• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

DP genel başkanını seçti

DP genel başkanını seçti
Demokrat Parti'de büyük sürpriz. İlk iki tur sonuçları Süleyman Soylu için yıkım oldu. DP Genel Başkanını seçti...

Demokrat Parti'de büyük sürpriz. İlk iki tur sonuçları Süleyman Soylu için yıkım oldu. DP Genel Başkanını seçti...

DP kongresini karıştıran anons
Demokrat Parti'nin 5'nci Olağanüstü Büyük Kongresi, Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Kongrede genel başkanlık için 4 aday başvurdu.

İlk iki turda genel başkan adaylarından hiçbiri genel başkan seçilmek için gereken salt çoğunluğu sağlayamadı. Üçüncü tura geçmeden önce Süleyman Soylu ve Mehmet Ali Bayar adaylıktan çekildi.Üçüncü tur usülen yapılacak. Cindoruk üçüncü tura tek aday olarak girdi ve 559 oyla genel başkan seçildi.

İŞTE BUGÜN KONGREDE YAŞANANLAR

DP'liler sabahın erken saatlerinde itibaren kongrenin yapılacağı salonu doldurmaya başladı. Kongre salonunun girişi genel başkan adaylarının posterleriyle süslenirken, kongre salonunda da Demokrat Parti'nin tüm başkanlarının fotoğraflarının yer aldığı afiş dikkat çekti. Demokrat Partili delege ve partililer kongre salonuna güvenlik güçlerince üstleri aranarak alındı. DP'lilerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede, delege ve partililere DP kaşkolleri dağıtıldı.

ÖNCE CİNDORUK SALONA GİRDİ

Geniş bir koruma çemberine alınan Cindoruk, arkasında kendisini destekleyen delegelerle birlikte salona giriş yaptı. Cindoruk'un salona girişi destek tezahüratlarıyla karşılanırken kimi Soylu taraftarı delegeler ise Cindoruk'u sloganlarla protesto etti. Bu arada Soylu taraftarlarından Hüsamettin Cindoruk'u yuhalayanlar da oldu.

Kongre salonunda DP'li eski bakanlardan Necmettin Cevheri, Nahit Menteşe, Vefa Tanır, Hasan Ekinci, Cemil Erhan, Şinasi Altınel, Nurhan Tekinel, Yaşar Topçu ve Esat Kıratlıoğlu da bulunuyor.

SOYLU'YA "ALEMİN KRALI" ÇİLLER'E "YÜCE BAŞBAKAN" TEZAHÜRATI

Demokrat Parti Genel Kurulu'nda Genel Başkan Adayı Hüsametin Cindoruk'un ardından salona Mehmet Ali Bayar geldi. Cindoruk'un aksine Bayar, alkışlarla karşılandı. Bayar'ın hemen ardından ise Genel Başkan Süleyman Soylu salona giriş yaptı. Soylu, "Alemin Kralı Geliyor", "Muhteşem Soylu", "Delege uyuma Soylu'ya sahip çık" sloganlarıyla karşılandı. Divan Başkanı Hasan Subaşı Soylu'nun salona girişini "Demokrasi Mücahidi" sözleriyle haber verdi. Süleyman Soylu'nun gelmesinin ardından konfetiler atıldı.

ÇİLLER TELGRAFINA "YÜCE BAŞBAKAN" TEZAHÜRATI

Kongreye gelen kutlama mesajları okunurken, DYP eski lideri ve başbakan Tansu Çiller'in gönderdiği telgraf, Demokrat Partililerde heyecan dalgasına neden oldu. Partililer, Çiller'in mesajı okunurken hem alkışladı hemde "Yüce Başbakan" diye slogan attı. Delegeler klimaların çalışmadığı salonda terlerken, pek çok delege "klimaları açın" diye bağırdı. Kongrede delegeler arasında küçük çapta sözlü atışmalar yaşandığı dikkat çekti.

BAŞKANLIĞA BİR ADAY DAHA

Kongre devam ederken Ramazan Yazgan da genel başkanlık için aday olduğunu açıkladı.

Bu arada son olarak genel başkan adaylarından Ramazan Yazgan delegelere hitap etti.

Yazgan, konuşmasında DP'nin seçimde aldığı sonucun tek sorumlusunun Süleyman Soylu olduğunu öne sürdü.

Yazgan'ın, Soylu'ya yönelik sözleri sürdürmesi üzerine, divana verilen önergeyle konuşmalar 5 dakikayla sınırlandırıldı. Divanın yanıt hakkı verilmeyecek şekilde konuşmaların bitirilmesi uyarısından sonra Yazgan konuşmasına, sahne önüne gelen Soylu destekçilerinin protestoları altında devam etti.

Ramazan Yazgan, “Doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar ama DP'den kovmaya kimsenin gücü yetmez” dedi.

Yazgan, süresinin bitmesinin ardından görevlilerce ikna edilerek konuşmasını sonlandırdı.

OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

Seçimlerde 1112 delege, genel başkanını belirlemek üzere oy kullandı. Genel Başkanlık için Süleyman Soylu, Hüsamettin Cindoruk, Mehmet Ali Bayar ve Ramazan Yazgan aday olduklarını açıklamıştı.

Demokrat Parti 5. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adaylarından hiçbiri genel başkan seçilmek için gereken salt çoğunluğu sağlayamadı.

Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede, genel başkanlık seçiminde 956 oy kullanıldı.

944 geçerli oydan Hüsamettin Cindoruk 480, Süleyman Soylu 448, Mehmet Ali Bayar 16 oy aldı. Ramazan Yazgan'a ise oy çıkmadı.

ADAYLAR İKİNCİ TURDA DA SALT ÇOĞUNLUĞU SAĞLAYAMADI

Genel başkan adayları ikinci turda da genel başkan seçilmek için gereken salt çoğunluğu sağlayamadı.

Genel başkanlık seçiminin ikinci turunda 927 geçerli oydan Hüsamettin Cindoruk 535, Süleyman Soylu 389, Mehmet Ali Bayar 3 oy aldı.

İlk iki turda salt çoğunluğun sağlanamamasının ardından üçüncü turda en çok oyu alan genel başkan seçilecek.

SOYLU VE BAYAR ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

İkinci tur sonuçlarının ardından Soylu ve Bayar genel başkan adaylığından çekildiklerine ilişkin dilekçeyi Divan Başkanlığına ulaştırdı.

Böylece genel başkanlık seçiminin üçüncü turunda Hüsamettin Cindoruk tek aday olarak kaldı. Cindoruk 559 oy alarak Demokrat Parti'nin Genel Başkan'ı seçildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141