• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Aydın 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Erdoğan: Bonzai Gençliği Tehdit Etmeye Devam Ediyor

Erdoğan: Bonzai Gençliği Tehdit Etmeye Devam Ediyor
MHP Muğla Milletvekili Mehmet ERDOĞAN, 2-3 Türk Lirasına Dahi Temin Edilebilen Gençliğin Yeni Düşmanı "Bonzai" Adlı Uyuşturucu Maddeyi Verdiği Soru Önergesi İle TBMM Gündemine Taşıdı.

Son günlerde medyada bonzai adlı uyuşturucu madde kullanımından kaynaklı ölümlü vakaların artmasıyla birlikte kamuoyunda olduğu gibi Türkiye Büyük Millet Meclisinde de konuyla ilgili girişimler artıyor. Uyuşturucu madde kullanımıyla ilgili bir soru önergesi de Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından cevaplanması istemiyle MHP Muğla Milletvekili Mehmet ERDOĞAN'dan geldi.

 

Soru Önergesinde; "Son yıllarda ülkemizdeki uyuşturucu kullanımı oranı artmaktadır. Uyuşturucu madde çeşitliliğinin artması, kolay ulaşılabilir olması ve yeni nesil, ucuz uyuşturucu maddelerinin türemesi kullanım oranını arttırırken kullanma yaşını da oldukça düşürmüştür." ifadelerine yer veren ERDOĞAN; 2-3 Türk Lirasına dahi bulunabilme özelliği de olan bu sentetik uyuşturucu maddesinin gençleri pençesine aldığını söyledi.

Muğla Milletvekili Mehmet ERDOĞAN, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından cevaplaması istemiyle şu soruları sorudu:

 

1.      En düşük uyuşturucu madde kullanma yaşı kaçtır?

 

2.      Uyuşturucu madde kullanımının zararları ve tedavisine yönelik bakanlığınızın bilgisi dâhilinde hayata geçirilen projeler ve hayata geçirilecek projeler var mıdır? Varsa hangi aşamadadır?

 

3.      Bonzai- Jameika adlı uyuşturucu maddenin içeriği ve etkileri nelerdir? Bonzai- Jameika adlı uyuşturucu kullananlara ve tedavi eden sağlık personeline yönelik herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Yapılmamışsa yapılması düşünülmekte midir?

 

5.      Bonzai- Jameika adlı uyuşturucu maddesinin hammaddesi olan AM2201 maddesi, yavşan otu gibi uyuşturucu madde yapımında kullanılan unsurların tedariki, üretimi, ticareti hususunda ne gibi yasal tedbirler bulunmaktadır? Bu tedbirlere yenisinin eklenmesi düşünülmekte midir?

 

6.      Son on yılda “madde bağımlılığı” sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşımızın sayısı kaçtır?

 

7.      Son 5 yıl içerisinde Bonzai- Jameika adlı uyuşturucu maddesi sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı kaçtır?

Bilindiği gibi son günlerde kullanımından dolayı ölüm vakalarının arttığı "Bonzai" adlı uyuşturucu madde kamuoyunun gündemine oturmuştu. Özellikle kolay ulaşılabilir ve uzmanların insan bünyesinden telafisi imkansız hasarlar bıraktığını söylediği uyuşturucu madde ile ilgili bazı kanuni eksikliklerin olduğu iddia edilmişti.

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141