• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Merkez sağda kongre rüzgarı

Merkez sağda kongre rüzgarı
Anavatan Partisi, Genel Başkan Erkan Mumcu nun aday olmama kararıyla 18 Ekim de olağanüstü kongreye gidiyor.

Genel Seçimler öncesinde birleşmeyi başaramayan Anavatan Partisi ve Demokrat Parti de yeniden kongre rüzgarları esiyor. Anavatan Partisi, Genel Başkan Erkan Mumcu'nun aday olmama kararıyla 18 Ekim'de olağanüstü kongreye gitmeye hazırlanırken, il kongrelerini sürdüren Demokrat Parti ise 7-8 Haziran'da olağan kongresini gerçekleştirecek. Merkez sağın iki partisinde de bütün hesaplar kongreye göre yapılırken, Mumcu'nun aday olmama kararı hem muhalifleri hem de daha önce adaylığını açıklayan Ahmet Özal ve Hüsnü Doğan gibi isimleri hareketlendirdi. DP'de de eski genel başkan Tansu Çiller'e yakınlığıyla bilinen Süleyman Soylu'nun karşısına, Mehmet Ağar'ın aday çıkarabileceği konuşuluyor. DP'de eski genel başkan yardımcısı Nevzat Ercan'ın da aday olabileceği kaydediliyor.

Anavatan Partisi ve Demokrat Parti'de, Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde bir kez daha kongre telaşı yaşanıyor. 22 Temmuz seçimlerine birleşerek ve tek çatı altında girmeyi başaramayan, seçim sonrası yeniden birleşme görüşmelerini başlatan ancak bu kez de anlaşamayan Anavatan Partisi ve Demokrat Parti, kongrelerini peşpeşe yapacak. İlk kongre heyecanı Anavatan Partisi'nde yaşanacak. 18 Ekim'de olağan kongre yapma kararı alan Anavatan Partisi'nde, Genel Başkan Erkan Mumcu'nun aday olmama kararı nedeniyle, adaylık kulisleri hız kazandı. Anavatan Partisi'nde, Mumcu'nun aday olmama kararı muhalifler ile daha önce aday olacağını açıklayan eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal ve yine aday olması beklenen Hüsnü Doğan'ı hareketlendirdi. Ahmet Özal'ın aday olmasının beklendiği kongrede, Mumcu'nun son dakikada teşkilattan gelen baskıyı gerekçe göstererek, aday olabileceği de kulislerde konuşuluyor. Mumcu ile birlikte partiden uzaklaşan muhalifler ise geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın partinin başına geçmesi olasılığı da dahil bundan sonra izlenebilecek yolları tartıştı. Önümüzdeki günlerde Japon modeli adı altında yeni bir siyasi oluşumu kamuoyuyla paylaşması beklenen Mesut Yılmaz'ın ise Anavatan Partisi ile ilgili bir hesabın içinde olmadığı, partinin başına geçmesi yönünde bir baskı gelmesi halinde ise bunu geri çevireceği kaydediliyor. Anavatan Partisi'nde 18 Ekim'de çoğunluk sağlanamaması halinde ise kongre 25 Ekim'de gerçekleştirilecek.

-DP KONGRESİ 7-8 KASIM'DA-

Anavatan Partisi'nin kongresinden 20 gün sonra ise Demokrat Parti de kongre heyecanı yaşanacak. Seçimlerin ardından olağanüstü kongre yapan DP'de Mehmet Ağar dönemi kapanmış ve eski genel başkan Tansu Çiller'e yakınlığıyla tanınan Süleyman Soylu genel başkanlık koltuğuna oturmuştu. Kulislerde ise DP'de 7-8 Kasım'da yapılacak olağan kongrede Soylu'nun karşısına aday çıkabileceği kaydediliyor. Parti hesaplarındaki açık nedeniyle Soylu tarafından eleştirilen eski genel başkan Mehmet Ağar'ın geçen kongrede olduğu gibi bu kongrede de Soylu'nun karşısına aday çıkarabileceği belirtiliyor. Henüz il kongrelerinin devam ettiği Demokrat Parti'de aday olabilecek isimler arasında eski Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan'ın da adı geçiyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141