• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

CHP Milletvekili Demir: Ege'de Kalkınmanın Etkisi Görünmüyor

CHP Milletvekili Demir: Egede Kalkınmanın Etkisi Görünmüyor
CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Kalkınma Bakanlığı bütçe görüşmesinde Ege Bölgesi'nin meselelerini gündeme getirdi.
CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Kalkınma Bakanlığı bütçe görüşmesinde Ege Bölgesi'nin meselelerini gündeme getirdi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a, başta Muğla olmak üzere Ege Bölgesi'ndeki çalışmalarını soran Demir, "Ben bölge milletvekili olarak, Ege Bölgesi'nde kalkınmanın etkisini göremiyorum. Şu ilimize bunlar yapıldı, şu ilimiz şöyle gelişti diyemiyorum. Bölge illerimiz, kendi çabalarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyor." dedi.
 
Ege Bölgesi'nde bulunan sanayi odalarının bütüncül bir yaklaşımla hareket etmesi gerektiğini belirten Milletvekili Demir, bu konuda bakanlığa, ilgili sivil toplum kuruluşlarına ve milletvekillerine büyük iş düştüğünü söyledi. Kalkınma konusunda en önemli sıkıntının bölge ürünlerinin taşınması olduğunu ifade eden Demir, "Bölgenin ürünlerinin aktarılması konusunda sadece İzmir Limanı ve Muğla Güllük Limanı var. Bir hafta, on beş gün İzmir Limanı'nda ihracat konusunda uzun süreli beklemeler oluyor. Bu konuda özellikle Denizli, Uşak, Burdur, İzmir, Aydın ve Muğla'nın ürünlerinin daha çok ihraç edebileceği Aydın, Çine, Yatağan, Milas ve Güllük tren yolunun yeniden yapılmasını gündeme getirdim." ifadelerini kullandı. Kalkınma hareketinin hızlandırılması ve ihracatın arttırılması için tarım, özellikle maden, feldspat ve mermer taşımacılığının oralarda çok yoğun olduğunu, bölgede ikinci bir liman açılmasının İzmir Limanı'ndaki yükü hafifleteceğini kaydetti.
 
Bilgi toplumunun geliştirilmesinin Kalkınma Bakanlığı'nın en önemli görevlerinden biri olduğunu da söyleyen Nurettin Demir, "13 yıllık bu iktidar döneminizde, özellikle üniversite ve sanayi, üretim işbirliği hep söylenmesine rağmen yeterince kalkınamadığını, geliştirilemediğini görüyoruz. Teknoparklar denildi, şunlar denildi, bunlar denildi ama büyük bir atılımın, büyük bir hareketliliğin gelmediğini görüyoruz." şeklinde konuştu.
 
CHP Milletvekili Demir, Muğla'nın önemli bir turizm bölgesi olduğunu, altyapıların yapılamaması sebebiyle yaz aylarında elektriğin sıkça kesildiğini, bunun da turizmi olumsuz etkilediğini belirtti: Yine turizmde, özellikle kalkınmada büyük bir atılımın yapılmadığını ve kış turizminin geliştirilememesi nedeniyle bölgemizde, bölge kalkınmasında, baktığımızda Muğla, Aydın, İzmir, Denizli turizminde büyük bir hareketlilik göremiyoruz. Şimdi iki tane havalimanımız var. Bunlara baktığımızda, uçak sayıları iyice düştü. Dışarıdan sadece Dalaman'a bu kış gelecek uçak sayısı, beş altı ayda 40. 40 tane uçak için koskocaman bir havalimanı maalesef âtıl bir şekilde çalışacak. Bu konuda turizmi kalkındıracak, özellikle alternatif turizmi, kış turizmini kalkındıracak Kalkınma Bakanlığı'nın bir planlaması, bir programı var mıdır, onu merak ediyorum. Özellikle de bu konuda bir çalışma olacak mı?"
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141