• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Yönetim de istifa etmeli

Yönetim de istifa etmeli
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in Genel Başkanlıktan İstifa Edeceğine Yönelik Açıklamaları, Seçimlerin Ardından İhraç İstemiyle Disiplin Kuruluna Verilen Milletvekillerince "Olumlu" Karşılandı.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in Genel Başkanlıktan İstifa Edeceğine Yönelik Açıklamaları, Seçimlerin Ardından İhraç İstemiyle Disiplin Kuruluna Verilen Milletvekillerince "Olumlu" Karşılandı.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in Genel Başkanlıktan istifa edeceğine yönelik açıklamaları, seçimlerin ardından ihraç istemiyle disiplin kuruluna verilen milletvekillerince "olumlu" karşılandı. DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, istifanın kimsenin onayına bağlı olmadığını belirtirken, "İstifa gerçekleşmiştir, Pazar günü yapılacak toplantıda "aman etmeyin' talepleri olsa da istifa gerçekleşmiştir" dedi.
DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün ise geç kalmış bir karar olduğunu belirtirken "Seçim başarısızlığı sadece Sayın Sezer'in değil yönetimin de başarısızlığıdır. Yönetimin de istifa etmesi gerekir" dedi.

29 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından kılıçların çekildiği DSP'de, Genel Başkan Zeki Sezer'in istifa kararını açıklamasının ardından gözler toplanacak olağanüstü kurultaya çevrildi. Sezer'in istifa kararı ise seçimlerin hemen ardından "DSP'ye ihanet ettikleri" gerekçesiyle ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na verilen milletvekilleri tarafından olumlu karşılandı.

-"HAYIRLI OLSUN İNŞALLAH DEMOKRATİK SOL HAREKETİNE HAYIRLI OLUR"-

İhraç istemiyle Disiplin Kurulu'na verilen ve daha önce genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, Sezer'in istifa edeceğini açıklamasına rağmen aslında istifa işleminin gerçekleşmiş olduğunu söyledi. İstifanın Türk hukuk sistemine göre tek taraflı bir işlem olduğunu belirterek "Kimsenin onayına, kabulüne bağlı bir durum değil. Sayın Sezer bu açıklamasıyla istifa etmiştir. Artık bu açıklama kamuoyuna mal olmuştur. Bundan sonra Pazar gününden itibaren 45 günlük kurultay süreci başlayacak Pazar günü de Genel Başkanlığa Kurultaya kadar vekalet edecek kişi seçilir.Parti Meclisi Kurultay tarihini açıklar. Süreç böyle işler. Pazar günü yapılacak toplantıda Sayın Sezer'e "aman istifa etmeyin' denilse, bu yönde talepler olsa dahi istifa işlemi gerçekleşmiştir" dedi. İçli, kendisinin "tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen bir genel başkan adayı' olduğunu bu aşamada Sezer'in istifasına "olumlu' ya da "olumsuz' demesinin doğru olmadığını belirterek, "Birlikte uzun yıllar çalışmış bir insan olarak sadece Hayırlı olsun, inşallah demokratik sol için hayırlı olur diyebilirim" şeklinde konuştu.

-"YÖNETİM DE İSTİFA ETMELİ"-

İzmir Milletvekili Recai Birgün ise istifa kararına temkinli yaklaştığını belirtirken "Ancak geç kalmış bir karar. Bu karar 30 Mart sabahı açıklanmalıydı" dedi. Seçim başarısızlığında sadece Zeki Sezer'in değil parti yönetiminin de etkisinin olduğunu ifade eden Birgün, "Sayın Sezer'in etik davranışını yönetimdeki diğer arkadaşların da göstermesi gerekir. Bu başarısızlık sadece Sayın Sezer'in başarısızlığı değil. Yönetimin de istifa etmesi gerekir" dedi. Olağanüstü kurultay süreciyle birlikte adaylık yarışının başlayacağını ve bu yarışta da öne çıkan isimlerden birinin DSP ilkelerinden sapmadan partiyi düze çıkarmak üzere seçileceğini kaydeden Birgün, Mustafa Sarıgül'ün adaylığına yönelik tartışmalar konusunda ise "İsimler üzerinde şimdiden durmak yanlış" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141