• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

MHP’Lİ ERDOĞAN: “EY AMERİKA DEMEKLE OLMUYOR BU İŞLER!”

MHP’Lİ ERDOĞAN: “EY AMERİKA DEMEKLE OLMUYOR BU İŞLER!”
MHP MYK Üyesi Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada AKP iktidarını bu sözlerle eleştirdi.

MHP MYK Üyesi Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada AKP iktidarını bu sözlerle eleştirdi. Konuşmasında ABD’nin PYD’yi  terör örgütü olarak görmediğine ilişkin açıklamalarına dikkat çeken Erdoğan “AKP İktidarı BOP Eşbaşkanı Sıfatıyla PYD’ye Destek Vermiştir. Şimdi çıkıp da “Ey Amerika demekle bu işler olmuyor.” dedi.

AKP’nin BOB eş başkanı sıfatıyla PYD terör örgütüne bir çok desteği olduğunu hatırlatan Erdoğan; “iktidar maalesef PYD'ye "Büyük Orta Doğu Projesi Eş Başkanı" sıfatıyla bir sürü destekte bulundu. 29 Ekim 2014'te, maalesef, PYD'ye destek olması için peşmergenin Türkiye üzerinden Kobani'ye geçmesine izin verdi. Ardından PYD'nin temsilcilerini Ankara'da sanki bir devlet başkanı gibi ağırladı. Bunlar olurken Milliyetçi Hareket Partisi olarak ikazlarımızı hiç dikkate almadınız. Tabii ki doğru olanı şimdi anladınız, fark ettiniz, diyorsunuz: "YPG terör örgütüdür. Bununla olan ilişkiler konusunda Amerika'ya da tavrınızı belirleyin." Amerika iki defa sizin açıklamalarınıza karşı, Türk devletinin açıklamalarına karşı tavrını belirledi "YPG benim için terör örgütü değildir." dedi. Şimdi sıra sizde. İktidar YPG'yle ilgili Amerika Birleşik Devletlerinin tutumuna karşı ne yapacaktır, bunu sabırsızlıkla beklemekteyiz.” dedi.

Türkiye Kabilelerin Bir Araya Gelmesiyle Kurulmuş Bir Devlet Değildir!

AKP İktidarını iktidara geldiği günden bu yana Türk Milletini ayrıştırma çabası içinde olduğunu iddia eden Erdoğan konuşmasında “AKP'nin gözden kaçırdığı bir şey var: Türkiye, kabilelerin bir araya gelmesiyle kurulmuş bir devlet değildir. Türk milleti bu topraklar üzerinde bulunan herkesi kapsayan bir Türk devletine sahiptir ve bu Türk devletinin içerisinde Anayasa'mıza göre herkes yerini bulmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Başbakan Davutoğlu’nun 10 Maddelik Açıklaması PKK’ya Davettir!

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Mardin’den açıladığı 10 Maddelik Terörle Mücadele Eylem Planına da değinen Erdoğan Bu maddelerle PKK’nın tekrar masaya davet edildiğini söyledi. Geçmişten ders çıkarmak gerektiğine işaret eden Erdoğan “Türkiye Cumhuriyeti'ni nice badirelerden, nice felaketlerden sonra Türk milleti kurmuştur. Kutlu ecdadımız Alparslan bir Türk komutanıdır, askerleri Türk'tür. Bu toprakları da can pahasına Türkleştirmişlerdir.” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141