• BIST 10247.75
  • Altın 2395.162
  • Dolar 32.2695
  • Euro 34.6233
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

"BİZİ ELEŞTİRMEK SİZİN HADDİNİZE DEĞİL"

 BİZİ ELEŞTİRMEK SİZİN HADDİNİZE DEĞİL
AK PARTİ Muğla İl Başkanı Kadem Mete: " Bizim vatan, millet, bayrak ve devlet sevgimizi ölçmek, 15 Temmuz gecesi darbecilere direnmek yerine ATM'lerden para çekmek, marketlerden gıda stoklamak derdinde olanların haddine değildir".

 

 

AK PARTİ Muğla İl başkanı Kadem Mete yaptığı basın açıklamasında; "CHP İl başkanı Sn Mürsel Alban cumartesi günü yayınlamış olduğu basın bildirisinde bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş ve okuduğu bir paragraftan yola çıkarak haddini aşan cümleler kullanmıştır".

Mete: "Sn Alban vakit ayırır ve konuşmamın tamamının yer aldığı ve konuyu detaylıca anlattığım bodrum danışma videosunu paylaştığımız facebook ya da youtube sayfalarından izlerse eminim ki kullandığı sözlerden dolayı mahcup olacaktır. Ama zahmet etmez izlemez diye videonun ilk 4 dakikasını virgülüne dokunmadan aşağıdaki metinde yayınlıyoruz.

“Biz İslam’ın bayraktarlığını yapmış bir milletiz. Haçlı seferlerini Anadolu’ya mezar eden dolayısıyla din uğruna çok bedel ödeyen bir milletiz. Biz onun için din ezan biz de çok çok önemli yere sahiptir. Bir de vatan sevgisi bizde çok kutsaldır çünkü vatan için de çok bedeller ödemişizdir tarih boyunca. Ama biz şimdi belkide bu konu biraz hassas ama ve çokta konuşulan bir konu değil. Onun için dikkatlice dinlemenizi rica ediyorum, yanlış yorumlara sebebiyet vermemek için.  Şimdi hatırlayın derler ki uzmanlar; çocuklarınızı çalıştırın onlara para kazandırın, harçlıklarını yaptıkları bir iş karşılığında verin ki o paranın değerini bilsinler ve o para ile aldıkları mala  sahip çıksınlar. Siz ayakkabı alırsınız çocuk hiç dikkat etmez, top alırsınız iki dakikada patlatır ama kendi harçlığı ile aldığı birşeye sahip çıkar. İnsan her zaman öyledir. Bedel ödediği şeye her zaman sahip çıkar. Biz tarihimizde çok şey için bedel ödedik ama hatırlayın Cumhuriyet için hiç bedel ödemedik. Yani biz Çanakkalede destanlar yaratırken hala Osmanlı imparatorluğu idik. Ve biz düşmanı yurttan kovarken de henüz Cumhuriyet ilan edilmemişti ülkemizde. Dolayısıyla 1923 ten bu yana Kıbrıs’taki kardeşlerimizin canını korumak için yaptığımız savaş hariç,hiçbir şekilde bu Cumhuriyet için demokrasi için bedel ödemedik ta ki 15 Temmuza kadar.. Biz millet olarak cumhuriyeti seçmedik. Ama insanlığın kurulduğu tarihten bu yana icat ettiği en güzel yönetim biçimi olarak cumhuriyeti cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal bizim için seçti ve bize hediye etti. Ama biz cumhuriyetin ne kadar değerli olduğunu demokrasinin ne kadar elzem olduğunu 1960 ta hatırlamadık. Yani bunun için çıkıp savaşacak cesareti bulamadık. Cumhuriyet olarak demokrasi gereği seçtiğimiz insanı idam ettiler gıkımız çıkmadı. Aynı pasifliği 1980 yılında da yaşadık. O zaman da geldiler cuntacılar darbeciler cumhuriyeti yerle bir ettiler demokrasiyi ayaklar altına aldılar Bizim seçtiklerimizi yok saydılar silah zoruyla geldiler iktidarı ele geçirdiler. Yine millet olarak hiç bir şey yapmadık. Ama 15 Temmuz da bu millet tarihinde ilk defa cumhuriyete sahip çıktı demokrasiye sahip çıktı. Elinde tankı topu tüfeğiile gelen insanlara karşı dik durdu. Bedel ödedi bu millet bedel. 250 can verdi, şehit verdi, gazi verdi ve cumhuriyete ilk defa sahip çıktı. Ben inanıyorum ki bundan sonra bu milletin cumhuriyet aşkı bu rejime olan bağlılığı asla ve asla öncekiler gibi olmayacaktır. İşte biz gerçekten bundan sonra cumhuriyetin değerini çok daha farklı bir duyguyla bileceğiz ve sahip çıkacağız. Onun için adında cumhuriyet var diye Cumhuriyete tek başına sahip çıkmaya kalkan zümre bilsinler ki asıl 15 Temmuzda bu cumhuriyeti savunmak için bedel verenler bu salondaki insanlar.”

İl Başkanı Kadem Mete sözlerine şöyle devam etti: "Sayın Alban bildirisinde geçenlerde genel başkanlarının yapmış olduğu ve günlerce TV programlarında alay konusu olmuş olağanüstü hata ve gafı tekrar etmekten de geri kalmıyor. Sn Kılıçtaroğlu KHK ile 15 Temmuz şehitlerinin çocukları ve kardeşlerini askerlikten muaf tutan kararname hakkında”"Şimdi bu ayrımı derinleştiriyorlar. 15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları, arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. Ama teröre karşı mücadele eden şehitlerin çocukları veya kardeşleri, askerlik yapacak. Bu düzenlemeyi yapmak açık ve net söylüyorum, Binali Yıldırım da duysun, bakanlar da duysun, sarayda oturan da duysun, bu düzenlemeyi yapanlar haindirler”dedi. Oysaki 2009’da 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nda yapılan bir düzenleme ile terörle mücadele ederken şehit düşenlerin kardeş ve çocukları da askerlikten muaf sayıldı. Bir genel başkanın 2009 yılında çıkartılan ve uygulamaya konulan bu kanundan haberdar olmadan habersiz ve bilgisizce hakaret ettiği bir partinin il başkanından başka bir üslup beklemek fazla iyimserlik olur.

Ayrıca Seydikemer’deki bir toplantıda Cumhurbaşkanımızın resminin ATATÜRK resminden daha yüksek bir yerde konuşlanması ve bunun bir gazetede haber olması sonrasında kendisi şahsıma “Sizin bir art niyet taşımadığınızı biliyorum ama gazetede yer almış. Bir açıklama ile düzeltin biz açıklama yapmak zorunda kalmayalım” demesi üzerine Yatağan'daki konuşmamda konuyu açıklamış ve asla bir art niyetin olamayacağını posterlerin farklı konseptler içerdiğinden dolayı böyle bir görüntünün ortaya çıktığını söylememe rağmen bildiride sanki bu konuyu konuşmamışız gibi eleştiride bulunmuştur. Biz sala birebirde söylediğimizi basın karşısında değiştirenlerden olmadık. Bizim vatan, millet, bayrak ve devlet sevgimizi ölçmek, 15 Temmuz gecesi darbecilere direnmek yerine ATM'lerden para çekmek, marketlerden gıda stoklamak derdinde olanların haddine değildir" dedi.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141