• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

FUTBOLDAN MÜZİĞE POP MÜZİĞİN YENİ STARI  RAGIB NARİN

FUTBOLDAN MÜZİĞE POP MÜZİĞİN YENİ STARI  RAGIB NARİN
Sosyal platformlarda seslendirdiği sözü müziği kendisine ait şarkılarla kısa sürede Türk Pop Müziği’nin genç ve başarılı seslerinden biri olan Ragıb Narin, beşinci teklisi “Menekşem”i Kasım ayında tüm dijital platformlarda dinleyici ile buluşturdu.

 

 

 

 

 

 

24 yaşına sığdırdığı 100’e yakın bestesinden, dünyanın Koronavirüs nedeniyle evlere kapandığı karantina döneminde, “kendi yaşanmışlıklarımdan yola çıkarak yazdım” dediği “Menekşem”’i uzun ve titiz bir hazırlık sürecinden sonra yayınlayan Ragıb Narin, 2019 yılından bu yana dinleyici ile paylaştığı “Sevda Çiçeği”, “Gecekondu”, “Mavi”, “Gel Diyemem şarkılarıyla Spotify ve dijital platformlarda yüzbinlerce kez dinlenerek büyük beğeni toplamıştı.

 

Hatayspor ve Mersin İdman Yurdu a2 takımlarında bir süre lisanslı futbol da oynayan sanatçı yakışıklılığı, ses rengi ve kendine özgü müzikal tarzı sayesinde kısa sürede gençlerin “yeni yıldızı” olmaya aday olurken, kendi söz ve müziğini yaptığı şarkıları seslendirmesiyle dikkat çekiyor.

1607583636-mg-7643.jpg

Annesi Arap, babası Türk olan Hatay, Antakya doğumlu Ragıb Narin, 2013 yılında ilk olarak Facebook’a yüklediği ve kendi bestelerini gitarıyla seslendirdiği amatör videolarla tanınmaya başladı. Kendi söz ve müziğini yaptığı şarkıları ile kısa sürede on binlerce beğeni almaya başlayan ve Hatay dışında da bir hayran kitlesi oluşan Ragıb Narin, 2019 yılının Temmuz ayında yayınladığı “Sevda Çiçeği’ ile sesini daha geniş kitlelere duyurdu. “Sevda Çiçeği” müzik kanalları ve radyolarda da dinleyici ile buluşurken, klip kısa süre içinde 2 milyonu aşkın izlenme oranına ulaştı.

 

İşletme eğitimin yanında, aile şirketlerinde ticaretle uğraşan Ragıb Narin, 2 yıl içerisinde 35 ülkeye yaptığı iş gezileri sırasında da gitarıyla şarkılar yazmaya ve söylemeye devam etti. “Şarkılarımı en çok seyahat ederken yazıyorum” diyen Narin, annesinin memleketi Şam’a ve aynı zamanda yazları Kuveyt’e yaptığı seyahatlerle arap müzik kültürü ile iç içe büyürken, Arapça şarkılar seslendirmeye de başladı.

 

Çocukluğundan beri spor, sanat ve müzikle iç içe olan Ragıb Narin’in abisi Rami Narin ise oyunculuk yapıyor.

   1607583673-mg-7845.jpg

Diskografi: 

2019 - Sevda Çiçeği  / 2020 - Gecekondu / 2020 - Mavi / 2020 - Gel Diyemem  / 2020 - Menekşem

 

RAGIB NARİN Hakkında

Ragıb Narin, 19 Mart 1996 yılında Hatay’ın Antakya ilçesinde doğdu. Babası Türk, annesi ise Arap’tır.

 

İlk ve orta öğrenimini Hatay’da tamamladı. Küçük yaşlardan beri müziğe ilgi duyan Ragıb Narin, okul korosunda, tiyatrolarında ve müzik yarışmalarında yer aldı. Annesinin memleketi Şam ve aynı zamanda Kuveyt’e yazları sürekli gittiğinden sadece Türk müzik kültürüne değil aynı zamanda Arap müzik kültürüne de yakın büyüdü.

