• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

"Fransız Kalmayınız"!...

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Marmaris'in gelişmesi, güzelleşmesi, ekonomisinin yüksellemesi için gerçekleşen çalışmalara faydalı olmaya çalışırız. Hepimizin Marmaris ve geleceğimiz için bir hayale bir idali mutlaka vardır. Konu Marmaris olunca bütün işlerimi bırakır, bir sevda gibi peşine düşerim. 10-13 Şubat 2011 tarihinde gerçekleşen Emitt Turizm Profesyonellerinin uluslararası buluşma fuarına katılmak için Beylikdüzü'nün yolunu Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Kurşat Keskin, Kenan Kaya ve Manşet Gazetesinden Yusuf Keskin'le tuttuk.

Marmaris Stadına vardığımızda Belediye Başkanı sayın Ali Acar, MARTAB Koordinasyon Kurulu Başkanı sayın Asım Geniş, Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü ve her zaman görevini hakkıyla yerine getirmeye çalışan sayın Sedat Kirt bizleri karşıladı.

Türkiye'deki turizmin güç kaynağı EMITT,'in kapılarını 15. kez ziyaretçilere, Turizm Bakanı Ertuğrul Günay açtı. Günay'la ayaküstü olsada, kısa bir Marmaris Sohbeti ve bakanı ilçemize davet ettik. Sayın Günay'da "mutlaka geleceğini ve bütün arkadaşlara selamlarımı iletiniz" dedi.

Emitt'te kısa bir gezintiye çıktığımızda eski Marmaris kaymakamı şimdi ki Bartın Valisi Sayın İsa Küçük bir tebessümle bizleri karşıladı. Yanında bulunan Bartın Belediye Başkanı Sayın Cemal Akın ve diğer yetkililerle bizleri tanıştırdı.

“4 Mevsim Marmaris”

Marmaris Belediye Başkanı Sayın Ali Acar fuarın ikinci günü bir basın toplantısı düzenledi. CafeTur Fransa İncomıng Bölge Müdürü Sayın Ahmet Ergul, Murad Yılmaz Mondiol Tourisme Paris Operasyon Müdürü, Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal ve Esnaflar Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız'ın ortak düzenledikleri basın toplantısına Marmaris Medyasından bendeniz ve Manşet Gazetesi yazı işleri müdürü sayın Sabri Kesen'le takip ettik.

Fransız Turistleri Marmaris'e getirecek gelen olan tur yetkilileri: "Marmaris'in daha çok kültürel ve doğal zenginlikleri için tercih eden Fransız tatilcilerin de bu özelliklerimizden dolayı Marmaris'i çok seveceğine inanıyoruz. 4 Haziran'da başlayacak olan Paris-Dalaman uçuşlarının Fransa'daki bölümü Paris merkezli Mondial Tourisme, Türkiye ayağı ise Cafetur tarafından yürütülecektir. Uçuşlar, ONUR AIR'den kiralanan AİRBUS 320 / 180 koltuklu uçaklarıyla gerçekleştirilecektir. 4 Haziran 2011 Cumartesi başlayacak PARİS -DALAMAN uçuşları 23 hafta sürüp Ekim sonunda bitecek ilk yıl için Paris'ten 4140 koltuk olarak planlanmıştır. Operasyonun başarılı olması halinde 2012 yılında Fransa'da NANTES ve LYON şehirleri kalkışlı ek uçaklarla kapasitenin yıllık 15 bin koltuğa çıkarılması düşünülmektedir"şeklinde açıklama yaptılar.

Dünya turizminin kalbinin attığı 15'inci Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)'in Marmaris ve çevresine faydalı olması dileğimizle, "4 Mevsim Marmaris" için çalışmaya devam etmeliyiz. İlçemize gelecek olan Fransız turistleri iyi misafir edip, ülkelerine mutlu şekilde yollarsak, "Fransız kalmayalım" ki, bundan sonra ki yıllarda gelecek Fransız turistler Marmaris ekonomisi için fayda sağlayacaktır.

Fethiye Emitt'te...

 

Muğla İlimizin en büyük ilçesi Fethiye ve Beldeleri Ölüdeniz, Göcek ve Çalış olarak tek çatı altında toplanmışlar. Fethiye standında düzenlenen kokteyle katıldım. Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz'la sohbet ettik. Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi Metin Talaş, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten'in de katıldığı “Tanıtım Kokteyli”ye çok sayıda davetli katıldı.

 "Allah'a Emanet Olunuz"

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141