• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

GÜLÜMSEYEN BİR MARMARİS VAAT EDİYORUZ

GÜLÜMSEYEN BİR MARMARİS VAAT EDİYORUZ
CHP Marmaris Belediye Başkan Aday Adayı Acar Ünlü Gündem Gazetesi Yayın Yönetmeni Temel Irmak ile özel bir röportaj yaptı...

CHP Marmaris’in en başarılı başkanı olarak görülüyorsunuz, nasıl yorumlarsınız bu durumu?

Öncelikle böyle bir değerlendirmede bulunanlara çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık 3 yıllık bir ilçe başkanlığı görev sürem oldu ve ekibimizle birlikte çok farklı çalışmalar yapmaya çalıştık, ses getiren ve farkedilen çalışmalar yapmaya çalıştık. Bu süreçte 1000’den fazla ziyaret, 9 proje, ikisi ilçe başkanlığı olmak üzere 4 başarılı seçim geçirdik. Ve yaptığımız çalışmaların bu şekilde değerlendiriliyor olması hem benim için, hem ekibim için hem de Cumhuriyet Halk Partisi için gurur verici olduğunu düşünüyorum. Zaten gelişim için, muasır medeniyet seviyesi için de böyle olmalı; yani biz, bizden öncesine göre daha iyi işler yapmalıyız. Ve inanıyorum ki bizden sonra görev alan arkadaşlarımız da bizden daha iyisini yapacaklardır. İlçe Başkanlığı dönemimiz ile ilgili güzel sözler söyleyen herkese çok teşekkür ediyorum.

1-001.jpeg

 

Görev süresi boyunca sadece Marmaris’te değil, Muğla genelinde tanınırlığa ulaştınız, bunun sırrı nedir?

Bugün Muğlamızın birçok ilçesinde ve bölgesinde tanınırlığım olduğunu farklı ilçelere ve bölgelere gittikçe görüyorum. Bu çok güzel bir durum. Demek ki görev süremizi iyi değerlendirmişiz diye düşünüyorum. Hem güzel şeyler, hem de farklı işler yapmışız ki bu yapılanlar fark edilmiş ve bizi fark ettirmiş diye düşünüyorum. Bu süreçte Marmaris yaşayanları ve örgütümüzle iyi ilişkiler kurarak geliştirmeye çalıştık. İhtiyaç duyduğumuzda da Muğla İl Başkanlığımızla ve Genel Merkezimizle görüş alışverişleri ile en doğru kararları vermeye çalıştık. Bu durumda basınımızın büyük payı olduğuna inanıyorum. Sonuçta yaptıklarınızı gösteremezseniz sadece siz farkedersiniz. Ama yerel ve il genelindeki basınımız ile kurduğumuz iyi ilişkiler ve yaptığımız iyi işlerin duyurulması bu duruma yardımcı olmuştur. Bu vesile ile sizin aracılığınızla görev süremiz boyunca bize destek olan bütün basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

 

2.jpeg

Sosyal Medya’yı en iyi kullanan yönetici adayısınız. Bunu avantaj olarak görüyor musunuz?

Sosyal Medya’yı iyi kullanmaya çalışıyorum. Çünkü bu önemli bir tanıtım aracı. Günümüzün etkili bir tanıtım aracı. Ve yaptıklarımızı gösterebilmek için herkese eşit sunulmuş bir alan. Ama bu alanı iyi işler ile birleştirebilirsiniz etkisinin olumlu yönde olacağını düşünüyorum. Bunu şu şekilde açıklayabiliriz; iyi ürünü tanıtırsan kar elde edersin, kötü bir ürünü tanıtırsan zarar edersin. Bu noktadan çıkışla sadece Sosyal Medya’yı kullanmak yeterli değil, bu alanı yaptığınız iyi işlerle, dikkat çekici ve ilgi duyulan işlerle kullanabilmek önemli diye düşünüyorum. Bir de şunu gözden kaçırmamak lazım; Sosyal Medya, bütün medya faaliyetleri içerisinde bir alan. Yazılı ve görsel basını gözardı ederek yürütülecek faaliyetler eksik kalacaktır. Biz iletişim stratejimizi tüm medya araçlarını dahil ederek planlıyoruz.

 

Adaylığınızı birkaç hafta önce açıkladınız. Bu süre zarfında nasıl bir çalışma programı takip ediyorsunuz?

