• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

BU İŞLER NASIL İŞLER

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Günler su gibi akıyor. Marmaris Ordulular Derneği tarafından başarılı bir şekilde yürütülerek, Marmaris ve Ordu kardeş şehir olmuştu. Ve Marmaris'te bir gece yapılarak kardeş şehir anlaşması imzalanalı 7 yılı geçmiş. Dönemin Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'da geceye katılmış, Marmaris Belediye Başkanı M. Ali Acar'la kardeş Şehir anlaşması ön protokolü imzalamışlardı. İmzalar sonunda imza atılan kalemleri başkanları birbirlerine hediye ederek birbirlerine plaket ve hediye ikramında bulunarak birerde konuşma yaparak Marmaris-Ordu kardeşliğine değinmişlerdi. Başkan Seyit Torun, ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, MORDER'in öğrencilere burs verilmesi için gecede düzenlediği yardım kampanyasına destek vermiştiler. Dönemin dernek Başkan Hacı Elibal, toplanan paralarla üniversite öğrencilere burs verileceğini belirterek destek olanlara teşekkür etmişti.

Ve gelelim bu güne...CHP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Marmaris'te yapılan geceden kırgın olarak ayrıldığını iddia edilmiş, bir daha Marmaris'e gelmem dediği bilinmekte. Başkan Torun'la, Marmaris Belediye Başkanı M. Ali Acar'la o gecede arasında ne geçtiği, neden Torun'un kırgın ayrıldığı çok tartışıldı. Belediye Başkanı sayın Acar'la ilgili şikayetlerin sayın Torun'a kadar ulaştığı bilinmekte. Bugünlerde Marmaris'te Orduluların Ankara'ya CHP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'a değim yerindeyse 'ÇIKARMA' yapmaya hazırlandıkları ve ziyarete Ordu'dan da katılım olacağı; 'ALİ ACAR'I tekrar belediye başkan adayı yapılmasını talep edecekleri konuşuluyor.

Sayın Torun'a bu ziyareti kimin organize ettiği açıkça bilinmektedir.  Bu organizasyonları sayın Torun da, çok iyi bilmektedir. Ordulu hemşerilerim tabiki, sayın Torun'u ziyaret edebilirler, ama kendi rızaları doğrultusunda birilerinin çıkarları için değil! 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Abant Kampı'nda milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, 'Yerelin koşullarını dikkate alacağız. İttifaklara özel önem vereceğiz. Parti disiplinine aykırı davranışları olan, il-ilçe yönetimiyle kavgalı olan ve halkın desteğini arkasına almayan aday adayları ile yola çıkmayacağız' demişti.

Halkın desteği çok önemli. Marmaris yaşayanlarında söyleyecek sözleri vardır. Halkın partisiyiz diyeceksiniz, belediye başkanlarınız esnaflar içinde, müteahhitler içinde ayrım yapacak ve çoğu işadamların batmasını el ovuşturarak izleyecekler. CHP Genel Merkezi buna seyirci mi kalacak. Önümüzdeki günlerde gözlemlerimizi aktarmaya devam edeceğim... '

Allah'a Emanet Olunuz'

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141