• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rakibi Kılıçdaroğlu mu?...

Temel IRMAK /Gönül Dostu

 

 

 

 

 

Millet İttifakı'nda Cumhurbaşkanı adaylığında iki isim gündemde. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu ve  Mansur Yavaş’ın adaylığı tartışılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı son Karadeniz gezisinden sonra gündemden kalktı. İyi Parti Lideri Meral Akşener her ne kadar “Başbakan” olmak istese de ittifakın aday adayları arasında görülüyor. Çünkü bir kadın adaylıyla sayın Erdoğan’ın karşısında şanslarını denemek isteyebilirler.

Gazetecilik meslek hayatımda 27’nci yılı geride bırakmış bir gazeteci olarak, fikirlerimi doğrudan okurlarımla paylaşmaktan çekinmeyen bir gazeteciyim.

 

İŞARETLER ALIYORUM…

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olacağının işaretlerini alıyorum ve görüyorum.

Bu işaretlerin bazılarını sizlerle paylaşacağım.

31 Mart seçimlerinde CHP İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Adana'yı da kazandı. Elinde olan İzmir, Adana, Aydın, Eskişehir, Hatay, Mersin, Muğla, Tekirdağ’daydı. CHP Büyükşehirlerdeki, belediye sayısını 13’e çıkardı. İşte bu başarı özellikle Ankara, İstanbul’un kazanılması sayın Kılıçdaroğlu’nun stratejisiyle başarıya ulaşıldığın altı çiziliyor.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun bu başarısına, İYİ Parti’nin üst düzey yöneticilerinde destek verdiklerine şahit oldum. Yani sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda İYİ Parti’den çatlak ses çıkmayacak. Çünkü Akşener zaten ‘Başbakan’ olmak istiyor.

Gelelim başka işaretlere, CHP’li üst düzey yöneticilerin her ortamda ‘Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu’dur’ şeklinde söylemleri çoğu kez kulağıma sağlam kaynaklardan fısıldandı.

Bu işaretleri aldım, bir kenara koydum.

 

BELEDİYE BAŞKANLARI GÖREVLERİNE DEVAM!

Sayın Kılıçdaroğlu: "Belediye başkanlarımızın görevlerine devam etmelerini istiyorum. Nedeni de şu: Öncelikle belediye meclislerinde çoğunluğumuz yok. Onun olmadığı yerde biz belediye başkanlığını başka bir partiye teslim etmiş oluruz. O zaman İstanbullu, Ankaralı bize ne diyecek.” Diyerek, belediye başkanlarının Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmalarının yolunu kesmişti.

Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimleri 18 Haziran 2023 Pazar,  2 Temmuz 2023 Pazar günleri arasında yapılacak.

 

ANKET…

Bir ankette Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ikilisi aday olması ve seçimin ikinci tura kalması halinde vatandaşların hangi adaya oy verecekleri soruldu. Katılımcıların yüzde 46.1 böyle bir durumda Erdoğan'ı seçeceklerini söylerken Kılıçdaroğlu'na oy vereceklerini söyleyenlerin oranı ise yüzde 39.8'si olarak ölçüldü.

 

ALTILI MASA’DA  KAVGA!..

6'lı masadaki üstü örtülmeye çalışılsa da, çatlak ortaya çıktı. DEVA Partisi lideri Ali Babacan’a, "Davutoğlu, 'Üç parti (Saadet, Gelecek ve Deva) deklarasyon yapalım' diye önermiş. Parti yöneticileri kabul etmemiş. Ve tartışma alevlendi. Adam yerine konulmayanlar, 6’lı masadan çekilecekler mi?. Bakalım zaman nelere gebe olacak.

 

YAVAŞ GEL ÖZDAĞ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı  Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı  adaylığını öne süren, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dı. Yavaş’ı Özdağ’dan başka destekleyen siyasi lider de yok. Eğer Yavaş’ı millet ittifakı cumhurbaşkanı adayı göstermese, Özdağ yüz bin imza toplayıp, partisinin cumhurbaşkanı adayı yapacakmış. Ama bu fikri Başkan Yavaş kesinlikle ret etmişti.  Yavaş’ı da cumhurbaşkanı adaylığından çıkardık.

İşaretler CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı olacağını göstermeye devam ediyor.  Renkli ve hareketli bir seçim dönemine önümüzdeki aylarda gireceğimiz. 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN 3 BAŞARISI...

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  20 yıldır ülkeyi yöneten lider olarak yüzlerce başarılı çalışmalara imza attı.  Ama beni mutlu eden üç başarısını sizlerle paylaşmak istiyorum. Katılıp katılmamak sizlerin elinizde.

1-Türkiye ile Libya arasında imzalanan deniz yetki alanları sınırlandırmasına dair mutabakat muhtırası.

2-Ermenistan işgalinde bulunan Karabağ’ın Azerbaycan’a kazanılması.

3-Rusya ve Ukrayna savaşından dolayı yaşayan Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nın yapılmasını sağlaması.

Diyeceksiniz ki, tamam bunlar başarıda, ya ekonomi ne durumda. Vatandaşlar perişan, işsiz vs ama kimse açlıktan ölmüyor. Bütün işyerlerinde eleman aranıyor. Ama bizim çocuklar iş beğenmiyor. Dünya pandemiden dolayı sıkıntıya girdi.  Vatanımıza sahip çıkalım. Zamanla her şey düzelir. Sayın Erdoğan’ın etrafında bulunan ahaliden bir ricam olacak. Ülkemizin gerçeklerini çekinmeden, korkmadan sayın Erdoğan’a anlatınız. Anlatınız ki, sayın Erdoğan’da çarelerine baksın. Mesela Mülteci konusu.

Konuyu toparlayacak olursak, Erdoğan’ın rakibi Kılıçdaroğlu.  İşaretler bunu gösteriyor. 

 

Allah’a emanet olunuz!

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141