• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Aydın 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

DEMOKRATLAR CANLANIYOR

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Belde belediyeleri kapatılacağından, Marmaris Belediye Başkanlığı daha da önemli bir konuma kavuşuyor. Köyler bile Marmaris’in birer mahallesi oluyor. Çevre genişliyor. Seçmen sayısı yaklaşık 55 bini buluyor. Belediye Başkan adaylarının işi o kadar kolay değil artık. Bütün köyleri de seçim çalışmalarının içine katacaklar. Seçimlere üç aydan az bir süre kaldı. Hala bazı partilerin adayları netleşmiş bile değil. Şuan iki resmi aday vardır, mevcut belediye başkanı sayın Ali Acar ve Demokrat Parti (DP) adayı sayın Mustafa Karacan. Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Kim ne derse desin, o aslandan vazgeçmek zordur. Ama bazı gönüllere giremeyen aslanların işi zordur. Kalplere girmeyi becermek herkesin haddi değildir. İşiniz düştüğünde insanların kapıları çalınmamalıdır, her zaman o kapılar aşınmalıdır. Hani derler ya, iyi günde, kötü günde diye. Sandık başına giderken insanlar onu düşünecek. Benim iyi ve kötü günümde kim vardı diye.

CHP’DE ALİ ACAR

Sayın Ali Acar için, devletin malını çaldırdı, istediği gibi yandaşlarına kullandırttı diyemezsiniz. Diyenler, iftira atmış, haksızlık etmiş olur. Şu an düşünüyorum da, sayın Acar, tavizkar bir yönetici olsaydı, belki bu kadar çalışmalarında başarılı olamazdı.

Acar, CHP’den belediye başkan adayı yapılmayacak diye günlerce kara propaganda yapıldı. Sonucu duyunca çoğu kişi yaptıklarına pişman olmuş olabilirler. İnsanların onurunu incitecek söylemlerden vazgeçmeliyiz. Bugün başkasına yapılanları izlerken sessiz kalıyorsak, yarın başımıza geldiğinde hiç şikayetçi olmayalım.

DP’DE KARACAN

Sayın Karacan’a kimse kötü niyetli diyemez. Karacan, gayet iyi niyetli bir insandır. Sayın Karacan’ın Marmaris Belediye başkan adayı olarak ciddi bir şekilde çalışma yaptığını gözlemlemekteyim. Yerel seçimlerde adaylar, partilerden daha öne çıkıyor. Uzun yıllar Belediye Meclis Üyeliği yapmış birisi olan Karacan, Marmaris’in eksiğini ve fazlasını biliyordur mutlaka. Kendisini gazeteciliğe başlamadan öncesinden tanırım. Allah yardımcısı olsun.

AK PARTİ VE MHP’DE DURUM

Yukarıda da yazdığım gibi şu ana kadar resmi iki belediye başkan adayı mevcut. CHP adayı mevcut belediye başkanı sayın Ali Acar ve DP adayı sayın Mustafa Karacan. Diğer partilerde ise sayın Doğan Tugay’ın Ak Parti adayı olması bekleniyor. MHP’de ise, karışıklık sürüyor. Yorum yapmak istemiyorum. Susuyorum sadece.

DP’YE KATILIMLAR OLACAK

Demokrat Parti Marmaris ilçe teşkilatına önümüzdeki günlerde katılım olması bekleniyor. Bazı siyasi partilerden katılım olacağı ve sayın Karacan’ın gücüne güç katacağı belirtiliyor. Kim katılacak derseniz bazı isimler elimde mevcut ama yazmak istemiyorum. Sürpriz olsun. Hepsini bir makalede bitirmeyelim. Yazacak malzeme kalsın elimde. Diğer parti adayları netleştiğinde, fikirlerimi siz okurlarımla tarafsız bir şekilde paylaşmaya devam edeceğim.

2014 yılı bütün insanlık alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum.

“Allah’a Emanet Olunuz”…

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141