• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 8 °C
  • Aydın 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Dr. Osman Gürün Belediye Başkanlığından Milletvekilliğine…

Temel IRMAK /Gönül Dostu

 

 

 

 

 

 

Mayıs 2011 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Ulusal Planlama Projesi” adıyla duyurduğu kanun tasarısı kapsamında, nüfusu 750 binin üzerinde olan Muğla'nın büyükşehir olacağını açıklamıştı.

Dönemin Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün: “Muğla'nın 800 binin üzerinde nüfusuyla büyükşehir olacak iller kategorisine girdiğini, Büyükşehir olma hayalinin kentte ve kendilerinde de heyecan yarattı”. Diye açıklama yapmıştı.

Dr. Gürün 1996 yılında SSK Hastanesinden ayrılarak, Özel Yücelen Hastanesinde göreve başladı. 3 dönem Muğla Tabip Odası başkanlığı yapan Osman Gürün, 1997 yılında emekli olup siyasete girdi.  1999 yerel seçimlerinde CHP'den Muğla belediye başkanı seçildi.

Başkan Gürün, 1999 – 2004 - 2009 Muğla Belediye Başkanlığı görevini 31 Mart 2014'e kadar sürdürdü.  Muğla’nın Büyükşehir olması sebebiyle, Muğla Merkezinde kurulan Menteşe Belediye Başkan adayı olmayıp,  2014 yerel seçimlerine CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Seçimi kazanarak Muğla'nın ilk büyükşehir belediye başkanı unvanını da almış oldu. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan mahalli seçimleri de Başkan Gürün ikinci kez kazandı.

 

Siyasette pişmek…

Başkan Dr. Gürün 1999 yılında başladığı siyaset sahnesinde 22 yılını geride bırakmış. Türkiye’de uzun süre belediye başkanlığı yapanlar arasında önemli yerde bulunuyor.

“Hamdım, piştim yandım…” sözleri de Mevlana’dan bizlere mirastır. Pişmek; bir konuda olgunlaşmak, gelişmek, moda tabirle Nirvana’ya ulaşmaktır kısaca.

Gazetecilik hayatıma 1996 yılında başladım. Bendenizde 25 yılı geride bıraktım. 22 yıldır, sayın Gürün’ü yakından takip eden bir gazeteciyim.

Ülkemizde uzun yıllar belediye başkanlığı görevini layığıyla geriye getirenler, milletvekiliyle siyasi hayatlarını taçlandırırlar.  Başkan Gürün, kimine göre başarılı, kime göre başarısız sayılabilir. Belediye başkanlığa tekrar aday olmak, bir önceki dönemin hesabını millette vermektir. Eğer başkan seçimleri kazanır, tekrar görevine dönerse başarılı bir geçmiş dönem yaşamış olur. Demek ki sayın Gürün 1999’dan beri milletten güvenoyu alarak başarılı bir belediye başkanı olduğunun kanıtıdır.

Başkan Gürün, eleştirilere asla cevap vermez. Geçtiğimiz dönemlerde ilçe belediye başkanları tarafından sıkça eleştirildi.  Ama Gürün, belediye başkanlarına ne de siyasilere cevap bile vermedi. “Birlikte Aileyiz Birlikte Muğlayız” deyip geçti.

 

Başkan Gürün Milletvekili Olabilir mi?…

Mahalli seçimler 2024 yılında yapılacak. Eğer 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleriyle beraber yapılmazsa.

Başkan Gürün, Allah izin verirse 75 yaşına girmiş olacak. Yukarıda bahsettiğim gibi belediye başkanları siyasi hayatlarını Milletvekilliğiyle taçlandırır.  Benim kişisel düşünsem, Başkan Gürün Muğla Milletvekilli adayı olur. Daha önceki siyasi arenada yazmış olduğum düşüncelerim ve tespitlerim doğru çıkmıştı. Hatta Muğla’da yayın yapan bir gazetenin köşe yazarıyla uzun süre tartışmalarımız olmuştu. Hatta o yazar: “gazeteciliğimi gözden geçireceğim” diye bir iddiada bulunmuştu. Yüce Yaradamız Muğlamız ve Ülkemiz için ne hayırlısıysa onu gerçekleştirsin. (amin)

Bir başka makalem de, Başkan Dr. Osman Gürün’den sonra CHP’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayını yazarım.  (Allah’a Emanet Olunuz)

osman-gurun-temel-irmak.jpg

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141