• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

DP’nin başına Sinan Aygün

Temel IRMAK /Gönül Dostu
DP'nin başına Sinan Aygün
 

22 Temmuz 2007 genel seçimlerinin ardından çöken sağı ayağa kaldırmak için bazı çalışmalar göze çarpmaya başladı. Bundan en önemlisi Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün de içinde olduğu bir grubunda olması.


Askerlik görevimi yerine getirirken 91'li yıllarda “yasaklı lider” olan Demirel hem yasakların kalması için büyük bir çalışma içine girmişti. Yapılan oylamada oyların “evet” çıkmasıyla yasaklı liderlerin yasakları kalmıştı. Hemen ardından da Doğru Yol Partisi'ne genel başkan olan Demirel ilk seçimlerde de partisini iktidar ortağı yapmış ve Çankaya'ya çıkmıştı. DYP'nin başına Sayın Tansu Çiller geçtikten sonra parti içi muhalefetle karşılaştı. Asırlık partilikler kapı dışarı edildi. Hüsamettin Cindoruk, Köksal Toptan, İsmet Sezgin, Gökberk Ergenekon, Rıfat Serdaroğlu, Yaşar Dedelek, İsmail Köse, Cavit Çağlar, Esat Kıratlıoğlu, Mehmet Dülger, Baki Tuğ, Yalım Erez, Mehmet Ağar, Ahmet Küçükel, Cemal Alişan, Güneş Müftüoğlu gibi etkili isimler DYP`yi terk etti.

Çiller liderliğinde girilen seçimde de aday listeleri Çiller çiftinin evinde hazırlandı söylentilerle her geçen gün DYP eriyordu. Temayül yoklamaları, önseçim sonuçları ve teşkilat görüşleri dikkate alınmadı. DYP kulisleri `listeler para ile satıldı` iddiaları ile karıştı. Çiller, DYP`de en çok teşkilat fesheden lider de oldu.

Ve sonuç: Tansu Çiller'de gitti yerine sayın Mehmet Ağar geldi. Onun da yolunu kestiler, kendi partisinin genel merkezinde görev yapanlar bile Ağar'a destek olmadılar. 22 Temmuz 2007 seçimleri gecesi genel başkanlığı bıraktığı açıklayan Ağar, gelişmeleri izlemeye başladı.
Seçimlerden sonra İstanbul'dayken Demokrat Partideki gelişmeleri takip etmeye çalışıyordum. Ve yazmayı düşündüğüm makaleyi de şimdi kaleme alıyorum. Biraz geç oldu ama, o zaman yazsaydım eğer; Sinan Aygün'ün DP'nin başına geçmesini yazan ilk yazar olacaktım. Ama olsun, geç olsun, güç olmasın derler ya. Şimdi Ankara'da gözler Sinan Aygün'e çevrildi. Onun atacağını adım bekleniyor. Sayın Akgün'ü yakından tanımama sebep olan Yaşar Keskin'dir. Yaşar abi birgün elimde bir dilekçeyle bizim ofise geldi:
-“Bunu Sinan Akgün'e faks çekeceğiz”. dedi. -Ne o dedim. Kredi kartlarıyla ilgili kaleme aldığı düşünceleriymiş. Faksı çektik. Ve birkaç gün sonra Sinan Aygün kredi kartlarıyla ilgili basın açıklamaları yapmaya başladı. Kredi kartlarının faizlerin yüksel olduğunu ve borçlulara kolaylık sağlanması gerektiğini ve borçların taksitlenmesini istiyordu.

Sonuç: Kredi kartı borçları taksitlendirildi. Faiz oranları da aşağıya çekildi. İstanbul'dayken aklıma bu olay gelmişti. Sinan Aygün'ü Demirel'e benzetmiştim. Demirel'den sonra da onun bıraktığı koltuğu da kimseler dolduramamıştı. İşte Sinan Aygün, Demirel'in yolundan gidebilecek bir genel başkan olabilir diye düşündüm. Sorunları kendi üslubuyla da dile getirmesi ise görünmeye ve dinlemeye değer bir insan.

Demokrat Parti'ye genel başkan adayı olacaklar kenara çekilsinler. Sinan Aygün'e destek olsunlar. Ve sağ'ın toparlanması için Aygün'den hiçbir mevkii beklemeden ve talep etmeden destek olsunlar. Yoksa ortada parti falan kalmayacak. Sadece tabela partisi kalacak. O zaman herkes üzerine düşeni yapsın. Sinan Aygün'le sağın toparlanmasını izleyelim ve takip edelim. Sinan Akgün'ü seçim otobüsünün üzerinden konuşma yaparken düşünürken, Demirel anlıma geliyor. Aygün sağın son şansı olabilir, bu fırsat kaçırılmasın.

Sinan Aygün'e de ilk destekte 19- 20` nci Dönem Milletvekili Tevfik Diker'in başını çektiği “ Büyük Türkiye Lobisi”nden geldi. Lobi, 17 Kasım 2007'de yapılacak DP Büyük Kongresi' nde adı Genel Başkan adayları arasında geçen ATO Başkanı Sinan Aygün için lobi çalışmalarında bulunmak üzere kurulmuş.

Lobi ile ilgili çalışmaları www.buyukturkiyelobisi.com dan takip edebilirsiniz.
DP kongresi şimdiden hayırlı uğurlu olsun.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141