Evet adaylığımızı birkaç hafta önce açıkladık. Ama çalışmalarımıza aktif siyasete girdiğimiz gün başladık. Bugün halen Marmarisimizin güncel sorunlarını ve beklentilerini tespit ediyoruz, çözüm noktalarını da bilimsel ve objektif olarak geliştiriyoruz. Ve bunun yanında ekibimizi her geçen gün mevcut olarak da ekibimizin ihtiyacı olan uzmanlık alanlarını da geliştiriyoruz.

Biz her hafta oluşturduğunuz komisyonlar vasıtası ile çalışmalar yapıyoruz. Komisyonlarımızın yaptığı bu çalışmaları haftalık ortak toplantılarımız ile değerlendirip çalışma planımızı güncelliyoruz. Bu toplantılarda kısa ve uzun dönemli planlamalarımızı yapıyoruz. Hatta şöyle söyleyebilirim bizim bugün kampanya stratejimiz, kampanya söylemlerimiz genel anlamda hazır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel anlamda yerel yönetim ilkelerini göz önünde bulundurarak Marmaris Belediyesi’ni nasıl yöneteceğimiz ile ilgili ilkelerimiz, manifestolarımız, taahhütlerimiz hazır. Marmaris’in gelişimine katkı sunacak, Marmaris’i ekonomik olarak, yapısal olarak, sosyal yaşam olarak gerçek anlamda marka bir kent haline getirecek ve tüm Marmaris’i gülümsetecek projelerimiz de hazır.

Ekiplerimiz gerçekten çok iyi çalışıyor ve yakın zamanda sadece Marmaris değil tüm Türkiye ve Dünya bizim Marmaris’i yönetmeye en hazır ekip olduğumuzu, Marmaris’e katkı sağlayabilecek en iyi ekip olduğunuzu görecek.

 

3.jpeg

Çalışma ekibiniz var mı yoksa bireysel mi hareket ediyorsunuz?

Ben endüstri mühendisiyim ayrıca yüksek lisansımı işletme alanında tamamladım. Sonrasında iş hayatımdaki yöneticilik tecrübelerim bana şunu göstermiştir; gerçek ve sürdürülebilir bir başarı ancak iyi bir lider ve iyi ekip ile sağlanabilir. İlçe Başkanlığı dönemimizde oluşturmaya başladığımız farklı disiplinlerden konusunda uzman ve profesyonel, çok daha önemlisi gönüllü olarak çalışan Marmaris yaşayanlarından oluşmuş geniş bir ekibimiz var.

 

Acar Ünlü Marmaris Belediye Başkanı olursa vatandaşa neler vaat ediyor?

Öncelikle sorunuzu olursa olarak değil, “Acar Ünlü Marmaris Belediye Başkanı olduğunda vatandaşa neler vaat ediyor?” şeklinde almak istiyorum. Çünkü ben Marmaris Belediye Başkanı olacağıma çok güçlü bir şekilde inanıyorum.

Bizim vaadimiz çok net ve çok basit; “Gülümseyen bir Marmaris”. Ve o kadar basit ve eylemle o kadar büyük işler başaracağız ki buna sadece Marmaris değil, Dünya şaşıracak. Bakın bizim için gülümsemek ne demek?

Önce şu soru ile başlayalım; insan neden gülümser, ne zaman gülümser? Cevabı çok basit; mutlu olduğunda... Gülümseyen bir Marmaris, insanlarının mutlu olduğu bir Marmaris demektir. İşte hep birlikte biz bunu başaracağız. Marmaris yaşayanı ekonomik hayatında daha mutlu olacak, Marmaris yaşayanı sosyal hayatında daha mutlu olacak, Marmaris yaşayanı belediye ile ilişkilerinde daha mutlu olacak, Marmaris yaşayanı Marmaris’te yaşamaktan daha fazla keyif alacak. Ve mutlu olan, keyif alan insan gülümser. Bizim “Gülümseyen bir Marmaris” sloganımızın dayandığı temel, mutluluktur. Ve bu mutluluğu Marmaris’te yaşamın her alanında tesis etme sözünü veriyoruz biz hemşerilerimize. Ve bunu sağlayacak birbiri ile bağlantılı, Marmaris’in ihtiyacına yönelik, bilimsel, kaynağı belli olan, hangi alana katkı sağlayacağı planlanmış olan projelerimiz ile vatandaşımıza yeni bir Marmaris vaat ediyoruz. Ve biz bu projeler ile

  • Üretim yapan bir Marmaris vaat ediyoruz.
  • Eşitlikçi ve dayanışmacı bir Marmaris vaat ediyoruz.
  • Katılımcı ve demokratik bir Marmaris vaat ediyoruz.
  • Canlı haklarına saygılı bir Marmaris vaat ediyoruz.
  • Estetik bir Marmaris vaat ediyoruz.

