• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Beldibi’de Yerel Seçimlerde Neler Olur (!)

Temel IRMAK /Gönül Dostu
Beldibi'de Yerel Seçimlerde Neler Olur (!)
 

Belbidi Beldesine giderken yolun tam ortasında bir EFE'nin ellerini kaldırmış zeybek oynarken yanından, sessizce Beldibi'ne gidersiniz. Efe heykeli sanki “Beldibi'ne hoş geldiniz” der şeklindedir. Ben her oradan geçtiğimde efe'ye bakar; “ne haber efeeee” derim.


Beldibi'nde 22 Temmuz 2007 genel seçimlerde CHP 987, AKP 914, MHP 878, DP 97 ve GP 251 oy aldılar. 2004 yerel seçimlerinde ise MHP 1028, DYP 821, CHP 414 ve GP 44 oy almıştılar ve Belediye Başkanlığı MHP'nin adayı İdris İspirli kazanmıştı. Bilindiği gibi Beldibi'nde Ak Parti seçimlere girememişti. Ak Parti'nin adayı ise Beldibi'nin Belediye Başkanı Şaban Yıldırım'dı. Ak Parti seçimlere girememişti ve Beldibi'nde adeta yas vardı. Belediye'nin önünde Ak Parti İl Başkanı Dr. Mehmet Nil Hıdır seçimlere neden giremediklerini anlatıyordu. Orada bulunan herkesin gözü buğulanmıştır. Sayın Şaban Yıldırım MHP adayını destekleme kararı aldı. Ve MHP desteklendi belediye İdris İspirli'ye emanet edildi. Ve bugüne kadar gelindi. Evet her seçim bölgesinde olduğu gibi Beldibi'nde de Ak Parti aldığı oylarla dengeleri değiştirdi. MHP belediye seçimlerinde aldığı 1028 oydan, 878'ze düştü. Ak Parti 914 oy, CHP ise 987 oy aldı. Tabi ki bu genel seçimler, burada şuna dikkat çekmek istiyorum. MHP'nin tabanı yoktu diyenler, gördüler ki, Belbidi'nde ciddi bir şekilde MHP taban yapmıştır. Buda belediye başkanı İdris İspirli'nin çalışmalarından kaynaklanmaktadır.


Beldibi'nde 3 parti yarışacak MHP, Ak Parti ve CHP'dir. Belediye Başkanı İdris İspirli MHP'den, Ak Parti'nin adayı eski Belediye Başkanı Şaban Yıldırım ve CHP'nin şuan adı geçen bir adayı bulunmamakta. 821 oy alan DYP yani şimdiki Demokrat Parti son genel seçimlerde 97 dolayında oy almış. Ama yerel seçimlerde gösterecekleri adayın yarışının içine ne kadar girip girmeyeceğini bağlı. Onu da o zaman göreceğiz. Ama şunu biliyoruz ki, Beldibi'nde MHP'li İdris İspirli ile eski belediye başkanı Şaban Yıldırım arasında büyük bir yarış yaşanacaktır. Ama sayın Şaban Yıldırım'ın Marmaris'ten Ak Parti'nin adayı olma şansı olduğu söyleniyor. Eğer Yıldırım Marmaris'ten belediye başkan adayı olursa, Belbidi'deki seçimlerin sonucunu o zaman aşağı yukarıyı kesinleşmiş olur.
Genç Parti genel seçimlerde 251 oy aldı.
Belediye seçimlerinde bu oyları Ak Parti'ye gider mi?
Bence gitmez Genç Partiye oy verenler AK Partiye oy vermezler.
CHP'ye Verirler mi?
Adaylarına bağlı verebilirler.
MHP'ye verebilirler mi?
MHP'nin de adayı bağlı.


Eğer o Genç Partileri bulunup ikna edebilirse, seçimlerden zaferle çıkabilir.
Yani Genç Partinin oyları Beldibi'nin yeni belediye başkanını belirleyecektir. Yani Beldibi'nde hangi parti oyunu korurupta 200 oy alırsa, belediyeyi kazanır. Bunun yolu seçmene kendilerini çok iyi anlatmadan geçer.


ATATÜRK DİYORKİ; “Milletimiz her güçlük ve zorluk karşısında, durmadan ilerlemekte ve yükselmektedir. Büyük Türk Milletinin bu yoldaki hızını, her vasıtayla arttırmaya çalışmak, bizim hepimizin en kutlu vazifemizdir”.

“Allah'a Emanet Olunuz”

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141