• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

GERÇEK ANAMUHALEFET

Halil CANDA

 

                Ben açık sözlü insanları severim. Açık sözlü insanlar sinsi olmazlar. Belki çabuk öfkelenirler  ,bir anda çok kırarlar ama bilirsiniz ki ne iseler odurlar. Kalleşçe hareket etmezler.

              Asıl korktuğum insanlar sessiz sedasız ilerleyenlerdir. Yılan en çok sinsi olmasıyla anılır. İnsanoğlunu en çok sinsiliği korkutur. İnsanoğlunun düşüncesini kendine saklayanı yılandan daha tehlikelidir.

            Neden Yılmaz Özdil’in yazıları diğer köşe yazarlarından daha fazla okunur. Çünkü Yılmaz Özdil

Mert bir adamdır. Ne iktidardan korkar ne patronundan. Açık açık söyler söyleyeceğini.

             Kamer Genç neden sevilir ? Çünkü kendine güvenir ,seçim bölgesindeki halka güvenir. Sözünü sakınmaz. Çam devirse de pot kırsa da  der diyeceğini.

            Yıllar önce İstanbul’da taksiye bindim. Taksiciyle sohbet ediyoruz. Konu siyasetten açıkladı. Adam dedi ki;  Abi ben  Tayyip’in dayı dayı yürümesine hastayım helal olsun adama ‘’.

           Evet Başbakan’da düşündüğünü söylemekten geri kalmayan bir insan. Öfkesini de, sevgisini de çekinmeden gösteriyor. Zaten onun hitabet yeteneği aslında açık sözlü olmasından, lafı dolandırmamasından geliyor. Onu kırar mıyım ,  bunu incitir miyim demiyor. Bu da onu diğerlerinden farklı kılıyor.

         Medyada  Cumhuriyet Halk Partisine, Kemal Kılıçdaroğlu’na devamlı bir  yüklenme eğilimi var.  Gazeteciler çoğunlukla iktidara hoş görünmek için  Kılıçdaroğlu’nu da, partisini de yerden yere vuruyorlar. İktidarı eleştirmek zordur ama muhalefeti eleştirmek  kolay.

         Ama  Kılıçdaroğlu bu ketumluğu ile eleştirileri hak ediyor. Şu an Türkiye bir dönüm noktasında. Kimse geleceğinden emin değil.  Ak Partili de olsa  CHP’li de olsa  MHP’li de olsa herkes bir karamsarlık içinde. Vatandaş  son gelişmelerle kendini ezik hissediyor. Durmadan barıştan söz eden BDP’lilerin bir kısmı özellikle kışkırtıcı bir dil kullanıyor. Birileri  kendisini galip etmiş.  Türkiye , koca bir halk  ne olup bittiğini anlamaya çalışıyor.

     Böyle bir ortamda anamuhalefet partisinin başkanından çıt çıkmıyor. Ana muhalefet partisinin milletvekillerine televizyonlarda gazetelerde konuşmayın talimatı veriliyor. Siz ne biçim siyaset yapıyorsunuz. Bu ülkeyi yönetmeye gerçekten talip misiniz? Bu ülkenin ana muhalefet partisinin başkanından birşeyler duymak istiyoruz. İlla ki süreci eleştirsin diye değil. Eğer süreci doğru  buluyorsa doğru bulduğunu söylesin. Bir şeylerin yanlış olduğuna inanıyorsa çıksın söylesin. Eksik bulduğu şeyler varsa  dile getirsin. Doğru olsun yanlış olsun ne olursa olsun. Ama yeter ki susmasın.

   Sözcü gazetesi, İstanbul  Baro Başkanı Ümit Kocasakal, Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu, Kamer Genç, Yılmaz Özdil, Nihat Genç ,Selahattin Önkibar, Müjdat Gezen, Rutkay Aziz ve niceleri. Bence  gerçek  ana muhalefet onlar.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141