• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Albayrak: iyi adamı oynadım

Albayrak: iyi adamı oynadım
Fox TV’nin başarılı dizilerinden “O Hayat Benim”in Mehmet Emir’i olarak karşımıza çıkan yetenekli oyuncu Sinan Albayrak, sektörde yaşadıklarını Filmstudio’ya anlattı.

FOX TV’NİN BAŞARILI DİZİLERİNDEN ‘O HAYAT BENİM’ DE OYNAYAN SİNAN ALBAYRAK, FİLMSTUDİO DERGİSİNE ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU. www.filmstudiodd.com

ARTIK KİRLENMEK İSTİYORUM

Fox TV’nin başarılı dizilerinden “O Hayat Benim”in Mehmet Emir’i olarak karşımıza çıkan yetenekli oyuncu Sinan Albayrak, sektörde yaşadıklarını Filmstudio’ya anlattı.  Ünlü oyuncu, sektörün değer yargılarından duyduğu rahatsızlığı içtenlikle dile getirdi ve ortaya çok samimi bir Sinan Albayrak röportajı çıktı.

HEP İYİ ADAMI OYNADIM

FİLMSTUDİO: Daha önceki röportajlarınızda beklediğiniz fırsatı henüz yakalayamadığınızı söylemişsiniz. Size istediğiniz çıkışı sağlayacak o fırsatı hala bulamadınız mı?

SİNAN ALBAYRAK: Büyük çıkış yapmadım. Sinema olarak düşünürsek, bu benim kabahatim. Dizi olarak ise, canlandırdığım tüm rollerde iyi adamım.  Ama bir yerden sonra kirlenmekte istiyorsunuz. Bizim piyasada nasıl tanındıysanız hep o renkte devam ettiriliyorsunuz. Benim tek farklı karakterim, Yersiz Yurtsuz’daki İshak karakteriydi. O da güven veren bir karakterdi ama biraz kirliliği de barındırıyordu. Yine tam kötü değildi.

sayi-9.jpg

ROL SEÇMEM, GAYİ DE OYNARIM

FİLMSTUDİO: Her şeyi oynayabilir misiniz? Mesela bir uyuşturucu müptelasını, bir tacizciyi ya da gayi?

SİNAN ALBAYRAK: Gösterilen kısımlar itibariyle yasaklarım başlayabilir. Yoksa rol seçmem. Bizim piyasada cinselliği, soyunmayı daha çok reklam amaçlı kullandıkları için, gerekliliği inandırıcı ifade edilirse ve inanırsam engel ya da kısıtlamam yok, hepsini oynayabilirim.

BU PİYASADA ÇOK YARGILANDIM

FİLMSTUDİO:  Dört yıl önce İsrail’in vurduğu Gazze Filosu’nda Mavi Marmara gemisinde siz de vardınız. O yolculuktan bu güne neler değişti hayatınızda?

SİNAN ALBAYRAK: İş bulamaz oldum. Süreç, Mavi Marmara’dan önce Eşrefpaşalılar’la başladı. Ben çok yargılandım bizim piyasada, bunun kırgınlığı ayrı bir şeydir bende. Ben bir oyuncuyum; bir oyuncu önüne gelen bir projeye sağ-sol motifiyle bakmaz, bakmamalıdır da. Etik anlayış farklıdır, orada çizgi çizersin, etik olarak bir projeyi beğendiysem oynarım. Bizim oyuncu camiamız çok sığ. Biz okumayan, fazla düşünmeyen, her duyduğuna inanan insanlarız.

 

KAHPE PİYASADA DELİKANLI CÜMLE DUYAMAZSIN

FİLMSTUDIO: Eşrefpaşalılar’dan sonra neler yaşadınız? Mesleki ve kişisel yaşantınızda neler oldu?

SİNAN ALBAYRAK: İşlerim azaldı. Maddi sıkıntılar yaşadım, borç harç idare ettim. Röportajlarım vardı, canlı yayınlara çağrılıyordum, onlar iptal edildi. Basından da sansürlendim. Birebir senin yüzüne söylemiyorlar ama camiadan duyuyorsun istemediklerini. Kahpe bir piyasada delikanlı bir cümle duyamazsın. Mavi Marmara olayından sonra da bana yapılanların şiddeti arttı.

HAYALİM GAZZE’DEKİ SİNEMA SALONUNU AÇMAKTI

FİLMSTUDİO: Böyle sıkıntılı bir süreç yaşarken Mavi Marmara gemisine binip Gazze’ye doğru yola çıktınız. Amacınız sadece insani yardım mıydı?

SİNAN ALBAYRAK: Babamla helalleşip gittim, çünkü benimki kesin gidişti Gazze’ye.

Kısmette ne varsa ona gidiyordum. Zaten piyasaya, yalana, riyaya karşı duyduğum kırgınlık hat safhadaydı. Yalansızlığa hasrettim. Her gün ölümle burun buruna olan öyle bir toplumda yalana ihtiyaç yoktur.

Hatta bir hayalim vardı; Gazze’de kapalı bir sinema salonu olduğunu duymuştum. İnsanların en azından sineması olsun diye, o salonu açmak istiyordum.

GAZZE’YE KENDİMİ KURTARMAK İÇİN GİTTİM

FİLMSTUDİO: Gazze’ye gitme nedenleriniz arasında “Müslüman kardeşlerimizi kurtaralım” düşüncesi de var mıydı? Yani, Gazze’nin kahramanı mı olmak istediniz?

SİNAN ALBAYRAK: Ben kendimi kurtarmaya gittim, başkalarını değil. Kahramanlık duygularıyla gitmedim. Amacım, o yaşadığım süreçten kurtulmaktı. İlk gidiş denemem de değildi; daha önce de bağımsız olarak gittim ama Golan tepelerini aşamadık. Benim hep tarihten gelen bir Gazze aşkım vardır.

