• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Arkadaşlar hazır mısınız?

Temel IRMAK /Gönül Dostu

“Arkadaşlar hazır mısınız?.. Daha güzel, daha mutlu, daha adil, sevgi dolu bir dünya için, barış için, insanlık için, batsın bu dünya!\' Sevgili dostlarım, şöyle eskilere giderek saz arkadaşlarım eşliğinde 1970\'lerde yaptığım bir bestemle albümüme başlamak istiyorum”...  diyerek şarkısına başlayan Orhan Gencebay böylelikle, \'Batsın Bu Dünya\'nın karamsarlık ve ümitsizlik yayan bir eser olmadığını, tersine gerçeği teşhis edip mevcut berbat gidişata, bütün çürümüşlüklere karşı duruşunu, itirazını, isyanını dile getirdiğini anlatmaya çalışıyordu…

Orhan Gencebay, \'Bozamazsın Beni Dünya\' ile ne demek istediğini şu cümlelerle izah ediyor: “Gittikçe bozulan dünyamıza baktığımızda insanın yüreği burkuluyor. Yapılan haksızlıklar, bencillikler, hakim olma duygusu. 'Seni seviyorum' diyen arkandan kuyunu kazıyor. Bunlara bakınca insan çok rahatsız oluyor. Ama bir tane adam çıkıyor. \'Ben bozulmayacağım, söz verdim Allah\'ıma bozulmayacağım ve bozulmadan yaşayacağım, beni bozamayacaksın dünya'diyor...”

Bazen ofiste iş arkadaşlarıma “Arkadaşlar hazır mısınız ?” diye takılırdım. Orhan babayı severim. Aynı memleketin çocuklarıyız, Samsunluyuz.. Gencebay, ne güzel söylemiş: “Ben bozulmayacağım.” Acaba içimizde kaç kişi bunu kendisine söylüyor, “ben bozulmayacağım” diye.

 

Bozulmak nasıl bir şey?

İnsan nasıl bozulabilir?

Bu tür sorular ardı ardına sıralayabiliriz.

Bir esnaf teraziye koyduğu ürünü tartarken, bir devlet görevlisi önünde duran belgeyi imzalarken, öğretmen öğrencisine not verirken, hep vicdanımızı dinleriz.

 

İnsanları karalamanın alıp gittiği şu günlerde, etrafımızda şov yapanlara bir bakmak lazım…

“Acaba gerçekten, ülkenin veya o beldenin menfaatine göre mi hareket ediyor” diye. Olaylara şov amaçlı yaklaşanları sizler çok iyi biliyorsunuz. Bir koltuk uğruna ne gururlar ayak altına alınıyor. Bunları son zamanlarda sıkça görmek bizleri çok üzüyor. Onların “Ben bozulmayacağım” diye kendilerine söz verdiklerine inanmak istemiyor insan. İnsanlara atılan çamurlar elbet bir gün onları bulacaktır. Bizler kimleri gördük, yıldız gibi söndüler.

 

Marmaris'imiz çok güzel, ancak onun huzurunu bozanlarla işimiz olacak! Onlara artık sessiz kalamayacağız. Uyarılarımız, seviyeli bir şekilde devam edecektir.

 

(Allah'a Emanet olunuz)

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141