• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Derdimiz…

Temel IRMAK /Gönül Dostu
Derdimiz…
 

Uzun zamandır makale yazmıyordum.

Yazmakta istemiyorum. Üzerimizde bir durgunluk var. Marmaris gibi bizlerde yorulduk. İnsanların hiç bir şey umurlarında değil. 20-30 kişi çıkmış meydana Marmaris'i yönlendirmeye çalışıyor. Bu insanlara baktığımızda sorunlu ve problemli insanların başını çektiği bu 30'a yakın kişiye bizler teslim olmayacağız. Bu kişiler nerede güzel işler var, hemen karşısına çıkıyorlar. Ve karşı propaganda yapıyorlar. Bizler şuan yorulmuş olabiliriz.Atalarımız gibi düşmanlarımızı yaptıklarını izlemeyle zaman geçirebiliriz. Günü geldiğinde bu ahmaklara osmanlı tokatını indirmesini biliriz. Biraz daha zaman diyorum. Bu millet kör değil herşeyi görüyor. Ama biraz tepkisiz, onlarda bizim gibi sokağa inecekler ve haklarını arayacaklar. Bu hak arama ille kavgayla olacak değil ya. Başka türlü de olur. Tepki göstermeliyiz. Artık ayağa kalkmalıyız. Bir bira için ahkam kesenlerden tabiki hesap soracağız. Onları kendi tükürükleriyle boğacağız.

 

Sevgili okurlarım, geçen gün yolda bir arkadaşıma denk geldim. Biraz zamanını alacağım. Sana başımdan geçen bir olayı anlatacağım diyerek başladı konuşmaya: “Benim bir arkadaşım vardı burada beraber çalışıyorduk. Sonra arkadaşım başka bir şehre gitti. Birgün kendisinden bir telefon aldım. Çok zor bir durumda kaldığını kendisine acil para yollamamı istedi. Cebime baktım 50 YTL var. 30 YTL'sini ona gönderdim. Bu para göndermeler 3-5 kere sürdü. Ve arkadaşımız geri döndü. O şehirde yapamamıştı. Sonra başka bir firmada çalışmaya başladı. Ama ne çalışma kendisi benim yanımda hep ezik kaldığı için beni kendisine en büyük rakip görmeye başladı. İşimle benle ilgili asılsız ve hiçbir dayanağı olmadan sağda solda konuşmaya başladı. Sen buna söylede, benle ne derdi varsa söylesin. Yolda kalmıştı. Cebimdeki paranın yarısını değil, fazlasını yolladım İnsanlık yaptım. Kötülük mü yapmak lazımdı. Sen bana bir yol göster, ben ne yapmalıyım” diye adamcağız başından geçenleri anlattı.
 

Bende kendisine bu tür ilişkilere karışmadığımı söyledim.

Marmaris'te ahkam kesmek kolay. Son günlerde ahkam kesenler çoğladı. Bakıyoruz, izliyoruz ve gülüyoruz.

 

Sayıları bir elin parmaklarını geçmeyecek vatansızlarla bilmem hangi örgütün temsilciliğini yapanlara bu memleketi teslim etmeyeceğiz. Üzerimize hepiniz birleşinde gelin. Gerekirse çadır kurup gazetemizi orada çıkarız. Bizi yıkmaya hiçbir güç yetmeyecektir. Milletini ve ülkesini sevenlerin çıkardığı bu gazete bizler ayakta kaldıkca ilkeli yayıncılığına devam edecektir. Kişi ve kuruluşların sesi değil. Halkın haber alma özgürlüğünden yana tavırımız sürecektir.

Atalarımız ne güzel söylemiş: “İt ürür, kervan yürür”…

Önce herkes kendisine baksın. Kendisine faydası olmayan insanları biz muhatap bile kabul etmiyoruz. Ahlaksızlara ise hele gülüyoruz.Marmaris sorununa bakın…

 

Şimdi polimiğe girmek istemiyorum ama, yazmadan da edemeyeceğiz. DYP İlçe Başkanı Mustafa Çoban'ın oteli. Allah'tan diğer Mustafa Karacan'ın Point Center'in sorunu çözüldü de ortadan kalktı. Başka derdimiz yok. Artık şimdi de Çoban'ın oteliyle yatıp kalkacağız. İnsanın, sizin hiç mi doğru bir yeriniz yok diyesi geliyor.

Milletin derdi yokta sizin karşılıklı atışmalarıyla mı gün geçirecek.

 

Hiçbir siyasi de çıkın turizm sezonu başlamadan önce, şu hanutçuluk ne olacak, kamera sistemi ne oldu. Marmarisi bir adım ileriye gitmesi için çalıştığını görmüyorum. Kimse kusura bakmasın. Herkes tribünlere oynuyor. Geçen  zamana çok yazık ediyoruz. Ayıptır, günahtır. Herkes aklını başına alsın. Kısır çekişmeleri bir kenara bırakalım ve Marmaris için herkes elinden geleni yapsın…
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141