• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Genel seçimler!..

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Başbakan Sayın Tayip Recep Erdoğan erken seçim tartışmalarına son noktayı koymuştu. Yani genel seçim zamanında yapılacak.  Tarihi ise 2012.

23. dönem Muğla milletvekilleri : Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Dr. Ali Arslan, Prof. Dr. Gürol Ergin ve Fevzi Topuz. Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Prof. Dr. Yüksel Özden ve Dr. Mehmet Nil Hıdır. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Prof. Dr. Metin Ergun.
24. Muğla Milletvekillerinin şimdilik hangi adayların olacağı ve kimlerin Muğla'yı mecliste temsil edeceğini kestirmek zor. Ama bir yazar olarak tabi ki tahminlerimiz olacaktır.

 

CHP'de kimler öne çıkıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla'da ön seçim yapmasına rağmen 2. sırayı Prof. Dr. Gürol Ergin için Genel Başkan sayın Baykal kapatmıştı. Ve bu durum Fethiye'nin çalışkan ve üretken ilçe başkanı Emrah Doğu'ya haksızlık olarak yansımıştı.  CHP'de 2012 de yapılacak olan genel seçimlerde eğer yine 2. sıra kapatılırsa, 1. 3 ve 4 sıralar için ön seçim yapılır. Şimdi adaylık için isimleri geçenler kim diye etrafımıza sorduğumuzda bakınız kimlerin isimleri ortaya çıkıyor. İlk isim bir önceki seçimlerde haksızlığa uğrayan ve halkın iradesinin seçimlere yansımamıştı. Bundan dolayıda CHP Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu, CHP Muğla İl Başkanı Süleyman Uslu, Marmaris'in gelecek vaad eden siyasetçisi CHP Marmaris İlçe Başkanı Yamaç Kaya, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü ve CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Şennur Ünlü'nün isimleri öne çıkıyor. Ama seçimler yaklaştıkça daha çok isimler ortaya çıkar. Mevcut milletvekillerinde aday olacağını düşünürsek, CHP'de baya bir hareketlik yaşanacaktır.

 

 

MHP'de Ferhat Kırtaş ve Behçet Saatcı

 

Milliyetçi Hareket Partisi bu sefer Muğla'da 2 Milletvekilini çıkarmak istiyor. 21. dönem milletvekilliği ve 23. dönem milletvekilliği yapan Prof. Dr. Metin Ergun'un tekrar liste başı olması beklense de sayın Ergun'un Muğla'da başka isimlere yer tanıması gerektiğini düşünüyorum. Muğla'da yıllardır MHP'nin bayrağını taşıyan çoluk çocuğunun rızkını bu uğurda harcayan isimlere yol vermesi lazım, milletvekilliği onurunu ve Muğla'ya vekil olarak hizmet gururunu Ferhat Kırtaş, Cengiz Çay ve Behçet Saatcı gibi isimlere bırakabilir görüşü hakim sokaklarda.

 

MHP'de aday adaylıklarında ise;  23. dönem Muğla milletvekili adayı Ferhat Kırtaş, Fethiye'de 3 dönem kazanan Behçet Saatcı, böylelikle Fethiye'de bir isim değişikliği daha kazançlı olabilir. 3 dönem başkanlık yapan Saatcı'nın yerini bir başka isme bırakması parti ve Fethiye için daha kazançlı olur. Hasan Gezgin, MHP Muğla Belediye Başkan Adayı Saim Gürsoy, Süleyman Taşkın, Cengiz Çay ve Hacı Çelik.

MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran, için bu dönem erken. Gelecek dönemin ise en büyük ve liste başı ismi olabilir.

MHP'de listeyi sayın Devlet Bahçeli yapar. Muğla'ya değer veren liderdir. Metin Ergun Ankara adayı da olabilir. Böylelikle yıllardır bu teşkilatın yükünü kahrını çeken, emek harcayan, çoluk çoğunun nafakasını harcayan büyüklerimize yer açılır. İlk ikide Ferhat Kırtaş almalı. Kırtaş MHP'ye uzun yıllar il başkanlığı görevinde bulunmuştur. Hayatımın en verimli cağında MHP'de çalışarak geçirmişti. Yani hatta Kırtaş'ın hakkı birinci sıradır.

 

AK Parti'de Özden…

23. dönem Muğla milletvekili aday adayı olduğunda sayın Prof. Dr. Yüksel Özden çok kişiyi şaşırmıştı. Ve ilk sıraya yerleşmesi neredeyse “nereden çıktı, bu adam” dedirmişti. Özden her bakanlık görevleri değişmesinde Milli Eğitim Bakanlığında adının geçmesi Muğla'yı sevindirmişti. Ayrıca son kongre sonrasında Genel Merkezde halkla ilişkiler başkan yardımcısı olması. Nato'da üst düzey görev alarak ülkemizi yurtdışında başarı ile temsil etmesi, eğitim kariyeri ve karizması ile şüphesiz Muğla'nın gene 1 numarası olacaktır. Ama ikinci sırada sayın Mehmet Nil Hıdır'ın olacağını sanmıyorum. Çünkü Marmaris belediye Başkan Adayı Doğan Tugay'ın isminin geçtiğini iddia ediyorum. Doğan'ın Ak Parti'nin Marmaris Belediye Başkan Adayı olacağını yazan ilk gazeteci olduğumu söylesem. Kendimi övmüş olmam sanırım.  Mehmet Nil Hıdır'da eskiden olduğu gibi işiniz başına döner. Milletvekilliği sırasında bölge için ciddi bir çalışmasını görmedim. Varsa eğer yollasın yayınlayalım.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141