• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Ağar’la çok özel…

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Mehmet Ağar'la çok özel…

 

DYP Lideri Mehmet Ağar eşi Emel Ağar, İl Başkanı Latif Sakıcı, Elazığ Belediye Başkanı Mehmet Süleyman Selmanoğlu, Marmaris İlçe Başkanı Mustafa Çoban İçmeler Belediye eski Başkanı Zeki Eren ve Turizmci İşadamı İsmail Özmen'in birlikte yaptıkları kahvaltıyı GÜNDEM Gazetesi'nden Temel Irmak katıldı.

 

Pazar sabahı biraz geç kalkarım haftanın yorgunluğunu üzerinden atarım diye düşünüyordum. Ama düşündüğüm gibi olmadı. Gazeteci olarak telefon kapatma lüksüne sahip olmadığımız için telefonun sesiyle uyandım. Uykulu uykulu alo diyerek güne başlamış oldum. Pazar sabahımın keyfini götüren bu telefon sesine ilk anda kızsam da  karşıdaki “gönül dostu”, gelde kız kızabilirsen.  “sayın Mehmet Ağar'ın İçmelerde bir otelde kahvaltıda olduğunu” söyleyince hemen giyinmeye başladım bile. Arabayı nasıl çalıştırıp İçmeler'e gittiğimi hatırlamıyorum bile.

Arabayı park eder etmez otelin bahçesindeki kahvaltı masasına doğru yöneldim. Çok az kişiyle yapılan bu sabah kahvaltısında Temel Irmak'ında katılmasıyla sohbet hemen Cumartesi gerçekleşen yemeğe ilginin fazla olduğu ve bunun da sayın Emel Ağar'ı çok mutlu ettiğini gördüm. Emel hanım gece boyunca partililerin gelip sayın Mehmet Ağar ve kendisine gösterdikleri ilgilen sıkılmamış, gayet memnun olmuştu.

Emel hanım basın toplantısında bir gazeteci 'Bu sorunları çözerse, Mehmet Ağar çözer” şeklinde soru sordu. Ama o gazetecinin yüzünü göremedim” deyince, İsmail Özmen beyefendi “Temel sormuştu” deyince, bana teşekkür etti.

Ve Emel hanımda, ülke meseleleri konuşmaya başladık. İçimden bu nasıl kadın ya diyordum, her şeyi bildiği ve takip ettiği sohbetinde ortaya çıkıyordu. Emel Ağar hanımefendi kendisini Mehmet Ağar'a layık olabilecek şekilde yetiştirdiği ortadaydı.  

Mehmet Ağar'ı uzun zamandan beri takip etmenin zevkini kahvaltıda yaşıyordum.

DYP lideri Fethiye gezisinden sonra Marmaris programından memnun olduğunu dile getirerek Marmaris İlçe Başkanı Mustafa Çoban'a teşekkür etti. Ve ardından ekledi: “Diğer ilçe başkanları da senin gibi olsun. Onlara sürekli yardımcı ol”.  

Mustafa Çoban ise “partimiz için elimizden geleni yapacağız sayın genel başkanım” diyerek karşılık verdi. Mehmet Ağar gibi teşkilatçı genel başkandan bu gibi tavsiyeler almak her ilçe başkanına nasip olmaz. Buradaki izlenim Mustafa Çoban'ın yolu açıktır.

Tabi ki İl Başkanı Latif Sakıcı'ya da teşekkürlerini sundu. Mehmet Ağar'la bu benim ikinci karşılaşmam ve Pineta Otel'de gerçekleşen yemeğin ardından otelden ayrılırken, bana elini “uzatıp da iyi geceler Temel”  demesi ise, bana Demirel'i hatırlattı.

Sayın Ağar, Zeki Eren ve İsmail Özmen'e dönerek “İçmeler'i sizi emanet ediyorum”. Eren ise ilk yapılacak yerel seçimlerde İçmeler'de tekrar belediye başkanı olacağının müjdesini Ağar'a verdi.                                                                                                                                                “Mehmet Ağar, ağır ağır iktidara geliyorum derken,  ben vatandaşı tanırım, sokağa çıktığımda kasabı, manavı, bakkalı iyi bilirim. Ben onların içindeyim”.

Bakalım anketlerde DYP baraj altında gösterenler mi haklı çıkacak, yoksa Mehmet Ağar mı.

Bir Pazar sabahı Mehmet Ağar ve sevgili eşi Emel hanım ve diğer partililerle birlikte olmanın ayrıcalığını yaşadım. Ülkemize kim gerçekten hizmet etmek istiyorsa, onu bu halk iktidara getirir zaten.

Mehmet Ağar ve sevgili eşi Emel hanımla bir samimi hava içinde vedalaştık. Tekrar görüşmek dileğiyle…

(9.4.2006)

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141