• BIST 10055.98
  • Altın 2420.658
  • Dolar 32.2925
  • Euro 34.7642
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 6 °C

Acar liderleşiyor mu?

Temel IRMAK /Gönül Dostu
"İnternette yayın tarihi: 18 Şubat 2009 Çarşamba 18:32"
 
Dün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Acar'ın seçim ofisinin açılışı yapılmıştı. Biraz gecikmeli de olsa, basın mensubumu arkadaşlarımın yanlarında yerimi aldım. CHP Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan ülke geneline yönelik yaptığı konuşmanın ardından, kürsüye Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar alkışlar arasında çıktı.
Acar'ın konuşmasını dinlerken, Marmaris'i düşünüyordum, nereden nereye geldiğini. Açılışa gelen insanlara baktım. Acaba öylesine mi gelmiştiler diye. O kalabalıkta ki, coşku gösteriyordu ki, sayın Acar liderliğe soyunmuştu. Sanki kalabalığın karşısında bir parti genel başkanı konuşuyordu.
Sayın Ali Acar topluluğu karşısında bulmuşken, içini de dökmeyi ihmal etmedi. Rakiplerine göndermelerde bulunurken, “daha çok zaman var seçimlere onların gerçek niyetlerini sizlerle zaman zaman paylaşacağım” derken çok sakindi sanki Ali Acar değildi. Çok sakindi, sadece bir kez yumruğumu sıktı. “Ben Marmaris'i onlara teslim etmeyeceğim” derken. Acar inançlı, kararlı ve tutarlı olmasının karşılığı alıyordu. Çünkü tam Demirel gibi soruyordu kalabalığa, “siz buraya zorlamı geldiniz”. İnsanlar “hayır” diye cevap veriyordu. Acar gülüyor, çünkü birilerine kalabalık zaten cevap veriyordu. Bu görüntü Acar'ı çok heyecanlandırmıştı. Sinerjini kalabalıkla paylaşıyordu. Bence liderlik yolunda baya yol almıştı. Konuşmasını artık ezbere yapıyordu. Diğer seçim ofislerinin açılışına katılmış bir gazeteci olarak “Acar'a tam not veriyordum”. “Daha çok yapacak işimiz var” diyen Acar, yenilikçi olması, Adalet duygusunun olması, en önemlisi güvenilir olmasının “onur”u yaşıyordu.
Sayın Acar ve diğer bütün adaylara başarılar diliyor. Seçimin bayram havası içinde geçmesini diliyorum.

29 Mart 2009 Yerel seçimlerine katılan diğer parti adayları da tabiî ki çalışmalar yapıyor. Onlarda dernekleri, hastaneleri, esnafı ve evleri ziyaret edip oy istiyorlar. Bütün adayların tabiî ki doğal haklarıdır. Ama dikkat ettiğim konu şudur; seçim ofislerinde bir husus vardır. Orada ki aday yakınları, kendi partisinden olmayanlara seçim ofisin önünden geçerken laf atmaları hiçte hoş değildir. Bir örnek vereyim, CHP'nin seçim ofisi açılışı bitmesinin ardından insanlar evlerine giderken, bir seçim ofisinin önünden geçerken yuflanmaları hiçte hoş değildir. Lütfen o fanatik kişileri seçim ofislerinin önlerinden içerine çekelim. Yoksa oy kaybetmeye devam edeceksiniz. Ben dahi seçim ofisine giderken tedirgin oluyorum. Yoksa bu gün yarın önlenmeyecek olaylara sebep olabilir.
Lider nasıl olmalıymış aşağıya yazıyorum.
Vizyon sahibi olması.
Tutkulu ve fedakar olması
İnançlı, kararlı ve tutarlı olması
Örnek teşkil etmesi
Güven
Güvenmesi/Takipçilerine güvenmesi
Güvenilir olması / Takipçilerinin güvenini kazanmış olması
Motive etmesi
Beklentileri vizyonla bütünleştirmesi
İlham vermesi
Gelişim odaklı olması
Adalet duygusunun olması
Mütevazı olması
İyi bir dinleyici olması
Açık iletişim kurması
İnsanlara karşı duyarlı olması
Durumlara karşı duyarlı olması
Yenilikçi olması
Hızlı ve etkin karar vermesi
Esnek olabilmesi
Hız (zamanı etkin kullanması)
Sinerjik takım kurabilmesi
Bilgi sahibi olması

Allah'a Emanet Olunuz!
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141