• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Polis, Önce İnsandır

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Polis, Önce İnsandır
MHP Muğla Milletvekili Mehmet ERDOĞAN Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 169. yıl dönümü sebebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Emniyet Mensuplarının Polis gününü kutlayan ERDOĞAN polislerin sorunlarına da değindi.

Polis, Önce İnsandır

Polisin de insan olduğunun unutulmaması gerektiğini söyleyen Erdoğan polisleri değerlendirirken polislerin bu vasfının her zaman unutulduğunu iddia etti. Daha önce çıkartılan 666 sıra sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile polislerin ayrıştırıldığını söyleyen Erdoğan şunları söyledi: “Emniyet teşkilatı kendi içinde ayrıştırılmıştır. 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle polislere ödenen ek ödemeler çalıştığı şubeye göre farklılıklar arz etmeye başlamıştır. Bu, son derece yanlıştır. Bu uygulama başta karakolda görev yapan polisler olmak üzere Emniyet teşkilatının yarısını mağdur etmiştir. Öncelikle her birisi vatan millet aşkıyla görev yapan polislerimizin ek ödemelerinin aynı olması sağlanmalıdır.”

Polislerin çalışma şartlarını ve özlük hakları konusundaki eksiklikleri de eleştiren Erdoğan; yıllardır ifade etmelerine rağmen sorumluların bu sorunların çözümü için bir adım atmamasını da eleştirdi. Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşma şu şekilde:

“Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; 10 Nisan Polis Günü münasebetiyle gündem dışı söz almış bulunmaktayım. Bu vesileyle yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle bütün emniyet çalışanlarımızın Polis Günü'nü kutluyorum. Hepsine sağlık, mutluluk, başarı ve işlerinde kolaylık diliyorum. Görevi başında şehit olmuş bütün polis memurlarımızı, emniyet çalışanlarımızı rahmetle, minnetle yâd ediyor, hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlık, mutluluk dolu nice yıllar diliyorum.

Bugün emniyet teşkilatımızın kuruluşunun 169'uncu yıl dönümü. 169 yıldır emniyet teşkilatı milletimizin huzuru için gece gündüz çok başarılı ve fedakâr bir şekilde görev yapmaktadır ancak bu kadar fedakâr görev yapmakta olan polislerimizin gerçekten çok ciddi sorunları vardır. Bu sorunları temel olarak iki başlık altında ele almak istiyorum.

Birincisi, polis, önce insandır. Bugün polisi değerlendirirken hem iktidar hem vatandaşlarımız polisin insan olduğunu maalesef unutmaktadır. Polis, yabancı bir madde değildir. Onlar da bu toplumun fertleridir ve bu toplumun içinde mesleklerinin dışında da insan olarak vardırlar. Onların da aileleri var, çocukları var, arkadaşları var. Bu sebeple polislerimiz hakkında değerlendirme yaparken onların insani vasıflarını düşünerek insaf ölçüleri içinde onları değerlendirmek lazım.

Yine Emniyet teşkilatı, tayin yaparken, terfi yaparken, ödül verirken, ceza verirken polislerin insan olduklarını, yapılan muameleden dolayı onları sevenlerin de etkileneceğini unutmamalıdır. Bu meyanda, emniyet görevlilerine ikinci şark tayininin de polislerimizi, onların çocuklarını ve aile düzenlerini nasıl etkileyeceği, bu tayin sebebiyle polislerimizin karşılaşacağı sorunların iyi ele alınması ve çözülmesi de ayrıca önem arz etmektedir.

Erdoğan: “Şark Tayinleri Yeni Bir Ayrımcılığa Sebep Olabilir”

Yine, şark tayinlerinin yeni bir ayrımcılığa sebep olmasına dikkat etmek lazım. Eğer belli bölgelerimizde polis açığı varsa bunun ekonomik özendirmelerle ikinci şark tayini yapılmaksınız gönüllü yöntemlerle çözülmesinde fayda olacağı da unutulmamalıdır.

Emniyet teşkilatındaki çalışma şartları da polisin insan olduğu düşünülerek yeni bir düzene kavuşturulmalıdır. Bu meyanda, Polis Disiplin Tüzüğü'nün yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir, emniyet içindeki mobbing uygulamalarının sonlandırılması gerekmektedir, fazla çalışma saatlerinin de muhakkak bir kurala bağlanması zorunluluk teşkil etmektedir.

 

Emniyet çalışanlarımızın ikinci önemli sorunu da, özlük meselesidir. Bu konuda Hükûmet yetkilileri seçim zamanlarında ve 10 Nisan törenlerinde sürekli sözler vermekte ama sözlerini tutmamaktadırlar. Kamu görevlilerinin özlük haklarında 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle yeni düzenlemeler yapılmıştır. Ancak, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle Emniyet teşkilatı kendi içinde ayrıştırılmıştır. 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle polislere ödenen ek ödemeler çalıştığı şubeye göre farklılıklar arz etmeye başlamıştır. Bu, son derece yanlıştır. Bu uygulama başta karakolda görev yapan polisler olmak üzere Emniyet teşkilatının yarısını mağdur etmiştir. Öncelikle her birisi vatan millet aşkıyla görev yapan polislerimizin ek ödemelerinin aynı olması sağlanmalıdır. Bilindiği gibi emniyet çalışanı bütün polis memurlarımızın en temel sorunları, bunlara ödenen maaşların taban maaşı olarak değil, tazminat olarak ödenmesidir. Maaşların önemli bir kısmı tazminat olarak ödendiği için de polislerimizin emekli maaşı çok düşüktür. Bunun sonucu olarak da zor şartlar altında çalışan, yıpranan polis memurlarımız emekliliği hak etmelerine rağmen emekli olamamaktadırlar. Bu sorunun muhakkak tez zamanda çözülmesi gerekmektedir. Polislerimizin her zaman dile getirdiği (3600) ek gösterge meselesinin çözülmesi polislerimizin özlük hakları konusundaki en önemli beklentisidir. Polislerimizin bu haklı taleplerinin süratle yerine getirilmesi lazım.

Bugün polislerimizin karşılaştığı sorunlarla ilgili olarak Hükûmetimizin ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzün muhakkak dikkate alması gereken bir konu da Gezi olayları vesilesiyle yapılan bir şikâyet üzerine Kamu Denetçiliği Kurumunun düzenlemiş olduğu bir rapor vardır. Bu rapordaki hususların muhakkak emniyet teşkilatı ve İçişleri Bakanlığı tarafından değerlendirilerek polislerin bu sorunlarının çözülmesi gerekmektedir.

Ben bu vesileyle bütün emniyet çalışanlarımızın polis gününü tekrar kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141