• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Hocalı katliamı 'soykırım' olarak tanınsın

 Hocalı katliamı soykırım olarak tanınsın
MHP Marmaris İlçe Başkanı Kemal Kalemci, tarihe kara leke olarak düşen "Hocalı Katliamı"nın yıl dönümü sebebiyle bir basın açıklamasında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Marmaris İlçe Başkanı Kemal Kalemci, tarihe kara leke olarak düşen "Hocalı Katliamı"nın yıl dönümü sebebiyle bir basın açıklamasında bulundu. Kalemci, dünyanın gözü önünde gerçekleşen vahşetin görmezden gelindiğini savundu.

Kalemci, Ermeni kuvvetlerinin 25 Şubat’ı 26 Şubat'a bağlayan gecede Hocalı kasabasında, 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 kişiyi katlettiğini belirtti. "Yaşanan sadece insanların katledilmesi değildir" diyen Kalemci, şunları söyledi:  "Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde bir çoğunun yakılmış olduğunun, gözlerinin oyulduğunun hamile kadınlar ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı bu gün tarihe kara bir gün olarak geçmiştir.

Hocalı’da yaşanan bu katliama, Birleşmiş Milletler ve batılı devletler ciddi bir tepki göstermediler. Batılı ülkelerin bu tutumu Rus desteğiyle Ermeni kuvvetlerinin kısa bir süre içerisinde Dağlık Karabağ bölgesini ve bir kısım Azerbaycan topraklarını işgal etmesine zemin hazırlamış,güç sağlamıştır. Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki bu savaş 1994 yılına kadar sürdü. 1994 yılında iki taraf arasında ateşkes sağlandı. Ancak ateşkesin ardından başlayan barış görüşmelerinde herhangi bir sonuca ulaşılamadı.

Saldırıda ölenler hakkında verilen resmi rakamların 613 kişi olmakla birlikte, katledilen toplam Azeri kardeşlerimizin sayısının 1.300 kişi olduğu söylenmektedir. Saldırılar sırasında Hocalı’da yaşayan Ahıska Türkleri de evlerinde yakılarak öldürülmüştür. Kadın, çocuk ve yaşlılar da dahil olmak üzere siviller katledilmiştir. Katliamın ilk gecesinde sekiz aile bütün fertleriyle öldürülmüş, 700’den fazla çocuk anne ya da babasını kaybetmiştir. Yaralılar ise 1.000’in üzerindedir ."

Kalemci, dünyanın gözü önünde gerçekleşen vahşetin görmezden gelindiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:  

"Tarih boyunca savaşta asla sivilleri hedef almayan, her döneminde dünyaya insanlık dersi veren Türk Milleti burada hunharca katledilmiştir.Tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan bu vahşet maalesef adeta görmezden gelinmiştir.

2012 yılında İslam İşbirliği Teşkilatının 51 üyesinin Hocalı ile ilgili soykırım ifadesi kullanma kararı alması, ayrıca bugüne kadar Kolombiya, Meksika, Çek Cuhuriyeti Hocalı'daki soykırımı tanımasına rağmen; bu konuda örnek teşkil edecek Türkiye Cumhuriyeti ise Dış işleri komisyonunda 2014 yılında sadece katliam ifadesi içeren bir bildiri yayınlamamıştır. Ardından Milliyetçi Hareket Partisi tarafından Hocalı Soykırımının Tanınmasını esas alan, 26 Şubat Hocalı Soykırımı’nı anma günü olarak kabul edilsin kanun teklifi T.B.M.M’de Ak Parti gurubunun oyları ile reddedilmiştir. Şimdi Ak Parti'ye soruyoruz. Ak Parti sayesinde bu kanun kabul edilmezken Türk dünyası tarafından Hocalı Soykırımının tanınmasını beklemek ne kadar doğrudur. Bu sebeple yapılan anma törenlerinin soykırım ifadesi mecliste kabul edilene kadar bir anlamı da olamayacaktır. T.B.M.M.'de acil olarak soykırımın kabul edilerek bu vahşetin dünyaya haykırılmasını istiyoruz"  (Ahmet IRMAK)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141