FİLMSTUDİO: Şuan aynı şekilde gidebilir misiniz Gazze’ye?

SİNAN ALBAYRAK: Eşimden, annemden sorumluyum şimdi. Şu anda aynı hareket içine girebilir miyim, bilmiyorum.

MAVİ MARMARA’DA BULUNDUĞUM İÇİN HİÇ PİŞMAN OLMADIM

FİLMSTUDİODört yıl aradan sonra Mavi Marmara hadisesi hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi merak ediyoruz. Bizimle paylaşır mısınız?

SİNAN ALBAYRAK: Bugün Gazze’ye uygulanan saldırı o vakit olacaktı. Mavi Marmara’nın yola çıkmasının sebebi bu saldırıyı engellemekti. Dünya Gazze’ye bakmazken İsrail o saldırıyı yapacaktı. En azından Filistin bir 4 sene kazandı diyebilirim. Mavi Marmara’da bulunduğum için hiç bir pişmanlığım yok. Ölümlerin birçoğuna şahidim, bu acıyı yaşadık. Asıl duyduğum acı, burada sizi sanki bir kesim göndermiş gibi gösterilmesi. Malum şahsın açıklamasıyla orada ölenlerin şehit olmadığı iddiası da beni çok üzdü. Tek avuntusu, “benim babam şehit oldu” demekti bu insanların. Şehit yakınları, bunun gururunu, tesellisini yaşarken, “İsrail uyarmıştı onları” dediler. Oysa biz uluslararası sularda vurulduk.

AK PARTİLİ BİR KAÇ VEKİL HARİÇ, SİYASETÇİLER GAZZE FİLOSU’NA DESTEK VERMEDİ

Seçim arefesinde “Canlı kalkan olarak Gazze’ye gideceğiz” diyen vekillerimiz var ya, bu gemi yola çıkacağı zaman tüm siyasi partilere davet gönderildi; “gelin, bir kesimin düşüncesi olarak yola çıkmayalım, hepimiz gidelim” denildi. Birkaç Ak Partili vekil dışında hiçbir partiden olumlu cevap gelmedi. Bizim içimizde, Alman, Yunan, Amerikalı vardı, yollarda konvoylar topladık. Uluslararası bir yolculukken islami bir yolculuk haline getirildi. Oysa dünya gitti oraya.

MAVİ MARMARA’NIN FİLMİ YAPILSA OYNAMAM

FİLMSTUDİO: Mavi Marmara’nın filmi yapılırsa oynamak ister misiniz?

SİNAN ALBAYRAK: Hayır oynamam, ajite etmiş olurum. O teklif geldi. Tiyatrosu da yapıldı hatta. Manevi olarak, maddi olarak destek olurum, projenin içinde danışman bile olurum. Oyuncu olarak yaşadığınız bir olayın rolünü oynamak kendi adıma o durumu sömürmek olur. Mavi Marmara’nın filmi yapılmalı bence. Korhan Yurtsever yapmayı düşündü, kendisi sağlam adamdır. Siyasi çevrelerden de bu filmin yapılması istenmedi. Siyaset bizim tahminimizden öte şeyler yaptırır insanlara. Şimdi yapılması isteniyor bu filmin ama çok geç bence. Bu büyük tarihi olay, Amerika’nın başına gelseydi, kanırtarak kaç defa filmini yaparlardı.

BİZE HÜKUMETE YAKIN DERLER AMA TRT’DE BİLE İŞ BULAMADIM

FİLMSTUDİO: Mavi Marmara’dan sonra kişisel hayatınızda neler oldu?

SİNAN ALBAYRAK: Somut olarak kendi çevremden bile şüpheli davranışlar, bakışlar gördüm. İşsiz kaldım, TRT’den bile iş bulamadım. Bize hükümete yakın derler, madem yandaşız; TRT’de bir sürü dizi vardı ama ben işsiz kaldım. Bu zorlu süreçte kendinize güveninizi kaybediyorsunuz. Artık; “ bu olanlar siyasi değil galiba, yoksa ben kötü oyuncu muyum?” demeye başlıyorsunuz. Ama sonra selamet, nasip kapısı açıldı. Sen de Gitme dizisinde oynadım. Güzel bir yapımcımız vardı; Mehmet Yiğitalp. Sonra kesin gibi görünen birçok proje olmadı. Fikriyatımla alakalı sıkıntılardı bunlar.

YAŞLANMADAN VURDULU KIRDILI BİR PROJEDE OYNAMAK İSTERİM

FİLMSTUDİO: Mesleki anlamda nihai hedefiniz nedir?

SİNAN ALBAYRAK: Oyuncu biraz daha hırsı olmalı. Ben hırs sahibi bir insan değilim. Çok iyi bir sinema filminde oynamak istiyorum. Vurdulu kırdılı bir projede oynamak, yaşlanmadan hünerlerimi göstermek istiyorum.

DİZİ PİYASASI EMEK SÖMÜRÜSÜNE DAYALI

FİLMSTUDİO: Dizi sektörünü nasıl görüyorsunuz?

SİNAN ALBAYRAK: İçler acısı.  İyiye gidiş olduğuna inanmıyorum, hala piyasa emek sömürüsüne dayalı. Set ekibi oyunculardan daha fazla sömürülüyor. Sağlıklı çalışamıyorsunuz. 120 dakikalık dizileri 50-60 dakikaya indirmek için yasa çıkması lazım. Biz oyuncular da bu şartlarda çalışmayı mecburen kabul ediyoruz, ne yapalım, aç kalırız yoksa.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141