• BIST 10173.42
  • Altın 2435.967
  • Dolar 32.2582
  • Euro 34.9185
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 27 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Behçet Saatcı / Büyükşehir

Temel IRMAK /Gönül Dostu

12 Haziran 2011 Genel Seçimlerin Muğla'ya gelmiş ve Muğla'yı Büyükşehir yapma sözü veren Başbakan Erdoğan: "Biliyorum, Başbakan bize ne müjde verecek diye bekliyorsunuz. Hemen vereyim. Nüfusu 750 bini geçen illeri büyükşehir statüsüne alacağımızı açıkladık. Büyükşehir Belediyesi olacak illerin başında Muğla geliyor. Turizmi ile, tarımı ile ve madenciliği ile Muğla Büyükşehir olmayı çoktan hak etti ve bunu 12 Haziran seçimleri sonrası gerekli çalışmayı hemen başlatıyoruz. Artık 1/100 bin 50 bin 25 binlik imar planlarını ve 5 bin ölçekli nazım planları ilçe belediyeler yapacak. Beldeleri kaldırıyoruz. Beldeler büyükşehir belediyesinin alt birimleri haline getirilecek" demişti.

Tekrar iş başına gelen Başbakan Erdoğan'ın Muğla'yı Büyükşehir yapmasını ve Belde Belediyeleri biran önce kaldırmasını bekliyoruz. Muğla'nın bütün Milletvekilleri konuyu takip etmeleri konusundan uyarılarımız devam edecektir.

Muğla Büyükşehir yapıldığını varsayarsak, Belde Belediyelerinde kaldırılmasıyla, Muğla'nın çerçevesi değişecektir.

AK Parti'nin Muğla Belediyesini kazanmak için, Başbakan Erdoğan'ın böyle bir proje hazırladığını savunanlara katılmıyorum. Muğla Büyükşehir olduğu taktir de, Bodrum'dan ta Fethiye'nin Eşen'i bile Büyükşehir için oy kullanacaktır.

     Büyükşehir Belediyesi Kanununda da, açıkça beyan edilmiş olan kanunun 6. maddesinde derki; MADDE 6.- Büyükşehir belediyesinin sınırları çevresinde ve aynı il sınırları içinde bulunan belediye ve köylerin, büyükşehir belediyesine katılması konusunda Belediye Kanunu hükümleri uygulanır. Bu durumda katılma kararı, ilgili ilçe veya ilk kademe belediye meclisinin talebi üzerine, büyükşehir belediye meclisi tarafından alınır.

İmar düzeni ve temel alt yapı hizmetlerinin zorunlu kıldığı durumlarda, birinci fıkrada belirtilen belediye ve köyler, büyükşehir belediye meclisinin kararı ve İçişleri Bakanlığının önerisi üzerine Bakanlar Kurulu kararı ile büyükşehir belediyesi sınırları içine alınabilir.

Büyükşehir belediyesi sınırları içine katılan ilçe belediyeleri ile nüfusu 50.000 ve üzerinde olan belediyeler, büyükşehir ilçe veya ilk kademe belediyesine dönüşür. Diğer belediyeler ile köylerin tüzel kişiliği kalkar. Tüzel kişiliği kalkan belediyelerin katılacağı ve köylerin mahalle olarak bağlanacağı belediyeler, Bakanlar Kurulu kararında belirtilir.

İlçe ve ilk kademe belediyesi olarak büyükşehir belediye sınırları içine katılan belediyeler, büyükşehir belediye meclisinde seçiliş sıralarına göre tespit edilecek ilçeler beşte bir, ilk kademeler onda bir oranında meclis üyesi ile temsil edilirler. Tam ulaşmayan kesirler dikkate alınmaz. Bu durum ilk mahallî idareler genel seçimine kadar geçerlidir. Bu belediyelerin başkanları hakkında 12'nci maddenin ikinci fıkrası hükümleri uygulanır”…

 

Muğla Büyükşehir olursa ilk Yerel Seçimlerde, MHP'nin adayı Fethiye Belediye Başkanı sayın Behçet Saatcı olmalıdır.  Fethiye'de girdiği yerel seçimlerde büyük bir zaferle çıkan ve 1999 yılından beri (üç dönem) ilçesini yöneten, Saatcı herkesimin oyunu alarak gönüllerde taht kurmuştur.   

12 Haziran 2011 Genel Seçimler öncesinde Marmaris'e bir takım ziyaretler gerçekleştiren, Saatçi'yle uzun bir aradan sonra biraya gelmiştik. Neden uzun derseniz, Fethiye'den Muğla'nın çevresinde yakın yapan “Kanal F” televizyonunda, “Temel Irmak'la Devri Alem” programını yaptığım dönemde, Marmaris Belediye Başkanı Sayın Muhammet Ali Acar'ı ekranlara konuk etmek üzere Fethiye'ye gittiğimizde sayın Saatcı bizleri karşılayıp, sohbet etme imkanı bularak, iki belediye başkanını da tanıştırmıştık. Bu günlerden bugünlere geldiğimizde, sayın Saatcı o buluşmayı unutmamış, hatta Sayın Acar'ı ziyaretinde dile getirmişti.   

Bence, Belediye başkanı halkıyla bütünleştir. İşte en iyi örnek Fethiye Başkanı sayın Behçet Saatcı'dır. Büyükşehir belediye başkan adayı ve hatta Büyükşehir Belediye Başkanlığı ona yakışacaktır. Muğla'yı ve Büyükşehir'e bağlanacak ilçeleri de en iyi bir şekilde yöneteceğine enimim.

(Allah'a Emanet Olunuz)

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141