• BIST 10203.4
  • Altın 2441.354
  • Dolar 32.2574
  • Euro 34.9077
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Çevir kazı yanmasın

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Hamle Gazetesi yazarı meslektaşım Özcan Özgür,   “Özgürce” isimli köşe yazısında: bizim haber sitemizde yaptığımız anketleri konu edinmiş. Eleştirilerine katılmasam da eleştirilmenin güzel bir şey olduğunun düşünüyorum.   Demek ki,  biz karınca kararınca Marmaris’ten Muğla’nın dikkatini çekiyoruz. Anlaşılıyor ki “Büyükşehir belediye başkanı kim olsun” anketimiz oldukça dikkatini çekmiş Sayın Özgür’ün…

Eee pek tabi ki Patronu Nizamoğlu’nu  adayların içinde göremeyince, sinirlenmiş sayın Özgür. Hata benim tabi, Ak Parti adayı olarak patronu Hayati Nizamoğlu’nu yazsaydım, acaba sayın Özgür böyle şeyler yazar mıydı?  Gerçi “Sınıf başkanlığı yarışı olsa da Nizamoğlu aday olur” diyen, gazeteci dostlarımızda yok değil.  

Anketimize ilişkin bakın ne diyor Sayın Özgür   “ Temel arkadaşımın gazetesinin web sitesinde büyük şehir anketi sonuçlanırken, Marmaris için anket başlatılmış. Ama nedense Marmaris için sadece AK Parti adayı sorgulanmış. Temel arkadaşımız belki de “Nasıl olsa Başkan Ali Acar’ın karşısına aday çıkmaz” düşüncesi ile hareket edip, CHP adayını sorgulama gereği duymamış olabilir”.

Sayın Özgür devam etmiş:

“AK Parti için yapılan anket oldukça ilginç…2009 yerel seçimlerinde aday olan ve seçimlerde büyük bir başarı sağlayan ve önümüzdeki seçimde Marmaris’in tamamında oy kullanılacak olması nedeniyle favori gösterilen Doğan Tugay ile Ak Parti İlçe Başkanı Kadem Mete ve Ak Parti Marmaris Belediye Meclis Üyesi Mustafa Karacan yarıştırılmış. Sonuç şaşırtıcı; Doğan Tugay yüzde 40 oy alırken, Mustafa Karacan yüzde 10, Kadem Mete yüzde 50 oy almış. Kadem Mete arkadaşım Temel Irmak’ın hemşerisidir, ama AK Parti bu anketi ciddiye alırsa İlçe Başkanları Kadem Mete ile Doğan Tugay’ın geçen seçimde aldığı oyu da alamayıp, hüsrana uğrayacaktır”

Sayın Özgür, “sonuçlandırılmış bir anket” diyor. Öncelikle belirtelim ki anket devam ediyor. Biz 20 günlük sonuçlara açıkladık.    Açıkça belirtmemiş olsa da “Ak Parti ilçe başkanı benim hemşerimmiş ondan birinci çıkmış” demek istiyor.

İşte tipik  bir Muğla Milliyetçisi. Öyle ya biz başka şehirlerden geldik ne Muğla’da, ne Marmaris’te, ne de Bodrum’da belediye başkan adayı olamayız.

Yazık yazık Çok Yazık  bizim gibi dışarıdan gelip de sizlerdeki bu sakat zihniyetin peşinde yürüyenlere…..

Sayın Özgür, konuyu saptırmıştır. Biz Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Kim Olsun diye sorduk. CHP’nin adayını neden yazalım, daha sonra CHP’de adı geçenlerle bir anket yaparız. Sevgili yazar arkadaşım. Muğla’dan beri Marmaris Belediye Başkanı sayın Acar’a iltifat etmenize gerek yok. Patronun Nizamoğlu Belediyeden bir iş  alacaksa orasını bilemem.

Hamle Gazetesi yazarı Sayın Özcan Özgür’e birkaç sorum olacak. Hamle Gazetesi her yıl “Yılın EN'leri” adı altında Muğla il ve çevresinde başarılı kişi ve Belediye Başkanlarını seçiyorlar. Geçen sene 7.ncisi düzenlemiştiler. Sözde seçtikleri enlere özellikle belediye başkanlarına kaç bin gazete satarak seçiyorlar, sayın Özcan önce onu cevaplasın bakayım.  

Yine Hamle Gazetesinde Aklı saçlı, eski Latif Sakıcı’cı, şimdi Ak Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden’ci olan Sayın İsmail Atasever: “BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI” adlı köşe yazısında; “AK Parti adına Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçenler arasında en kuvvetli aday olarak gözlenen bir başka isim Hayati Nizamoğlu” diyerek patronuna yine bir kıyak yapmış.

Hayati Nizamoğlu bir makalesinde bakın ne demiş. “OLUMLU GELİŞMELER” Muğla Milletvekili Yüksel Özden’e haksızlık etmeyelim. Hastane konusunda ciddi bir çalışma sergiledi. Kendisine teşekkür ediyorum.

Amaç hizmetse unvanın bir anlamı yok. Bence çok sayıda ünvanlıya değil, çok sayıda ağabeye ihtiyacımız var”.

Hangi parti iktidara geldiyse o partili olan bir gazete ve televizyon sahibi olan Nizamoğlu, makalesinde çok sayıda ağabeye ihtiyaç var diye söz etmiş. Acaba kendisi kaç gazeteciye ağabeylik etmiştir.

Çevir kazı yanmasın.

Her seçimde mutlaka patronlarını ya belediye başkanı, ya da milletvekili adayı yapmaya çalışan iki usta gazeteci Özcan Özgür ve İsmail Atasever’i  tebrik ederim.  Gerçekten  çok iyi çalışıyorsunuz. Benim sizin gibi iki “usta” kalemim usta, çoktan bakan olmuştum. Güldürmeyin adamı… Her seçimde patronunuza kıyak yapmayı bırak biraz da, gazetecilik yapınız.

Sayın Özgür diyor ki “Anketi okuduğumuzda CHP’nin büyük şehir belediye seçimini açık ara ile kazanacağını söyleyebiliriz.

Bu okumanın Marmaris içini anlamı ise CHP’nin Marmaris’te de seçimin favorisi olduğu olacaktır!”

Yani Gündem Gazetesinin anketine hak vermiş. İşlerine gelir çünkü Muğla Belediyesi CHP’li, Patronu Ak Partili çok iyi anlaşıyorlar. Onlar için CHP kazanması avantajlı oluyor demek ki.

Özcan Özgür bir başka yazısında ise “MHP Nasıl Kapatılır?”  Bence MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, “Gazetecilere kursu” projelerinin arasına alabilir…
Bütün dağları ben yarattım edasında yazan Sayın Özgür varsın beni gazeteci görmesin. Ben onu odacı değil gazeteci olarak kabul ediyorum…

Gerçekte onun “özgürce “ köşesinden haberdar  olan  okurlar  onun özgürlüğünün nereye kadar olduğunu görüyorlar.  Ben bir şey yazmak istemiyorum. Kendi yazdıklarıyla Hamle Gazetesindeki duruşunu ortaya koydum. Daha çok örnek verebiliriz.  Ama gerek yok. Muğla Valiliğinden çıkında biraz gazetecilik yapın derim size…

"Allah'a Emanet Olunuz"

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141