Kısaca biz “Gülümseyen bir Marmaris” vaat ediyoruz.

 

Alt-Üst yapı sorunu olmayan, su sorunu olmayan, bir idareci için ideal özelliklere sahip nadir şehirlerden birine idareci olmak için aday oldunuz. Bu sizin çalışmalarınızı kolaylaştıracak mı?

Güzel bir soru. Alt yapı ve üst yapı derken, yerin altını ve üstünü mü kast ediyorsunuz? Eğer öyleyse bu konularda göreceli olarak daha az zaman ve kaynak harcayacağımızı söyleyebiliriz. Fakat alt yapı ve üst yapı kavramlarının bilimsel karşılıklarında ekonomik yapı ile estetik yapı, kültür yapısı, siyasi yapı bulunur. Sonuçta hangi düzeyde ele alınırsa alınsın biz mevcut seviyeyi yeterli görmüyoruz ve daha iyisini yapabileceğimizi biliyoruz.

4.jpeg

Genç aday olmanızın avantajları ve dezavantajları nedir?

Gençlik çok göreceli bir kavram. Gençlik önemli bir avantaj ama en önemli kriter değil. Önemli olan bir iş için, yapabilirlik. Atatürk, Einstein ve daha bir çok tarihte başarılı izler bırakabilmiş kişiler, önemli başarılarını gençlik yıllarında elde ettiler.

Ben tercihlerimizi kişisel özelliklere göre yapmaktan çıkarmak istiyorum. İlk olarak “Bir Belediye Başkanı’nın özellikleri ne olmalıdır?” bu soruya cevap aramalıyız. Acar Ünlü’nün özellikleri ikinci planda değerlendirilmelidir.

Belediye Başkanlığı günümüzde ve ülkemizde tanım değiştirmiştir. Günümüzün koşulları, gerekleri, çağımızın ihtiyaçları, insan gereksinimleri artık değişmiştir. Bu yüzden çağdaş, çağı yakalamış, çağın gerekleri ile hareket edebilen Belediye Başkanlarına ihtiyacımız var. Bakın ben bilgisayarın tuşuna bastığımda 12 yaşındaydım. Benim kızın 1 yaşında dokunmatik telefon ile hayata başladı. Ve 20 yıl sonra benim kızım ile aynı seviyede, aynı bakış açısında, aynı algıda olmam mümkün olmayacak, tıpkı şu an bizlerin babalarımız ile bu özelliklerimizin farklı olduğu gibi. Bu yüzden bizlerin bu en verimli dönemi olan gençlik döneminde elimizden gelenin en iyisini yaparak çocuklarımız yetişene kadar bulunduğumuz alanlara sahip çıkmamız gereklidir.

Bir belediye Başkanı günümüzde dinamik olmalıdır, her yerde olmalıdır, her şeyde olmalıdır. Bunu sadece fiziksel değerlendirmemeliyiz. Fikirsel olarak da bir çok konuyu anlayabilmeli, yakalayabilmeli, güncel kalabilmeli, genel siyaseti takip edebilmeli, araştırabilmeli, soru sorabilmeli, meraklı olabilmeli, sportif ve rekabetçi olabilmeli, sanattan anlayabilmeli, kitap okuyabilmelidir. Ve bence en önemlisi her gün kendisini yeni güne yeniden motive edebilmeli, hazırlayabilmelidir.

Bence bir Belediye Başkanı vizyoner olmalıdır. Yapması gereken asli görevleri vizyoner bir başarı gibi sunmamalıdır. Asli görevini en iyi şekilde yapabilmek tabii ki çok güzel ama hem yeterli değildir hem de bir lütuf değildir. Bir Belediye Başkanı geleceği ön görebilmeli, planlayabilmelidir. Belediye Başkanı bir satranç oyuncusudur.

Bence bir Belediye Başkanı güler yüzlü olmalıdır. “Gülümsemeyen esnaf dükkan açmasın” diye bir söz vardır. Belediye Başkanı şehrin dışa dönük yüzdür, Belediye Başkanı şehrin abisidir, hamisidir. Ve vatandaşlarına güleryüzle, olgunlukla, sağduyu ile ve sakinlikle yaklaşabilmelidir.

Bence bir Belediye Başkanı halkı ile iç içe olmalıdır. Sürekli sokakta, alanda vatandaşın arasında olmalıdır. Şehrin nabzını bizzat tutmalıdır.

Bence bir Belediye Başkanı toplumun her kesimi ile iyi ilişki içerisinde olmalı ve eşit mesafede durabilmelidir.