 

Kücük yaşlardan itibaren spora olan yatkınlığından dolayı okul hayatı boyunca bir çok spor yarışmasına katılan Ragıb Narin için bunlardan en ağır basanı futbol oldu ve 2010 yılından itibaren lisanslı olarak futbol oynamaya başladı.

 

Şehrinin takımlarından Hatayspor’da, daha sonra da Mersin Idman Yurdu’nun a2 takımında yıllarca futbol oynadı. Bu süre zarfında Fenerbahçe, Galatasaray ve bir çok süper lig takımına karşı maçlara çıktı. Mersin Idman Yurdu’ndaki başarılı performansından ötürü şehrinin takımı Hatayspor, Ragıb Narin’e profesyonellik teklif etmiş ve kendi şehrinin takımında profesyonel olarak futbol kariyeri devam etmiştir.

 

Hatayspor’da yarım sezon kalan Ragıb Narin, uluslararası ticaret yapan aile şirketinde yöneticilik yapmak üzere kendi kararı ile futbol kariyerini sonlandırdı.

 

Futbol oynadığı süre zarfında müzik ile iç içe olmayı sürdüren Ragıb Narin, bir çok beste ve söz çalışmasına imza attı. 2013 yılında kendi imkanları ile bestesi ve sözü kendisine ait olan bir parçayı, kısıtlı imkanlarla bir rap stüdyosunda kaydetti ve yine kendi imkanları ile klip çekerek ilk şarkısını yayınladı. O dönemlerde Antakya çapında Facebook sayesinde popüler olan Ragıb Narin’in ilk çalışması 2013 yılında Youtube uzerinde 30.000 izlenmeye ulaştı. 

1607583963-rag-b-narin-2.jpg

Futbolu bıraktıktan sonra isletme okuyan Ragıb Narin, ticaret alanında gereksinim duydugu İngilizcesini geliştirmek için 3 aylığına Malta’ya yerleşti. Ragıb Narin, aynı zamanda ana dili gibi konuştuğu Arapça ile birlikte 4 dil bilmektedir. Bu süre zarfında müziğe olan ilgisini canlı tutup Malta’da şan dersi almaya başladı ve gitardaki yetkinliğini geliştirdi.

  

2 yıl gibi kısa bir sürede 35 ülkede bulunarak, ticari bağlantılar yapan Ragıb Narin, bu süre zarfında birçok uluslararası fuar, forum ve konferanslara katıldı. 2 yıl içerisinde 2 haftada bir yurtdışında bulanarak yoğun bir tempoda işini yaparken, aynı zamanda bu uzun yolculuklarda gitarını da yanına alıp besteler üretmeye devam etti.

 

2019 yılının Temmuz ayında artık profesyonel anlamda müzik piyasasına girmeye karar veren Ragıb Narin, futbolculuk zamanlarından arkadaşı olan yapımcı Utku Seyhan’ın da desteği ile sözü ve müziği kendisine ait olan ilk single çalışması “Sevda Çiçeği”ni Seyhan Müzik’ten yayınladı.

unnamed-004.jpg

Aranjörlüğünü Mehmethan Dişbudağın yaptığı, klibinin de Kundura Fabrikası’nda Caner Erzincan yönetmenliğinde çekildiği şarkı, Netd’de müzikseverlerin beğenisine sunuldu ve kısa süre içinde 2 milyonu aşkın izlenme oranına ulaştı.

  

Müzik kanallarında ve radyolarda da kendine yer bulan “Sevda Çiçeği”nin ardından Ragıb Narin, bu başarısını “Gecekondu”, “Mavi”, ve “Gel Diyemem” teklileri ile sürdürmeye devam etti.

 

 “Gecekondu” teklisi Spotify üzerindeki en prestijli listelerden Türkiye Viral 50’de 1 ay boyunca kalmayı başardı.

 

Ragıb Narin, bu şarkıların hepsinde kendi söz ve müziğini kullanması, kendi imkanları ile aranje ve klip calışmaları yapması ile dikkat çekti.

 

Ragıb Narin, Kasım 2020’de “Menekşem” şarkısını dinleyici ile buluşturdu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141