• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Ergenekon'da hedef ordu'

Ergenekonda hedef ordu
Osman Pamukoğlu: "Tansiyonu şekeri olan insanlar mı darbe yapacak?"

Ergenekon'da hedef ordu'

Osman Pamukoğlu: "Tansiyonu şekeri olan insanlar mı darbe yapacak?"


HAK ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Konya'da partisinin il binasının açılışında, Ergenekon operasyonlarının, batının Türkiye üzerindeki siyasi manevrasının bir parçası olduğunu ve bu operasyonlarla orduyu, halk nezninde yıpratmayı hedeflendiğini belirtti. Pamukoğlu, son operasyonlarda gözaltına alınanların bir dönem devleti temsil ettiklerine dikkat çekerek, bu operasyonlarla bir anlamla devletle ve devletin rejimi ile uğraşıldığını gösterdiğini ifade etti. Batı ve ABD'nin asıl amacının Kürdistan devletini kurmak olduğunu söyleyen Pamukoğlu, Ergenekon'un da bunun bir parçası olduğunu, Talabani ve Barzani'nin Kuzay Irak'ta, TRT 6 ile de Güneydoğu'da Kürdistan devletini şekillendirmeye çalıştıklarını belirtti.

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, partisinin Konya İl Teşkilat binasının açılışını yapmak için Konya'ya geldi. Pamukoğlu, yaklaşık 50 araçlık konvoyla kent merkezi girişinde partililer tarafından karşılandı. Pamukoğlu, gelmeden önce konvoya katılacak araçlara partinin bayrakları takıldı. Takılan parti bayraklarının, partililere 10 TL'ye satılması dikkat çekti. Çiçeklerle karşılanan Pamukoğlu, konvoy eşliğinde kent merkezinde önce şehir turu attı. Ardından parti il binasının açılışını yaptı. Açılışın ardından basın mensupları ile biraraya gelen Pamukoğlu, basın mensuplarının Ergenekon Operasyonları ile ilgili soruları cevapladı.

ERGENEKON BATININ SİYASİ MANEVRASI



"Ergenekon, 1 Mart tezkeresinden başlayıp, 2003 Temmuzda Türk Silahlı Kuvveti subaylarının başına çuval geçirilmesinden sonra, Dağlıca ve Aktütün baskınları ve Dağlıca baskınında 8 askerin götürülüp, Kuzey Irak'ta törenlerle teslim ediliyor olması, 2007'de elektronik belgenin açıklanması, Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın alınıp yargılanması ve özellikle batının Türkiye üzerinde oynadığı siyası manevranın bir uzantısıdır.

Cumhuriyet Başsavcısı, mevcut hükümet aleyhine kapatma davası açtığında, başsavcıya söylenmedik söz ve yorum kalmadı. Yine kapatma davasında Anayasa Mahkemesi içinde aynı şekilde davranıldı. Ama Ergenekon'a gelince, yargıya intikal etti diyerek, yorum yapmayın diyorlar. Parti kapatma davasının karar aşamasından üç gün önce, Avrupalılar, Anayasa Mahkemesi'nde kimin olumlu, kimin olumsuz oy kullanacağını bilecek düzeydelerdi. Bu da siyasi anlamda Ergenekonun bir parçasıdır. Ergenekon, batının çevirdiği siyasi bir manevradır."

'ERGENEKON'DA SAPLA SAMAN BİRBİRİNE KARIŞTI'

Ergenekonda sapla samanın birbirine karıştığını söyleyen Pamukoğlu, "Bir takım çeteler, eşkiya tipli gangster, oluşmuşlar. Türk insanın zihninde ve düşüncesinde müsbet görüşler yaratmışlar" dedi. Ordunan yıpratıldığını vurgulayan Pamukoğlu, şöyle devam etti:

"Kişilerin yaka paça alınması ile en nihai hedef devletin fiziki güçü olan Türk Ordusu'nu halk nezdinde yıpratmak ve itibar kaybetmesine çalışmaktan başka birşey değildir. Temmuz 2003'de çuval geçirilmesi ve gündüz gözü ile karakola katırla yaklaşan insanları haber vermeyip, haberlerinin olmadığı gibi davranması yıpratmanın bir parçasıdır. Batı şunu iyi bilir ki, Türkler iki şeyden güç alır. Birincisi milletinden, ikincisi müslüman olmaktan güç alır. Müslümanlığı, ılımlı islamla biçimlendiriyorlar, öbür taraftan da ulusalcıyım, milliyetciyim diyenleri hırpalıyorlar. Bunların hepsi devletin esas fiziki güçü olan orduyu yıpratmaya dönüktür. Bu hırpalama 1 Mart'ta başladı ve derece derece devam ediyor."

TANSİYONU ŞEKERİ OLAN İNSANLARI MI DARBE YAPACAK

Ergenekon Operasyonu'nun 10'uncu dalgasında gözaltına alınanların, yaka paça yerine davet usulü ile de gözaltına alınabileceğini ifade eden Pamukoğlu, "Son gözaltına alınanlara bir bakalım. Hepsi belirli bir yaşa gelmiş, tansiyonu ve şekeri olan insanlar. Bunlar mı darbe yapacak?" dedi.

Son gözaltına alınanların bir dönem devletin zirvesinde olan insanların olduğunu hatırlatan Pamukoğlu, "Bu devletle uğraşıyorsunuz demektir. Devlet aslında rejimin de kendisidir. Bu rejimle de uğraşıyorsunuz demektir. Bu tam bir ahtapot gibi, her birinden kurtulmamız lazım. Kurtulacağız da. Güneyde Talabini ve Barzani, Kuzey Irak'ta Kürt Devleti'ni şekillendiriyor. Bu tarafta kanal 6'yı (TRT 6) açıyorsunuz, Güneydoğu'yu şekillendirecek. Batı ve Amerika Birleşik Devletleri'nin hedefi güney ve kuzeyi birleştirip Kürdistan Devletini kurmaktır. Türkiye'de yaşananların hepsi bunların bir parçasıdır. Hedeflerine ulaşmak içinde siyasetçisini ve büroktanını kullanıyorlar. Herkesi kullanıyorlar" dedi.

'DEVLET ETNİK AYRIMCILIK YAPANA TELEVİZYON AÇMAZ'

HEPAR lideri Osman Pamukoğlu, "Onlar hep şuna alışmış. Efendi olalım, bize hizmet etsinler. Ulusal devletin güç ve kudreti bunların önünü kesiyor. Kanal 6 diye (TRT 6) bir televizyon kuruldu. Devlet etnik ayrımcalığı yapan, ülkesi içinde bir gruba televizyon açamaz. Kamu görevi yapan biri, televizyon ve dilimizi aldık, şimde sıra topraklarımızı almaya geldi, diyemez. Devlet yönetimi de buna müsade etmez. İşte bu güvenlik meselesidir. Devlet, devlet adamı, hazine ve ordu demektir. Devletin var oluş nedeni de güvenlik ve adelettir. Şu anda güvenlik meselesi var" diye konuştu.

İSRAİL'İN SALDIRISINDAN BAŞBAKAN'IN BİLGİSİ VARDI

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısını da değerlendiren Osman Pamukoğlu, "Irak'ta milyonlarca kişi öldü, ama kimsenin sesi çıkmadı. Çünkü orada basına sansür vardı. Burada basına sansür yok. Katledilen bir ve iki yaşındaki çocukları basın, yayınlıyor. Ayrıca yapılan saldırılarda Başbakan'ın bilgisi vardı. İsrail Başkanı, Başbakanı ziyaret ediyor. 5 saat görüşme yapıyorlar. Ziyaretten 72 saat sonra saldırı başlıyor. 72 saat sonra yapılacak saldırı ile ilgili bilgi vermez mi?" dedi.

Pamukoğlu, basın toplantısının ardından Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141