• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Aydın 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Murat Karayalçın, 'Ben Ankara İçin Birlik Çağrısında

Murat Karayalçın, Ben Ankara İçin Birlik Çağrısında
Murat Karayalçın, 'Ben Ankara İçin Birlik Çağrısında Bulunuyorum. Bu İşin SHP'si, CHP'si, DSP'si Yoktur, Diyorum." Dedi.

KARAYALÇIN'DAN TÜM SOLCULARA ÇAĞRI


Murat Karayalçın, 'Ben Ankara İçin Birlik Çağrısında Bulunuyorum. Bu İşin SHP'si, CHP'si, DSP'si Yoktur, Diyorum." Dedi.

CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için süreç başlayan Murat Karayalçın, ''Ben Ankara için birlik çağrısında bulunuyorum. Bu işin SHP'si, CHP'si, DSP'si yoktur, diyorum. Merkez sağ partiler, hatta AKP için oy kullanmış hemşehrilerimi Ankara için birlik olmaya çağırıyorum'' dedi.
Karayalçın, yaptığı açıklamada, önceki yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanamamasına karşın yeniden aday olmasının ''son dönemde ortaya çıkan koşullar ve gelişmelerin adaylığını gerekli kılmasından'' kaynaklandığını söyledi.

Gelişmelerin gelecek yerel seçimlerin kendisi açısından ''sonuç alıcı'' olacağını gösterdiğini ifade eden Karayalçın, bu konuda henüz kamuoyu araştırması yaptırmadığını, yerel seçime yakın dönemde kamuoyunun nabzını yoklayacaklarını belirtti.

Karayalçın, ''Daha önceki seçimlerde Sayın Gökçek, bölünmüşlük nedeniyle kazanmıştı. Bu seçimde öyle bir bölünmüşlüğün olmayacağını düşünüyorum'' dedi.

Son dönemde ortaya koyduğu siyaset anlayışının geçmişe göre farklılıklar taşıdığına işaret eden Karayalçın, şöyle konuştu:

''Evet SHP'nin genel başkanıyım. Evet CHP'den Anakent Belediye Başkan adayı olacağım. Sosyal demokrat dünya görüşüne sahibim ama bütün bunların dışında ben Ankara için birlik çağrısında bulunuyorum. Bu işin SHP'si, CHP'si, DSP'si yoktur, diyorum. Merkez sağ partiler, hatta AKP için oy kullanmış hemşehrilerimi Ankara için birlik olmaya çağırıyorum. 15 yıldır yaşanan olumsuzluklara hep birlikte son vermemiz gerektiği inancındayım. Suyun niteliğinin kötü olması, suyun gelmemesi, ulaşımın sağlanmaması, doğalgazın parasının ödenmemesi, yüzde 82'lik doğalgaz zammı... Sağı solu yok bunun. Herkesi etkiliyor. Ben, o nedenle herkesi birlik içinde olmaya çağırıyorum. Bu kez çok farklı sonuç elde edileceğine, seçimi alacağıma inanıyorum.''

Karayalçın, SHP'liler başta olmak üzere genel başkanları da dahil CHP'lilerin, DSP'lilerin, hatta sağ partilere oy veren seçmenlerin oylarına da talip olduğunu yineledi.

Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, SHP'nin geçmişte ortaya koyduğu ''Kürt açılımı''yla ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin, ''Siyaset insanları gerçekten çok tehlikeli noktalara taşıyor. Sayın Gökçek'i çok tehlikeli noktada görüyorum'' dedi.

Gökçek'in, bu konudaki açıklamalarını ''son derece bölücü'' olarak nitelendiren Karayalçın, şunları kaydetti:

''Benim için önemli olan bir kişinin Ankara hemşehrisi olmasıdır. O kişinin Kürt olduğu, Çerkez olduğu önemli değildir. Önemli olan Ankara'da yaşıyor olmasıdır. Etnik kökeni, inancı ne olursa olsun ben Ankaralıları bir olarak, bütün olarak görüyorum. Ankaralıları bölmem. Kendi kafamda da bölmem, başkalarının bölmesine de izin vermem.

Sayın Melih Gökçek, sırf seçim için çok tehlikeli, bölücü nitelikli açılım sergilemeye başladı. Türkiye için, Ankara için, kendisi için çok yanlış yapıyor. SHP'nin Kürt açılımı, devletin tekliği, ulusun tümlüğü ve yurdun bölünmez bütünlüğü çerçevesinde olmuştur. SHP hem sosyal demokrat hem Atatürkçü bir partidir. Ben hem sosyal demokrat hem Atatürkçüyüm, Atatürk milliyetçisiyim. Bizim için devletin üniterliği, ulusun birliği, bütünlüğü, yurdun bölünmezliği her şeyin üstünde gelir. Kürt sorununun, PKK ve terör sorunundan ayrı biçimde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.''

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141