• BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Başkan Mehmet Oktay Ne Yaptı?...

Temel IRMAK /Gönül Dostu

CHP’nin 99. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Burunucu Macera Parkı’nda düzenlenen etkinliğe katıldım. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Marmaris Belediyesinin çalışmalarını gösteren bir video ekrandan yayınlandı. Ayakta çok kaldığımdan yorulmuştum. Yüksek masaya dirseğimi dayayarak videoyu izlemeye başladım. Pandemi dönemindeki, orman yangınlarını söndürme çalışmaları, sel baskınları sırasında gece demeden gündüz demeden canla başla çalıştıkları ve zaman kaldığında ise şehrimizi güzelleştirmek için yaptıkları çalışmaları yansıtan videoyu izlerken duygulandım. O dönem Marmaristivi kanalımızda işçi kardeşlerimize, ‘belediyenin imkanı bulunuyorsa bir maaş prim verilsin’ diye dile getirmiştim. Kore dizisi izlerken bile ağlayan adam, Marmaris’in ciğerlerini yanarken gösterilen videoya ağlamazsa bu şehirde yaşamasın.

Orada bulunanlara bir göz gezdirdim, benim gibi baya insanın duygulandığını fark ettim.

Video bittikten sonra Belediye Başkanı Mehmet Oktay mikrofonu eline aldığında sesi titriyordu. Çok duygulandığı her halinden belli oluyordu. Başkan Oktay "Zor zamanlar geçirdik, aşağı yukarı üç buçuk yıl görev sürem oldu. Bunun iki buçuk yılını felaketlerle geçirdik. Bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden işlerinin başında oldular. Haklarını helal etsinler. Göreve geldiğimizde bir söz vermiştik. Öteleştirmeyeceğiz, ayrıştırmayacağız en önemlisi de kini Marmaris Belediye yönetiminden uzak tuttuk.” şeklindeki konuşması büyük alkış aldı.

Gazeteci olarak 3,5 yıldır Başkan Oktay’ı takip ediyorum. Daha öncesinden tanıyan ve takip ederek çalışmalarını gazetemize yansıttık. Değirmenyanı ormanı yanarken Başkan Oktay’ın gömleği terden sırılsıklam olmuştu ve çok zayıfladığı görünüyordu. Belediye çalışanlarıyla bütün bir mücadele içindeydi. Başkan yardımcısı İhsan Öztürk’e, “Mehmet başkan hasta mı?” diye sorduğumda; “10 gündür uykusuz. Gece gündüz burada.” demişti.

Gerçekten son yıllarda Marmaris ve ülkemiz büyük felaketler yaşadı. Türk Milleti olarak, çok şükür hepsinin üstesinden geldik.

Marmaris’i dolaşan bir gazeteciyim, her görüşten insanlarla diyalog halindeyim. Amacımız şehrimizin daha güzel olmasına katkı koymak. Dünya’nın incisi olmayı sürdürsün. Kim doyduğu ve yaşadığı şehrin kötü olmasını ister. O yüzden bizlerde elimizden geldiği kadarıyla milletimizle yöneticilerimiz arasında köprü olmaya çalışıyoruz. Tabi ki Başkan Oktay her şeyi bilecek, görecek değil ya. Etrafındaki kişiler de başkana doğruları net şekilde anlatırsalar iyi olur. Yöneticilerimiz bilmeden yapacağı yanlışları önlemiş olur. Hepimiz faniyiz, arkamızdan iyi insandı desinler yeter. Mal mülk zaten sahibinindir.

Bazı muhalif vatandaşlar Mehmet Oktay ne yaptı diye soruyor ve tekrar aday yapılmayacak şekilde fikirlerini anlatıyorlar. Dün akşam yayınlanan videoyu onların da izlemesini istiyorum. Eğer içlerinde sevgi, saygı ve hoşgörü kaldıysa, bu düşüncelerini tam olmasa da biraz değiştirir diye düşünüyorum.

Evet Mehmet Oktay ne mi yaptı? Kini Marmaris Belediyesinden defetti. Başka daha ne yapsın ki. Zaten belediye normal çalışmalarına devam ediyor. Elini kolunu sallayarak çekinmeden belediyeye giriyorsun ya. İşte Mehmet Oktay bunu yaptı. Daha ne yapsın….  Mehmet Oktay ne mi yaptı? Siyah saçları karbeyaz oldu.

Allah’a emanet olunuz.

mehmet-oktay-002.jpg

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay. 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141