• BIST 9908.63
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

En Büyük Yatırımın Hukuka Yapılan Yatırım Olduğuna İnanıyorum."

En Büyük Yatırımın Hukuka Yapılan Yatırım Olduğuna İnanıyorum.
Başbakan Erdoğan, 71,5 Milyonuna Hizmet İçin Yola Çıktıklarını Söyledi. "Ayrımcılığa Ayaklarımızın Altında Yeri Vardır, Dedik. En Büyük Yatırımın Hukuka Yapılan Yatırım Olduğuna İnanıyorum." Dedi.

Başbakan Erdoğan, 71,5 Milyonuna Hizmet İçin Yola Çıktıklarını Söyledi. "Ayrımcılığa Ayaklarımızın Altında Yeri Vardır, Dedik. En Büyük Yatırımın Hukuka Yapılan Yatırım Olduğuna İnanıyorum." Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin 71,5 milyonuna hizmet için yola çıktıklarını söyledi. Erdoğan, "Ayrımcılığa ayaklarımızın altında yeri vardır, dedik. En büyük yatırımın demokrasi ve hukuka yapılan yatırım olduğuna inanıyorum. Hiçbir vatandaşımızı, hiçbir şehrimizi adalet ve kalkınma yarışında geri bırakmadık." dedi.
Partisinin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda yaptığı mitinge katıldıktan sona toplu açılışlar için Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu'na gelen Başbakan Erdoğan burada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Gerilimle kinle, kavgayla işlerinin olmadığını anlatan Erdoğan, "Bize hizmet yakışır. Diyarbakırlıların yüzünü güldüreceğiz ve bizi bu yatırımla anmalarını istiyoruz. Diyarbakır'a kalkınma bayramı yaşatmaya geldik. GAP Eylem Planı'nı yine burada açıklamıştık. Bugün açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin en büyük mesleki eğitim kursunu bugün açıyoruz. Şu an 2 bin gencimiz bu kurslara devam ediyor ve ayda bunlara 360 TL burs veriyoruz. Bu çocuklar bilgisayar, sekreterlik, çocuk bakıcılığını öğreniyor." diye konuştu.

Son 6,5 yılda Türkiye'yi güçlü ve itibarlı kılmak için büyük gayret gösterdiklerini belirten Erdoğan, "Şimdi yeni bir dönemin arifesindeyiz. Türkiye 81 iliyle büyümeye devam edecek. Devlet - millet ve özel sektör el ele verdik, ülkenin bütün şehirlerini güçlendireceğiz dedik. Demokrasi yerelde başlar. Yerelde başlamayan demokrasi güçlü bir demokrasi olamaz. Bunu böyle bildik, bu anlayışla yola çıktık ve Türkiye genelinde bir kalkınma seferberliği başlattık. Şu an Diyarbakır'daki tablo bunun en açık en net göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer alması için çalıştıklarını kaydeden Erdoğan şöyle devam etti: "Ama her şey bir anda olmuyor. Dünyade ciddi bir kriz yaşanıyor. Ülkemizde işsizlik yok demedim. ABD Japonya gelişmiş ülkeler, orada da işsizlik var. Ama biz gelişmekte olan ülkeyiz. Göreve geldiğimizde işsizlik oranı 10,7'ydi. Bunu aşacağız. Bakın işsizliği tamamen yok edeceğiz demiyorum. Çünkü hiçbir ülke buna çözüm bulamadı. Ama işsiz vatandaşlarımızın sosyal devlet gereği yaşam standartlarını yükselteceğiz. Bugün Diyarbakır'da 4 bin 6 konutun anahtarını teslim edeceğiz. Bunlarla Diyarbakırı değiştiriyoruz, çok iddialı devam edeceğiz."

Diyarbakır'da 12 bin 805 konuta ulaşacaklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, konutlar tamamlandığında 50 bin kişinin eve kavuşmuş olacağını kaydetti. Diyarbakır'a sadece konut değil, okul, hastane, spor salonu, kütüphaneler da yaptıklarını anlatan Erdoğan, TOKİ'nin Sağlık Bakanlığı'na devrettiği 537 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Türkiye'de hiçbir geliri olmayanların sokakta kalmasını istemediğini anlatan Erdoğan, "Bunlar için 45 metrekare daireler hazırladık. Ayda 100 TL taksitle 20 yıl vadeyle. Sosyal devlet, hiçbir geliri olmayan vatandaşa da çözüm buldu." dedi.

Doğu - Güneydoğu'ya 12 katrilyon yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Erdoğan, 2013 yılına kadar 14 katrilyon daha yatırım yapılacağını hatırlattı. Böylece milyonlarca vatandaşın iş imkanı bulacağını anlatan Başbakan bugün 31 okul, 8 lise ve 6 ana okul daha açtıklarını sözlerine ekledi.

Başbakan Erdoğan toplu açılışları gerçekleştirdikten sonra Diyarbakır Valiliğini ziyaret etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141