• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal
Baykal, meydanların siyasetin ezberini, AKP'nin tatlı rüyasını bozacağını kaydederek, "'Meydanlara gel, meydanlara' diyen Başbakan ise 7 yıldan beri demokrasi kaçağıdır.

Baykal, meydanların siyasetin ezberini, AKP'nin tatlı rüyasını bozacağını kaydederek, "'Meydanlara gel, meydanlara' diyen Başbakan ise 7 yıldan beri demokrasi kaçağıdır.



CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, meydanların siyasetin ezberini, AKP'nin tatlı rüyasını bozacağını kaydederek, "'Meydanlara gel, meydanlara' diyen Başbakan ise 7 yıldan beri demokrasi kaçağıdır. dedi.
Baykal, yazılı bir açıklama yaparak hafta sonunda gerçekleştirdiği Adana ve Kocaeli mitinglerine ilişkin değerlendirmelerinin bulundu


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine "meydanlara gel, meydanlara" şeklinde çağrıda bulunduğunu belirten Baykal, şöyle devam etti:

"'Meydanlara gel, meydanlara' diyen Başbakan 7 yıldan beri demokrasi kaçağıdır. Kendisi çalıp kendisi oynamak istiyor. Binlere, on binlere özenle hazırlanmış meydanlarda seslenmek, Başbakan'ın yaptığı gibi her ağızına geleni söylemek de bir ihtiyaçtır. Ama işin esası milyonların önünde, onların gözlerinin içine baka baka tartışmak, bu cesareti göstermektir."

-"BAŞBAKAN GAZETECİLERDEN KAÇIYOR"-

Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın basın toplantısından ve soru sormak isteyen gazetecilerden kaçtığını öne sürerek,, "Adana'da da Kocaeli'de de gördüğüm meydanlar demokrasi kaçkını ve yolsuzlukları savunan Başbakan istemiyor. O nedenle meydanları dolduranlar 'Çık karşıma tartışalım' veya 'Hesap soracağım' dediğim zaman heyecanlanıyor, coşkuyla alkışlıyor" diye konuştu.

-BAŞBAKAN KALDIRDIĞI TAŞI AYAĞINA DÜŞÜRDÜ"-

CHP Genel Başkanı Baykal, 30 yıldır meydanları karış karış gezdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Beni, ondan çok önce defalarca gittiğim meydanlara çağıran Başbakan kaldırdığı taşı ayağına düşürdü. Öyle anlıyorum ki, milyonların önünde tartışmaktan kaçarak kaldırdığı taşın başına düşmesini de engellemeye çalışıyor. Ama korkunun ecele faydası yok. Demokrasi varsa, özgür tartışma da olacaktır, olmalıdır. Meydanlar Başbakan'dan boş laf, afra tafra istemiyor, 'Ben işsizim, yoksulum' diyor ve sadaka değil, iş istiyor. Bizim meydanlar insanlarımızın sıkıntısını, derdini, özlemini, beklentisini yansıtıyor. Gördüğüm meydanlar siyasetin ezberini, AKP'nin tatlı rüyasını bozacak, hesap sorulmasını gündeme getirecek gibi. Öyle anlaşılıyor ki meydanlar yerel seçim sonuçlarıyla yetinmeyecek, genel seçimi işaret edecek bu meydanlar."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141