Bu ve benzeri özellikleri günümüz insan ihtiyaçlarına, şehrin ihtiyaçlarına, yönetimsel disiplinlere göre arttırabilmek mümkün. Ve netice itibariyle öncelikle bir Belediye Başkanı tanımı yapmış oluyoruz. Ve bu özellikleri en iyi karşılayabilen aday ile hareket etmemiz en doğrusudur.

Evet genç bir adayım ve genç olmanın avantajları olduğunu düşünüyorum.

Genç bir aday günün en son ihtiyaçları ile kendisini donatabilme yeteneğine en fazla sahip adaydır.

Genç bir aday enerjiktir, dinamiktir, aktiftir.

Genç bir aday çağın ihtiyaçlarını daha çabuk algılayıp, daha iyi hareket planları ve stratejiler oluşturabilme yeteneğine sahiptir.

Gençlik çok önemli bir avantaj ama ben sadece genç olduğum için değil Marmaris’i en iyi şekilde yönetebilecek yetenek, bilgi, birikim, enerji ve vizyona sahip olduğum, herkesle iyi iletişim kurabildiğim için Marmaris için en iyi Belediye Başkanlığı yapabilecek kişi olduğuma inanıyorum.

 

Seçmene vereceğiniz “sürpriz” niteliğinde bir proje örneği verebilir misiniz?

Hayalini kurduğumuz ve gelişmesi için üretimler yaptığımız Marmaris için daha şimdiden çok fazla projemiz var. Seçim bildirgemizde 100’ün üzerinde proje olacak. Ama kampanya stratejimiz gereği projelerimizi şu anda kamuoyu ile paylaşamıyoruz. Şu konudan herkes emin olsun ki; Marmaris yeni bir döneme girecek.

5.jpeg

Şu anda görevde olan belediye yönetiminin sizce eksikleri nedir?

Ben de bu yönetimin geçtiğimiz günlere kadar bir parçasıydım. Ama malum süreçler ve toplumda çeşitli kesimlerin yaşadığı sorunların benzerlerini yaşamamız sebebi ile biz de fikir ayrılıkları yaşadık. Ama bu şu demek değil; “Belediye Yönetimi çok kötü bir yönetim sergiliyor.” Bu konuya şöyle bakabiliriz; Marmaris’ten Ankara’ya giden bir otobüste 2 şöför bulunuyor. Ve 8 saat sonra şöför değişikliği yapılıyor. Bu şöför kaza yaptığı için veya illa ki aracı kötü kullandığı için olmuyor. Şöför değişiyor çünkü şöför haliyle bir süre sonra yoruluyor. Biz durumu bu şekilde değerlendiriyoruz. Artık bir yorgunluk var ve bu çok doğal çok insani. Belediye Başkanı Marmaris için yapacağını yapmıştır, kendisine tekrar teşekkür ediyoruz. Ve Marmaris’in ekonomik ve toplumsal olarak daha fazlasını hakettiğini biliyoruz.

 

Ziyaretleriniz halkta ve esnafta büyük memnuniyet yaratıyor. Ziyaretler devam edecek mi?

Ziyaretlerimiz ben siyaset yaptığım sürece devam edecek. Çünkü benim siyasi anlayışım böyle; ben sürekli alanda var olarak siyaset yapacağım. Yaptıklarınızın sonucu hangi grubu etkiliyorsa, kim etkileniyorsa onların memnuniyetini sürekli olarak gözlemlemelisiniz. Ve bunu en iyi onlarla konuşarak, fikir alışverişinde bulunarak yapabilirsiniz. Biz de İlçe Başkanlığımız döneminden başlayarak 3 yıl boyunca böyle yaptık. Ve bu hep böyle devam edecek. Biz her zaman alanda, sokakta Marmaris’in bütün halkıyla hep birlikte olacağız.

 

Sizin yönetiminizde bizi nasıl bir Marmaris bekliyor?

Gülümseyen bir Marmaris... Bizim yönetimimizde herkesin her alanda mutlu olduğu ve haliyle gülümsediğini bir Marmaris bekliyor. Dünyada rekabet ettiği kentleri bir üst basamağa taşımış, herkesin örnek aldığı, tercih ettiği “AB Kent Yaşam Kalite Standartları”na sahip ve gerçekten bir “Dünya Kenti” Marmaris bizi bekliyor. Ve bunu hep birlikte başaracağız...

 

Seçildiğiniz taktirde, politik çekişme halinde olan Muğla-Marmaris vs gibi sorunları nasıl aşmayı düşünüyorsunuz? Belediyeler arasında barış sağlanacak mı?

