• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Gezi notları...

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Gezi notları…

Sevgili okurlarım yazıma Mevlana'nın bir sözü ile başlamak istiyorum: “Bütün ırmaklara su veren deniz bile her çöpü başında taşır. Deniz, bu kereminden dolayı eksilmez”.

Marmaris'ten Cuma günü yağmurlar uğurladı, Sabri Kesen'le beni İzmir'e. Aslında Cumartesi günü Muğla'daki Gazeteci arkadaşlarla buluşup, Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğün düzenlediği gezi programına katılacaktım. Biz yola bir gün öncesinden koyulduk. Nedeni ise nasılsa Manisa'ya gidecektik, İzmir'den kendimiz geçeriz düşüncesiyle. Cumartesi günü Travel Turkey İzmir fuarına katıldık. Fuarı baştan aşağıya Sabri'den gezdik. Ve en güzel dizayn edilmiş olarak Marmaris MARTAB standını gördük. Sedat Kirt ve diğer çalışanlar bizi sevgiyle karşıladılar. Bütün köy muhtarlarımızla birlikte olduk. MARTAB Koordinasyon Kurulu Başkanı Asım Geniş'i tebrik ederek başarılar diledim.  Aynı gün düzenledikleri kokteyl katılarak, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'le Kurşun Yarası dizisinde oynadığım 2005'de Ayvalık'ta olduğumu ve şehri çok beğendiğimi konuştuk. Sohbetimize Belediye Başkanı sayın Ali Acar'da  ortak oldu. Katılımlı bir kokteyl oldu, Marmaris şehri ilgi ve hak ettiği değeri gördüğünü görmek bizleri mutlu etti. Emeği geçen herkese okurlarım adına teşekkür ederim.

Manisa'da ağaç diktim…

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği “Yerel basın, gezi, inceleme ve değişim” programı kapsamında, Muğla ve Manisa'lı yerel gazeteciler Manisa Yunt Dağı'nda Pazar günü ağaç diktik. Ve Gündem Gazetesinin de Yuntdağı'nda bir dikili ağacı oldu. 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sevgili dostumuz Turan Şahin'in selamlarını iletince Arınç; “ ne yapıyor Turan Kuyumculuk mu” diye sordu. Bende döviz işleriyle uğraşıyor” deyince sayın Arınç “bizim gençlik kollarında çalışmış düzgün bir kardeşimdir” diyerek cevap verdi.

Arınç, 'Basın halkımızın konuşan dili, duyan kulağı, düşünen beyni olarak, bilgilendirmede büyük görev meydana getiriyor. Bugün gazetecilerimizin en büyük hizmetini de birlikte hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Sözün bittiği, işin başladığı yerdeyiz. Yeni ormanın hayırlı olmasını diliyoruz' dedi.
Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Murat Karakaya'yı gören gazeteci arkadaşlarımızdan bazıları çok gençmiş, yaşlı birisini bekliyorduk diyerek şaşkınlıklarını gizleyemediler. Ağaçlarımızı toprak anayla birleştirdikten sonra 45 gazeteciyi gezi inceleme ve mesleki değişim programı kapsamında Konya ve Şanlıurfa'ya uğurlandık.

 

Konya ve Mevlana…
Konya yolu boyunca yağan kar bize eşlik ediyordu. Konya'ya 30 km kala yol kapanınca Muğla'dan katılan gazeteci arkadaşlarla aşağıya inip, yaklaşık 2 km olan araç konvoyunun içinde yürümeye ve kar topu oynamaya başladığımızı gören, diğer araç sürücüleri; “ne bu sevinç, bizler 6 saattir yollardayız” diye sitem edince, bende biz ilk kez yolda kalıyoruz, Marmaris'e kar yağmaz ondan bu coşkumuz diye cevap verdi. Bütün gazeteci arkadaşlar fotoğraflar çekerek o anı ölümsüzleştirmeye çalıştılar. Ta yolun kapandığı yere giderek jandarmayla birlikte yolun açılmasına yardımcı olup, tekrar Konya'ya doğru yolumuza devam ettik…

Gezi boyunca Basın-Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürü Dr. Selçuk Özdağ ve Nazire Kaşok hanım efendi bizlere eşlik ediyordu.

Pazartesi günü, Mevlana Müzesini gezip dualar ettik. İlk kez canlı olarak gördüğüm Mevlana Türbesinden çok etkilendim.

Bize verilen bir mihmandar eşliğinde türbe ziyaretinde gerekli bilgileri aldık. Ayrıca burada Mevlevilik ve Meslevi hakkında bilgi sahibi olduk. Mevlana Celaleddini Rumi'nin doğumundan ölümüne kadar ve daha sonra bırakmış olduğu izlerle ilgili eserleri ve felsefesi ile ilgili bilgiler elde ettik. Gezi kapsamında Meram Bağları'na gidere gazeteci arkadaşlarımız şehrin güzelliklerini de fotoğrafladılar''. Konyalı Gazeteciler arkadaşlarla öğle yemeğinde bir araya geldik. Yeni dostlukların temelini de attık. Ve Şanlıurfaya doğru koyulduk… geziyle ilgili yazılarım fırsat buldukça devam edecektir.

(Allah'a Emanet Olunuz…)

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141