun' diyorlar. Hayatlarına, kaderlerine lanet yağdırıyorlar. Bu filmde ise birbirine sımsıkı kenetleniyor insanlar. Kuru ekmek yemeyi göze alıyorlar birbirleri için. Sürekli para kazanmak için yeni yöntemler deniyorlar. Olanakları az ama yöntemleri çok. Kısacası hayattan korkmak yerine, hayatın üzerine gidiyorlar.

 

'Arka Sıradakiler' Marmaris'te…

Fox Tv'de yayınlanan, yapımcılığını Birol Güven, yönetmenliğini Hamdi Alkan, yönetmen yardımcılığını ise Ali Bilgin'in üstlendiği “Arka sıradakiler” adlı dizinin Marmaris'te 4 bölümünün çekilmesi, ilçe için çok faydalı oldu. Bayram öncesi Marmaris'in doğal güzelliklerinin ekranlara yansımasına vesile olan Birol Güven, Hamdi Aklan ve Yazıcı Otelin sahibi İbrahim Yazıcı ve Serkan Yazıcı'ya ne kadar teşekkür etsek azdır. Marmaris 80'li ve 90'lı yıllar arasında tam bir film seti havasını yaşıyordu. Çok sayıda filme ev sahipliği yapan Marmaris 2000'li yıllarda gözden düştü. Bunun sebebi, 'budur şudur' demeyeceğim, ama Marmaris'te yaşayanlar, değerlerine nedense sahip çıkılmamıştır.

Ferdi Tayfur…

Marmaris'te yaşayan arabeskin kralı Ferdi Tayfur 2-3 filmini ve bazı kliplerini Marmaris'te çekmişti. Her televizyon programına çıktığında Marmaris'ten söz eden Tayfur'u Marmaris'i yönetenler arayıp da tebrik etmiş midirler? Ettiyseler sözüm yok. Acaba Marmaris Belediyesini yöneten zat-ı muhterem tarafından makamına davet edilerek bir kahve içmiş midirler acaba? Kavgaları bir kenara bırakıp, her gün kötüye giden turizm için iç turizmi hareketlendirmek için bir çalışma yapılamaz mı?..

 

 

“Marmarist” adlı Karma Resim Sergisi…

Tiyatro Sanatçısı Selma Sonat'ın Başkanlığını yaptığı Kalimerhaba Derneği'nin İstanbul İYMMO Beyoğlu Sanat Galerisinde gerçekleştirdiği “Marmarist” adlı Karma Resim Sergisinin açılışına katıldım. Çok sayıda tiyatro, sinema ve sahne dünyasının ünlü sanatçıları, bir araya toplayan Selma Sonat arayarak tebrik edilmiş midir? …

 

 

Sahir Öktem …

 

Ahu Hetman Hastanesi Başhekimi Sair Öktem, kendisiyle uzun yıllar öncesinden tanışırız. Ak Parti'den belediye meclis üyesi olmuştu, Sayın Doğan Tugay'ı kırmayarak. Öktem'den başka kimseyi de listesine sokamayan Tugay alacağı seçimi tekrar Acar'a elleriyle sundu. Şimdi Öktem, CHP'yle birlikte hareket ediyormuş izlenimi veriyor. En azından Ak Parti grubuyla birebir hareket etmiyor. Öktem, zaten Ak Partili olmadı. Olamazdı zaten de. Partiyle arasında fikir ayrılığı vardı. Şimdi Öktem'i yerden yere vurmaya gerek yok. O partinin ilçe başkanını yerden yere vurmak gerek. Hala nasıl o partinin ilçe başkanlığını yapıyorsa? Acaba Muğla Milletvekilleri ne iş yapıyor? Alınacak seçimi kaybettiren bir ilçe başkanı Başbakan Recep tayip Erdoğan'ın hemşerisi, Rizeli diye mi partinin başında kalıyor? Çok yazık. Mesut Yılmaz da aynı hataya düşmüştü.  

 

Allah'a Emanet Olunuz..

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141