Marmaris Belediye Başkanı seçildiğimde ekibimle ve Marmaris halkıyla birlikte şehrimize hizmet edeceğiz. Kesinlikle bir barış dönemi başlayacak. Marmaris geçtiğimiz dönemlerde kavgadan çok çekti. Biz bu kavga dönemini bitireceğiz. Sloganımız bile bu kavga döneminin, kavgaların bitmesi için bir taahhüttür aslında; Gülümseyen bir Marmaris için...

Aslında bu sorunların özünde Büyük Şehir Yasası yatıyor. İlimize yapısal ve sosyolojik olarak çok da uygun olmayan bu yasa ile Muğla ve Marmaris arasında belirli sorunlar yaşandı. Yasa zaten Muğla için uygun değil ama bunun üzerine uzlaşı ile çözülmesi gereken konular da çözümlenemeyince işler içinden çıkılmaz bir hal aldı. Bizler konulara duygusal olarak değil, objektif gerçekler ile yaklaştığımızda bu sorunların çözülebileceğini görüyoruz ve bu sorunların en aza indirilmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Marmaris’te de Marmaris ile ilişkili bütün kurum, kuruluş ve kentlerle barış içinde olacağımız gülümseyen bir dönem başlayacak.

 

Sizin de bildiğiniz gibi Belediye Meclis’lerinin onay makamı olma dışında görevi kalmamış durumda. Yönetime geldiğinizde meclis üyeleri onay makamı mı olacak yoksa fikirlerini eleştirilerini açıkça ifade edebilecekler mi?

Ben ve çalıştığım arkadaşlarım fikir alışverişine çok önem veriyoruz. Ve farklı fikirlerden çok fazla zenginlik oluştuğunu, yeni üretimlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Biz katılımcılığı, farklı fikirleri ve bakış açılarını seviyoruz. Bizim amacımız dediğimizi yapmak değil, doğruyu yapmak. Doğruyu bulmak için de hepimizin fikirlerine, ortak akla ihtiyacımız var. Hep birlikte yöneteceğiz.

 

Yönetimle ilgili ekibiniz var mı? Mevcut yönetimle mi devam edeceksiniz?

Ben Marmaris Belediyesi bünyesinde Marmaris’e çok önemli hizmetler vermiş arkadaşlarımız olduğunu biliyorum. Biz Marmaris için bizim vizyonumuzla katkı koymak isteyen herkes ile çalışmak isteriz. Ama bizimle uyum sağlayamayacak arkadaşlarımız olursa veya bizimle Marmaris’e katkı koymayı tercih etmeyen arkadaşlarımız olursa tabiki en doğru yapıyı oluşturabilecek her türlü donanıma sahibiz.

 

Gülümseyen Marmaris sloganı ile yola çıktınız. Bunun açılımı nedir?

Yukarıda da açıkladığım gibi şu soru ile başlıyoruz sloganımızı anlatmaya; insan neden gülümser, ne zaman gülümser? Cevabı çok basit; mutlu olduğunda... Gülümseyen bir Marmaris, insanlarının mutlu olduğu bir Marmaris demektir. İşte hep birlikte biz bunu başaracağız. Marmaris yaşayanı ekonomik hayatında daha mutlu olacak, Marmaris yaşayanı sosyal hayatında daha mutlu olacak, Marmaris yaşayanı belediye ile ilişkilerinde daha mutlu olacak, Marmaris yaşayanı Marmaris’te yaşamaktan daha fazla keyif alacak. Ve mutlu olan, keyif alan insan gülümser. Bizim “Gülümseyen bir Marmaris” sloganımızın dayandığı temel, mutluluktur. Ve bu mutluluğu Marmaris’te yaşamın her alanında tesis etme sözünü veriyoruz biz hemşerilerimize. Ve bunu sağlayacak birbiri ile bağlantılı, Marmaris’in ihtiyacına yönelik, bilimsel, kaynağı belli olan, hangi alana katkı sağlayacağı planlanmış olan projelerimiz ile vatandaşımıza yeni bir Marmaris vaat ediyoruz. Ve biz bu projeler ile

  • Üretim yapan bir Marmaris vaat ediyoruz.
  • Eşitlikçi ve dayanışmacı bir Marmaris vaat ediyoruz.
  • Katılımcı ve demokratik bir Marmaris vaat ediyoruz.
  • Canlı haklarına saygılı bir Marmaris vaat ediyoruz.
  • Estetik bir Marmaris vaat ediyoruz.

Kısaca biz “Gülümseyen bir Marmaris” vaat ediyoruz.

whatsapp-image-2018-09-11-at-17.28.52.jpeg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141