• BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Mehmet Demir kendine gel, bölücülük yapma!

Mehmet Demir kendine gel, bölücülük yapma!
Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Av. Zekican Balcı "Kendisine oy verenleri dost, oy vermeyenleri ise “hain, satılmış, PKK ile işbirlikçi” ilan etmiştir. Bu nasıl bir nefret ve nasıl bir hazımsızlıktır? Kavaklıdere’nin AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Demir'e sordu.

 Başkan Balcı: "Kavaklıdere’nin AKP’li Belediye Başkanı Mehmet DEMİR, 31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından balkon konuşması yaparak kendisine ve partisine oy vermeyen seçmenlere yönelik hakaret ve iftira içerikli sözler sarf etmiştir. Kendisine oy verenleri dost, oy vermeyenleri ise “hain, satılmış, PKK ile işbirlikçi” ilan etmiştir. Bu nasıl bir nefret ve nasıl bir hazımsızlıktır?

Bahsedilen şahıs kendisine oy vermeyenleri, PKK terör örgütü ile işbirliği yapmakla suçlayarak mesnetsiz iddialarını zirve yaptırmıştır. Kendisine oy vermeyenleri terör örgütü ile ilişkilendirerek halkı kin ve düşmanlığa sevk etmiş, halkın iradesini itibarsızlaştırmaya çalışmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin adını bir terör örgütü ile aynı cümlede kullanmak hiç kimsenin haddine değildir!

Yapılan söylemler, demokrasiyi ve halkın iradesini yok sayan, kendisinden olmayanları dışlayan, toplumu kutuplaştıran ve iftiraya kurban eden, Kavaklıdere’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik hukukuna zarar veren söylemlerdir.

Adı geçen zat söylemlerinde, kendilerine oy vermeyen herkesi suçlamış fakat kendisini ve partisini günahsız saymıştır. Ülkemizin içine düştüğü ekonomik ve sosyal çöküşte kendilerinde hiçbir kusur görmemiştir. Söz konusu şahsın, kendilerine oy verenleri dost, vermeyenleri hain ve düşman olarak görmesi, demokrasiye ve halkın iradesine saygısızlığını açıkça göstermektedir. Böyle söylemlerin siyasette yeri yoktur.

Halkımız 31 Mart yerel seçimlerinde, bu nefret dolu zihniyete tüm Türkiye genelinde gereken cevabı vererek “artık yeter” demiştir. Halkın bu iradesi, Mehmet Demir’i rahatsız etmiş olacak ki iftiralarla, hakaretlerle, baskı ve zorbalıkla, Kavaklıdereli hemşehrilerimize aba altından sopa göstermektedir.

Buradan Mehmet Demir’e sesleniyorum: “Benim hemşehrilerim ne haindir ne satılmıştır. Milletin iradesi, her şeyin üstündedir. Oturduğun koltuk halkın sana bir emanetidir. Gerektiğinde halkımız sana emanet edilen bu koltuğu seçimle geri almasını da bilir. Seni, nefret söylemlerini bir kenara bırakıp Kavaklıdereli hemşehrilerimizden derhal özür dilemeye ve halkın iradesine saygı duymaya davet ediyorum.”

CHP Muğla İl Başkanlığı olarak, bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunarak hukuki süreci başlatmış bulunmaktayız. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı, halkın iradesine saygı duymayan bu demokrasi düşmanı şahsiyetin, gerekli cezayı alması için elimizden geleni yapacağımızı beyan ediyor, tüm örgütümüzü ve yurttaşlarımızı sağduyuya davet ediyorum.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141