• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

'Cindoruk Faktörü' Geri Döndürdü

Cindoruk Faktörü Geri Döndürdü
DP Lideri Süleyman Soylu, 5. Olağanüstü Kongrede Genel Başkanlığa Aday Olduğunu Açıkladı.

DP Lideri Süleyman Soylu, 5. Olağanüstü Kongrede Genel Başkanlığa Aday Olduğunu Açıkladı.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, 5. olağanüstü kongrede genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Soylu ile birlikte genel başkanlık için yarışacak aday sayısı 3 oldu.
DP Genel Merkezi'nde, Genel İdare Kurulu, Yüksek Haysiyet Divanı, Merkez Karar Kurulu ve il başkanları ile görüşen Soylu, burada partililere çalışmalarını anlatıp görüşlerini sordu.


Partililer "İhanetin mazereti olmaz" diyerek Soylu'dan aday olmasını istediler. Gelen yoğun isteklere dayanamayan Süleyman Soylu, genel başkanlığına aday olduğunu duyurdu.

"Benim arkamda millet var. Bir yüzleşmeye ihtiyaç var. Bundan kaçmayalım." diyen Soylu, arkadaşlarıyla günlerden beri istişare yaptıklarını söyledi.

"Tarihsel bir sorumlulukla karşı karşıyayız." diyen Soylu, "Benim partimi etkisizleştirmeye çalışanlar, demokrasiden ve kendi kimliğinden uzaklaştırmaya çalışan anlayışlar, bugün yeni bir siyaset mühendisliğinin merkezi haline getirmeye çalışan anlayışlar, siyaset dışı arzuların, amaçların merkezi haline getirmeye çalışan anlayışlar DP ile ilgili yeni bir konuyu ortaya koymaktadır. Burası milletin sadakatin merkezidir. Buna sahip çıkmam için millet bana sabahtan akşama kadar tembihte bulunmaktadır. Bu tarihsel sorumluluktan bütün Türkiye, bütün millet bilsin ki; benim kaçmam ve bu tarihsel sorumluluğun altında ezilip bu veballe milletin arasına karışabilmem, milletle beraber olabilmem mümkün değildir." dedi.

Bu süreç içinde 'genel başkanlıktan ayrılırsanız hakkımızı helal etmeyiz' diyenler olduğunu dile getiren Soylu, DP ailelerinin kendisine vermiş olduğu mektupları hayatı boyunca en onurlu bir şekilde taşıyacağı vesika olacağını belirtti.

Kendisini 5. Olağanüstü Büyük Kongre'nin saygıdeğer iradesine emanet ettiğini ifade eden Soylu, "Bu yarış demokratik bir yarış olacaktır. Bu demokratik yarış DP'nin yeniden doğumu olacaktır. Bu ülkenin kitabını yeniden yazmak bize nasip olacaktır." diye konuştu.


ÇİLLER BENİ DESTEKLER


Daha sonra DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Mehmet Ali Bayar aday olduğunu duyurdu.

Bayar'ın aday olmasının arkasında, oyları bölerek Cindoruk'un genel başkan seçilmesini sağlamak olduğu iddia ediliyor. Adaylığını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya Soylu, "Sayın Bayar bizim dostumuz, arkadaşımız, iyi yetişmiş bir insandır. Bu partide herkes kadar, benim kadar kendisinin de adaylık hakkı vardır, olmalıdır da. Bu da bizim nasıl demokratik bir zemin oluşturduğumuzun en iyi göstergelerinden birisidir. Söylediklerinizin hepsi önümüzdeki günlerde çok net anlaşılacaktır." şeklinde cevap verdi.

Tansu Çiller ile uzun yıllar beraber çalıştığını hatırlatan Soylu, Çiller'in yüz kere aday olsa yüz kere de kendisini destekleyeceğini vurguladı.

Kararını neden değiştirdiğine yönelik bir soruya ise Soylu, "Ben bu partinin evladıyım. DP'nin siyaset dışı bir takım kurumlar tarafından etkisizleştirilmeye ve kuşatılmaya çalışıldığını görüyorum. Benim ve partimin görevi bu kuşatmayı yarmaktır, DP'yi kendi zemini ve iklimiyle oluşturmaktır. Bana verilen görev budur. Bir kuşatma var. 28 Şubat'ta vardı daha sonra vardı. Bunu yaşadık. DYP ile Anap'ın birleşememesinde de vardı. Bunların tamamını ne ben ne partim yok görebilir. Bu partinin bir bireyi olarak buna çaresiz bakmamız, sorumluluktan yoksun bakmamız düşünülemez. Partiyi kendi çizgisinden uzaklaştırabilecek anlayışı da partim ve misyonumuz adına tehlikeli görüyorum. Merkez sağı hangi hale getirdikleri ve nasıl getirildiği belli. 28 Şubat'ta bölünmesi parçalanması belli. 367'de partimizin aklının karıştırıldığı belli. Seçimde arkadaşlarımızın karşısında çalışmış, başka siyasi partilerin bayrağını sallamış, bıyık altından 'çakılsınlar' diye düşünen insanlara fırsat sağlayabilecek bir siyaset zeminini de kendi elimizle oluşturmayız. Demokratik zemini açtık. Minderin dışındaydılar, minderin ortasına getirdik." diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141