• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Acar Devleşti…

Temel IRMAK /Gönül Dostu

(daha önçe yayınlanmış bir makaledir)

 

CHP Lideri sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz Pazartesi günü Marmaris'te düzenlediği mitinge katıldım. Coşkulu bir kalabalığın meydana hakim olduğunu gözledim. “Cumhuriyetin Kalesine” hoş geldiniz diye karşılandı, Kılıçdaroğlu'nun yüzü gülüyordu.

CHP Liderinden önce kürsüye Marmaris Belediye Başkanı M. Ali Acar çıktı.

Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı sayın Ali Acar'ın yaptığı konuşmayı dikkatle dinledi. Sevgi hanıma (acar) döndüm, “sayın Kılıçdaroğlu, sayın Acar'ı  genel merkeze götürmesin” dedim. Valla böyle konuşmaya devam ederse götürür” dedi, Sevgi hanım.

 “İzmir'deki gibi bir operasyona maruz kalmaktan çekindiğini CHP Liderinin önünde dile getiren Başkan Acar, ''Endişeliyiz'' dedi.
Oldukça yüksek tondan, ateşli bir konuşma yapan Acar, kalabalığa seslenerek, ''Cumhuriyet'in gerçek kalesine hoşgeldiniz. Siz istersiniz de Ali Acar yapmaz mı? İşte Sayın Genel Başkanımız Marmaris'te. Marmaris sizden bir isteğim var. 12 Haziran'da Marmaris, Türkiye'nin oy rekorunu kırsın. Var mısınız rekor kırmaya?''

Acar başkan kendinden emin ne istediğini bilen usta bir siyasetçi gibi gürlüyordu adeta. Kılıçdaroğlu, Acar'ın söylediklerini destekler nitelikte kafasını sallayarak dinliyordu. “Son 5 yıl içinde 650 ön inceleme geçirdik. Bazılarından yargılandık. Çoğu yüksek yargıdan döndü ve görevimizin başındayız. Ancak endişeliyiz. İzmir'de yapılanlar bizim de başımıza gelebilir mi diye düşünüyoruz. Ama ne kadar saldırılarsa o kadar büyüyeceğiz. Önümüzdeki kış Tansaş'ı yıkacağız” dediğinde büyük bir alkış alan Acar, burayı Türkiye'nin en büyük kent meydanını yapacağının sözünü verdi.

Acar sözlerini şöyle tamamladı: ''Marmaris'teki 15 yıllık rant saltanatını yüzde 57 oyla mağlup ettik ve zafer CHP'nin oldu. Mağlup olanlar, topuyla tüfeğiyle üzerimize geldiler her şeyi denediler ama bu kale düşmedi”….

 

Acar başkanın coşkulu konuşmasının ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı.

 ''Şimdi desem ki, 'Marmaris Allah'ına kurban' Recep Bey alınacak. Önce şunu söyleyeyim: 9 yıldır iktidardalar. 9 yıl az değil. 'İşsizliği çözeceğiz' diye geldiler. 'Yoksulluğu çözeceğiz' diye geldiler. 'Yasakları çözeceğiz' diye geldiler. 'Yoksulluğu, yolsuzluğu bitireceğiz' diye geldiler. Çözdüler mi? Çözmediklerini ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Ama belki Ankara'dan birilerinin kulağı duyar da 'vatandaşın derdi henüz çözülmemiş' der. Önümüzde bir süreç var, 12 Haziran. Sandığa gideceğiz. Oylarımızı kullanacağız. Bir siyasal iktidar, verdiği sözü tutmazsa, yapacağımız bir iş var. Sandığa onu gömmek. Gömecek miyiz?

 

Kılıçdaroğlu'nun diğer miting alanlarından farkı yoktu, konuşmasının. Ondan daha iyi bir konuşma bekliyordum. Turizmin sorunlarını dile getirecek bir atılım,  bekledim. Miting alanlarına daha yeni ısınıyordu. Muğla'nın milletvekili adayları, liderlerine ilçeyle ilgili bilgi verebilirdiler. Hiç gerek yoktu.”aç kimse yatağa girmeyecek” edebiyatına.  

 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından partiye yeni takılanlara rozet taktı. Marmaris'in en etkili, turizmci ve işadamları CHP'li oluyordu. Şaşkınlığımı her katılan çiçeği burnundaki partileri görünce gizleyemiyordum.   

''Melih Baş, İbrahim Altuntaş, Bülent Bülbüloğlu, İhsan Salakozlu, Nurcan Dağ, Hüseyin Süer, Hasan Tuncer, Mustafa Feyzullah, Ahu Cezayirli ve Çetin Korkut, Marmaris Ticaret Odası Meclis Başkanı Konak Kırtasiyeleri'nin sahibi Hüseyin Süer ve Bülent Bülbüloğlu'nun CHP'nin yeni üyeleri oldular.

CHP'ya katılan birbirinden değerli insanlar, Marmaris'in gelişmesine katkı sağlayacaklarını düşünüyor. Çünkü her biri işlerinden başarının zirvesindeler. Yine genç yaşına rağmen büyük başarılara imza atan Melih Baş'ın da partinin ilçe teşkilatına bir dinamizim kazandırması bekliyorum. 

Kılıçdaroğlu'yla, kısa bir turun ardından Uzunyalı'da bir yata binerek yeni yapılan İdeal Otel'in açılışını gittim. Melih Baş'ın ve ailesinin sahibi olduğu kısa bir zaman diliminde yapılan İdeal Beach Oteli de gezme imkanı buldum.

Kılıçdaroğlu geceyi Bülent Bülbüloğlu'nun sahibi olduğu, Cettia Beach'te geçirdi. CHP Lideri, sabah eşi, Belediye Başkanı Acar, Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü ve parti yöneticileriyle kahvaltı yaptıktan sonra helikopterle Burdur'a gitti.

Evet, Acar başkan'ı ikinci kez heyecanlı, duygulu, kararlı ve cesaretli konuşmasına şahit oluyordum.  İlk konuşması ise, şubat ayı başlarında yerel seçimler öncesi seçim ofisi açılışındaydı, farklı bir konuşma sergilemişti. İşim gereği çok kez basın toplantıları dahil, konuşmalarına şahit olduğum Başkan Acar miting de yaptığı konuşmada ikinci kez farklılığı ortaya koyuyordu. Başkan Acar, ses tonu, hitabet tarzıyla yürekten konuşarak meydan dan aldığı enerji ile Marmaris'te devleşiyordu. 2. Kez tarihi bir hitabet yaparak binleri etkilediğini gözlemledim.

Partiye katılan o işadamlarının, partiye katılmasından büyük bir rol oynadığını düşünüyorum Başkan Acar'ın. Asıl mesele şimdi başlıyor, partiye katılan o değerli insanları partide tutmakta, ilçe teşkilatına kalıyor. Kazanmak zor, kaybetmek kolaydır.  

“Allah'a Emanet Olunuz!”

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141